кредитна история-кога?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

кредитна история-кога?

Мнение от sasho71 »

все се чудя кога най-после кат ида да си купя нещо няма да ми забият изтърканата фраза- ''ми нямате кредитна история''... е до кога е това, колко време трябва да мине- 2 години,3,5 ...
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ми sasho71 ти ептен ли нямаш кредитна история? На моя колега румънец са му дали 1 заем за апартамент още на 1 година. А е имал само 5000 да даде за предплащане:idea:
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

ami de da znam, yavno niamam, kreditna karta imam ot okolo 9 mesetza :?
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

sasho71 написа:ami de da znam, yavno niamam, kreditna karta imam ot okolo 9 mesetza :?
Щом имаш кредитна карта,значи имаш и кредитна история,някъде след 2-3 месец те рапортват до кредитните организации и си в кюпа :wink: ако ти отговорят следващия път тъй,кажи им,че имаш кредитна карта от колко месеца,и не може да си без кредитна история.
И една подробност-кредитната ти карта трябва да е активирана,и да си имал движение по сметката
Аватар
bijou

Мнение от bijou »

Iskat kreditnata karta da e pone ot edna godina!
Clarissa

Мнение от Clarissa »

Zdrasti Sasho71,
obshto vzeto standart e da se tachi kreditna istoria ot 2 godini. No, poneje vsiako pravilo ima bezkraino mnogo izkluchenia, zavisi ot pazarlyka. Za jilishte ima kup iziskvania, za kola moje i s 3-4 mesetsa (po lichen opit). Za pokupka na po-malki neshta, zavisi ot politikata na magazina/firmata.
Pravi sa po-gore da nastoiavash, che imash kreditna istoria, vse se namirat proluki i nakraia se okazva, che stava.
Vyv Future Shop znam, che sys sigurnost ne stava: - ))
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

не искайте много кредитни карти защото всеки отказ влияе на кредитната история.
ако не си си плащал на време или си минавал лимита - бай-бай кредитна история.
вземи си кредитното досие от Equifax http://www.equifax.com/EFX_Canada/ и от TransUnion http://www.transunion.ca

и виж къде е проблема.

за да разберете как работи системата FICO (кредит рейтинга)
http://www.canadiancreditcenter.com/CCC ... mber-1.htm

Абе саше ти до вчера ни баламосваше, че си взел 150К кредит, а сега излиза друго, как става така?
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

никой не съм баламосвал за кредита- той си е същия-3 години по 50к. как бих могъл да си платя образованието тогава? явно си и толкова финансист, не виждам едното каква връзка има с другото?
въпроса беше че си направих устата да си купя два дивана и не исках да ги плащам а да ги взема на кредит, ама ме отрязаха. на друго място пак ме отрязаха и в крайна сметка си ги платих в брой и толкоз.
а на тебе Даник Сянков явно ти е в кръвта да си досаден и да дразниш хората. поне няколко човека се оплакаха от твоите "предложения" за free услуги. айде замълчи поне и се засрами.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

sasho71 написа:никой не съм баламосвал за кредита- той си е същия-3 години по 50к. как бих могъл да си платя образованието тогава? явно си и толкова финансист, не виждам едното каква връзка има с другото?
въпроса беше че си направих устата да си купя два дивана и не исках да ги плащам а да ги взема на кредит, ама ме отрязаха. на друго място пак ме отрязаха и в крайна сметка си ги платих в брой и толкоз.
а на тебе Даник Сянков явно ти е в кръвта да си досаден и да дразниш хората. поне няколко човека се оплакаха от твоите "предложения" за free услуги. айде замълчи поне и се засрами.
щом точно пък ти казваш ще вземем да ти повярваме :D
вместо да пишеш глупости чети какво съм ти написал
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
bateto

Мнение от bateto »

леле biznesa ,Equifax mi vzeha 15d. da mi kagat kolko sa mi kartite,kakav e balansa do momenta i dali si plashtam vnoskite redovno,taka sashto i kolko pati i ot kogo im e iskana spravka .Mi,che tova az si go znaeh i predi da im dam parite :x
Vsashtnost zashto poslednata mi kr. karta ot CIBC izdadena ot predi 3m. ya nyamashe opomenata v recordsa,tolkova li sa bavni s obrabotvaneto na inf. ili tryabva da ya tarsya v drugata kreditna agenciya.
Otkrih i neshto drugo-za posledno sam pravil zapitvane za kr. karta s dannite mi ot starata rabota i pri tyah nyama kak da popadne info. za novata mi rabota ,da obache be zapisano -nastoyasta rabota -firma edikoya si..,no ya nyamashe dlagnostta mi.леле shpionite sa tiya.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

bateto написа:леле biznesa ,Equifax mi vzeha 15d. da mi kagat kolko sa mi kartite,kakav e balansa do momenta i dali si plashtam vnoskite redovno,taka sashto i kolko pati i ot kogo im e iskana spravka .Mi,che tova az si go znaeh i predi da im dam parite :x
Vsashtnost zashto poslednata mi kr. karta ot CIBC izdadena ot predi 3m. ya nyamashe opomenata v recordsa,tolkova li sa bavni s obrabotvaneto na inf. ili tryabva da ya tarsya v drugata kreditna agenciya.
Otkrih i neshto drugo-za posledno sam pravil zapitvane za kr. karta s dannite mi ot starata rabota i pri tyah nyama kak da popadne info. za novata mi rabota ,da obache be zapisano -nastoyasta rabota -firma edikoya si..,no ya nyamashe dlagnostta mi.леле shpionite sa tiya.
Ами ти пък-ще им даваш пари да си провериш кредитната история :lol:
Стар номер-кандидатстваш за кредитна карта(от главните видове),като ти откажат,в писмото за отказа има 60 дни и телефон,където може да си поръчаш безплатен кредитен репорт.Не съм сигурен(скоро не съм го правил,мисля че Виза имаха такава услуга.
От друга страна настина като кандидатстваш за много карти,ти спадат кредитни точки(временно разбира се),но за една карта да канндидатстваш,си струва и не оказва влияние,пък и ще получих безплатен репорт
bateto

Мнение от bateto »

Tova mi beshe za parvo i posledno,experiment .Ami ,ako kandidatstvash za biznes kredit line v nyakolko banki ednovremenno i poluchish otkazi tova trupa li ti cherni tochki,che az gi napraskah de sto ima banka i sega chakam otnyakade da izleze zaycheto.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

bateto написа:Tova mi beshe za parvo i posledno,experiment .Ami ,ako kandidatstvash za biznes kredit line v nyakolko banki ednovremenno i poluchish otkazi tova trupa li ti cherni tochki,che az gi napraskah de sto ima banka i sega chakam otnyakade da izleze zaycheto.
Би трябвало да оказва влияние,защотото си е все искане за кредит,не знам със сигурност,аз не съм кандидатствал за такъв.
Мой опит-когато кандидатствах за заем за къща,ми казаха от една банка,че мога да пробвам на много места,за по изгодна лихва,и т.н.,като това ще се отрази на кредитната ми история,но те (банките),няма да вземат падането на точките по внимание,защото се знае от какво е.Тъй ми казаха,не знам доколко е вярно,ако е тъй,ще е същото и при теб,няма да вземат под внимание това,че си кандидатствал на много места.
speedy

Мнение от speedy »

bateto написа:леле biznesa ,Equifax mi vzeha 15d. da mi kagat kolko sa mi kartite,kakav e balansa do momenta i dali si plashtam vnoskite redovno,taka sashto i kolko pati i ot kogo im e iskana spravka .Mi,che tova az si go znaeh i predi da im dam parite :x
Хубаво е преди да поръчваш нещо да прочетеш цялата информация. Платил си $15, защото си поискал да видиш кредитната история on-line. Ако беше пуснал заявка по пощата, щеше да ти излезе 49 цента за пощенската марка. А това че си видял картите, които имаш, е много добре. Лошо е когато видиш карти и кредити, за които си нямал и представа, че ги имаш. Тогава Equifax ти стават най-добрите приятели.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
bateto

Мнение от bateto »

ha,ha da chukna na darvo :D
Заключено