Zdravejte na vsi4ki,mojem da se poxvalim ve4e,4e i nie minaxme interviuto .Blagodarq na vsi4ki vav foruma,mnogo ni pomognaxte.Iskam da vi popitam sega, za taksata koqto trqbva da platim s izpra6taneto na dokumentite v Bukure6t, kakva e? Na mnogo mesta proverqvax i ne mi stana mnogo qsno kolko trqbva da platim az i sapruga mi. Molq da mi pomognete.Blagodarq vi!
П.П. LaRue, не давай повече този линк. Верно, че това е официалния сайт, но там таксите са приравнени в КАД, което още повече обърква хората. А всъщност таксите се плащат в USD. Аз затова не цитирам този източник, макар и официален.
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites
А ето и цитат от сайта на посолството в Букурещ (файла в WordPerfect формат).
ЗА ВИЗА:
Serviciul /Услуга/ Service / Servicе
Taxa pentru Rezidenta Permanenta in Canada - Solicitant / sot(ie) / partener(a) consensual(a)
Такса за постоянно пребиваване в Канада - Кандидат / съпруг (а) / съвместно живеещ партнъор
Right of Permanent Residence Fee - Applicant / Spouse / Common-law partner
Frais relatifs au droit de résidence permanente - requérant(e) / conjoint(e) / conjoint(e) de fait
715 USD
ЗА РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ДОСИЕТО:
PROCESSING FEES / FRAIS DE TRAITEMENT / TAXE DE PROCESARE / ТАКСИ ЗА ОБРАБОТКА
Rezidenta permanenta - Solicitant / sot(ie) / partener(a) consensual(a)/ copil dependent 22 ani sau peste
Постоянно пребиваване -Кандидат/Съпруг /съвместно живеещ партнъор /Дете придружител на 22г. или повече
Permanent Residence - Applicant / Spouse / Common-law partner / Dependent child 22 or over
Résidence permanente - Requérant / conjoint(e) / conjoint(e) de fait / enfant à charge de 22 ans et plus
400 USD
Rezidenta permanenta - Copil dependent sub 22 ani
Постоянно пребиваване - Дете придружител под 22г.
Permanent Residence - Dependent child under 22
Résidence permanente - Enfant à charge de moins de 22 ans
110 USD
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Благодаря на всички
Да,имаме папката с цялата информация,но не бях сигурна за кои суми суми става вапрос,сега вече е ясно.
Пак ви благодаря
Успех на всички.