Важен Въпрос

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Gerry

Важен Въпрос

Мнение от Gerry »

Иска ми се да разбера точно от коя дата таксите за интервю скочиха от 300 на 390 долара. Защото аз изпратих документите си още през август, а отговор все още няма. Питам се дали трябва да глася още 90 долара /защото през август платих 300/ и дали всъщност това е причината за забавянето на така дългоочаквания отговор??? :(
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Re: Важен Въпрос

Мнение от yaiuat »

Gerry написа:Иска ми се да разбера точно от коя дата таксите за интервю скочиха от 300 на 390 долара. Защото аз изпратих документите си още през август, а отговор все още няма. Питам се дали трябва да глася още 90 долара /защото през август платих 300/ и дали всъщност това е причината за забавянето на така дългоочаквания отговор??? :(
Може и да бъркам но мисля че скочиха след като ти си подала. Ама се готви за ново скачане. Вчера us долара би рекорда спрямо еврото. A след него и канадския се обезценява и ония респективно вдигат таксите. :wave2:
Gerry

Мнение от Gerry »

Всъщност аз подадох документи на 25-ти август, но после един приятел ми каза, че таксата е скочила от 9-ти август. Искрено се надявам той да греши
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Със сигурност греши този приятел - прочел е на обратно датата. Най-отдолу на страницата за таксите е посочено, че последните изменения са направени на 2004 09 08, което ще рече на 08-ми септември, а не на 09-ти август 2004 г.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Gerry

Мнение от Gerry »

Благодаря ти за тази информация!!! Ти си безценен, който и да си :D Успа да ме усмихнеш днес за целия ден! Никак не ми се дават още 90 долара за интервю със съмнителен изход. Поздрави на прекрасния град Пловдив. Бъди здрав!
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

Gerri привет, ние изпратихме документи на 29 август и също още нямаме дата. :nenam: Вчера пуснах запитване към останалите и се оказа, че има приятелчета, които са изпратили документите 2-3 седмици преди нас и също още нямат дата. Така че - търпение!!!
А колкото до таксата - наистина я вдигнаха от началото на септември, но за щастие нас не ни хваща. Възможно е обаче, ако скоро увеличат и таксите за следващите документи, да ни щипнат и нас. Като си си сложил главата в торбата - няма мърдане. А за интервюто не е толкова страшно. Учи повечко френски и не се бой за изгубени пари, едва ли ще имаш такива :dance: Хайде, пък може и да се видим на интервюто, датите са ни близки :wave2: .
Изображение
Gerry

Мнение от Gerry »

А ти смяташ ли, че канадците ще си удържат на думата да ни поканят на интервю до края на 2004 г. Аз бях оптимист, но един приятел ми каза, че вече се насрочват дати за януари и че бюрократите по света навсякъде са еднакви. Е, на него му е лесно - той вече успешно премина през интервюто. Вече започвам да подозирам, че нарочно ни бавят, за да хванем повишението на следващите такси. А що се отнася до френския ми - положението е отчайващо! Точно това ме притеснява най-много. Ако имаш нова информация за датите - пиши ми.
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

Със сигурност ще ти се обадя. Но отсега да си знаеш, наистина датите ще са от средата на януари нататък. На тези, които са си изпратили документите две седмици преди нас, са им отговорили да очакват интервюто в края на годината. По принцип, до средата на януари са в някакви отпуски :nut: господа интервюиращите, така че ние можем да си късаме нервите колкото си искаме и да чакаме благоволението им :briah: . Личен въпрос - в София ли живееш?? - ако не желаеш не отговаряй. Имаме приятелка Гери, която живее там и има момиченце. Ако си ти - обади се в Пловдив, моля. :wave:
Изображение
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Gerry написа:А що се отнася до френския ми - положението е отчайващо! Точно това ме притеснява най-много.
Значи точно сега е моментът да се занимаеш с него! Използвай времето, за да си подобриш френския. Хем ще има за какво да мислиш, хем и на интервюто ще ти е много полезно. Отлично знам как може човек да изперкуляса в чакане на нещо, а ученето на френски е един отличен начин това да се предотврати :lol:
И го давай малко по-смело. Ако има нещо нередно по твоята кандидатура, ще те уведомят веднага. Ако нещо те притеснява, можеш да пишеш до Виена - на нас ни отговаряха в рамките на 2-3 дни.
Успех :thumbsup:
Bako
Обратна връзка:

Мнение от Bako »

И аз мисля че няма повод за тревога. Ако искаха още пари щяха да ти пишат веднага.
И аз чакам от началото на август - нама нищо, така че и за това не си само ти.

Успех
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

Gerri, нещо ми е убягнало. Останах с впечатлението, че си жена от първото ти включване. Прочитайки по-внимателно второто,обаче, май съм в грешка :tk: Извинявай!!! И друго - в първото ти писмо имаше ли ориентировъчен период на очакване за датата? Защото в мойто - нямаше, приятел...това е още по-гадно! :madgo: Ако наистина са ти писали края на тази година, може да им вярваш поне на 99,9%. По принцип са изключително точни и педантични, освен ако не ги е лепнал някой типично български вирус - знаеш какво имам предвид... :sleep:
Изображение
Gerry

Мнение от Gerry »

Всъщност не съм от София. От Велико Търново съм. А за френския просто нямам никакво време. Работя на 3 места и по цял ден търча като луда. Вечер се прибирам като пребито куче и не ми са занимава с нищо. Няма как - трябва да се изкарват пари, за да се покриват безобразните им такси. Още един въпрос - Каква е таксата за виза за индивидуален кандидат след евентуално успешно интервю - Дай Боже всекиму!
Gerry

Мнение от Gerry »

:D Определено съм жена /и то както ми се струва очарователна ... :) /
В писмото пишеше, че ще ме поканят на интервю до края на годината, но то вече време не остана! И освен това, доколкото знам, вече насрочват дати за януари :?
nobleman

Мнение от nobleman »

Смятате ли, че таксите за подаване на документи след Нова година ще се променят и респективно и банковите референции дали ще претърпят промени. Четох, че след Нова година тези такси могат и да се променят, а могат и да останат същите. Вие какво мислите. Дали ще има промяна?
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

Taksite za obrabotka na dok se wdignaha ot nacaloto na septemwri. Kandidati koito trjabwa da doplastat se owedomjawat ot wienna za tova s pismo. Jawno kam kraja na avgust sa promenili cirkuljara i wece ne saobstawat w koe polugodie na koja godina ste sa interwutata. Obsto wzeto za interwu se caka 3-4mes. Не бързайте да ги безпокоите с е-маили - защото в моето писмо пише да изчакам да ми дадат дата до края на годината и да не ги безпокоя -иначе това ще забрави процедурата ми....
Taksata za wiza e okolo 1000 kan dolara - predi wreme se reimbusirase/ wrastase kato stapis na kanadska zemja - sega ne znam kak e .
Skoro wreme ste ima predstawjane na procedurata za imigracia ot predstawiteli na posolstwoto waw wiena - moze da otidete... sledete infoto na zaglawnata str na kanadskoto posolstwo waw wiena .. kazwat ce na interwuto gledali s dobro oko ako ste prisastwali na takowa. Със сигурност ли вече дават дати за януари????
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
Заключено