Защо България не е добро място за живеене

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
agent Ozo

Re: Защо България не е добро място за живеене

Мнение от agent Ozo »

Ivan1007 написа: В България, в малките градове няма начин да си смениш свидетелство или регистрираш автомобил - една седмица отпуска и командировка в окръжния град на палатка пред КАТ и паспортна служба
Я сподели къде е най-доброто място за опъване на палатката в Плевен, в случай на нужда?
На едно място ли я опъваше и за КАТ и за паспортна служба за тази 1 седмица, или я местеше за по 2-3 дни пред всяка една от двете служби? :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
pumpy

Мнение от pumpy »

Това е специално за Линко:

Пиша от офиса. Още един спешен случай. Пациент на практиката, който не е бик тук от 2000 година. Вчера ми се обади майка й, счупила си коронта, докато е тук за Коледа. Съгласих се да го видя момичето. 73 минути тотал да й направя нова временна коронка, да изкарат празниците и като си отиде в Минесота в четвъртък, нейния си зъболекар ще й направи нова коронка. Както гледаш същото време като в събота, но днешната сметка е само 310 кинта. И няма заплата за сестрата, защото не исках да му развалям предпразничното приготовление. Както виждаш, не всеки 73 минути са 1300 кинта, което аз никога не съм твърдял между другото.
pumpy

Мнение от pumpy »

agent Ozo написа: Те на това му се вика истинска демагогия. :)
За съжаление и двете ти снимки са лъжа - това не е глетката на Хъли, това е което клиентите му виждат като влязат в офиса му.
Какво вижда той от вътре навън е съвсем друго и може да е толкова фотошоп колкото и снимките на танграта. Ние не знаем дали реално бюрото на танграта не е един кюбикъл 2 на 2, между десетки други такива в центъра на едно огромно хале. Шефовете му може и да имат гледка през прозорец, но вярвай ми нямат време да гледат през него. Жена ми има ъглов офис и гледката й е страхотна, само дето никога няма време да й се наслаждава.
Аз съм в ъглов офис също, на първия етаж, и имам малко повече свободно време, но когато съм в офиса мисля за работа, не за удоволствия и гледки. За тях мисля когато почивам активно пред дългия си уикенд, всяка седмица ;)
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

agent Ozo написа:
Vedren написа: Седи си до КАТ.
Радвай се на грозната и сива гледка стил комунизъм гледайки блокове от 1970 година .
Хахахаха...!!! И това го казва човек, който вече 15 г. се радва на ей тази "прекрасна" гледка
Що не говориш за себе си - пусни гледка от твоя курник. За офиса ти няма нужда :D
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

agent Ozo написа:
pumpy написа:
Vedren написа: Кой ще плати и ще отговаря за умрялите в ареста, осъдените и лежали в затвора
остнали без бъдеще заради малоумните идеи на комунистите.
Няма да са тези, които окупираха Чехословакия, за да не би да си позволи да тръгне в грешната посока. Няма да са и тези, които стреляха на месо по южната ни граница. Или които ползваха безплатен труд по две години наведнъж за да строят светлото бъдеще. Те са способни само на разпространяване на лъжи и приключване на разговора, когато не им изнася. Добре, че не могат да стрелят и днес, че щеше да е ни намалял рязко форума до сега с толкова обратни на правата линия мнения ;)

Батка, колко точно баби и дядовци съм имал, че и аз даже нещо се загубих в твоите сметки ? :lol: :lol: :lol:
Няма да са и наследниците на АБПФК, ползвали огромни привилегии при предишния престъпен и кървав режим. :)

Аз ще плащам, бе. Ще плащам за всички престъпления на комунистите. Как ли? Като ме оставя Господ жив да се мъча още десетки години с няколко инфаркта и то живеейки в лоното на капитализЪма.
Жестока съдба!! Ама хак ми е - да не съм ставал член на БКП-то навремето. :rofl:
Ти на твоето вегетиране живот ли му казваш? :D
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

agent Ozo написа:
Ivan1007 написа: В България, в малките градове няма начин да си смениш свидетелство или регистрираш автомобил - една седмица отпуска и командировка в окръжния град на палатка пред КАТ и паспортна служба
Я сподели къде е най-доброто място за опъване на палатката в Плевен, в случай на нужда?
На едно място ли я опъваше и за КАТ и за паспортна служба за тази 1 седмица, или я местеше за по 2-3 дни пред всяка една от двете служби? :)
Не знам. Аз документи не вадя в Плевен.
Питай ivandaman той е от Буковлък - там е КАТ Плевен :D

agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Пумпи, ти може да си мислиш каквото си искаш, но фактите са си факти и не зависят от човешките желания и настроения. :)
За помещението в мола си има схема в линка, който съм дал. От която се вижда, че помещението е вътрешно и няма никакъв изглед навън.
Ето ти и изглед отвънка на сградата на мола и по-точно на тази част с Walmart. На Хълката офиса е зад помещението на RBC.

А пък ето ти и прекрасния изглед от задната страна на офиса на Хълка.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Ivan1007 написа:
agent Ozo написа:
Vedren написа: Седи си до КАТ.
Радвай се на грозната и сива гледка стил комунизъм гледайки блокове от 1970 година .
Хахахаха...!!! И това го казва човек, който вече 15 г. се радва на ей тази "прекрасна" гледка
Що не говориш за себе си - пусни гледка от твоя курник. За офиса ти няма нужда :D
Да, курник е работното ми място и нямам никакъв изглед навън. И именно поради това не си позволявам да се присмивам на някого, че от прозорецът му гледката била грозна, щото се виждала сградата на КАТ в София.
Докато Хълката също е в курник, но си го позволява. Да речеш, че той е в офис с панорамни прозорци, от които се открива прекрасна гледка към града.
Ей такова едно лицемерие и демагогство ме разсмива и дразни едновременно. Затова и го изобличавам. :)
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Ivan1007 написа: Ти на твоето вегетиране живот ли му казваш? :D
Вегетиране да бъде - мъка и тегло безкрай, или каквото там предпочиташ.
От това дали твоят живот ще стане по-добър, как мислиш? :)
pumpy

Мнение от pumpy »

agent Ozo написа:Пумпи, ти може да си мислиш каквото си искаш, но фактите са си факти и не зависят от човешките желания и настроения. :)
За помещението в мола си има схема в линка, който съм дал. От която се вижда, че помещението е вътрешно и няма никакъв изглед навън.
Ето ти и изглед отвънка на сградата на мола и по-точно на тази част с Walmart. На Хълката офиса е зад помещението на RBC.

А пък ето ти и прекрасния изглед от задната страна на офиса на Хълка.
ю
И фактите са, че никои от нас не е видял какво се вижда ОТ офиса на хълката. Видяхме как му изглежда офиса отвън, но не и какво се жижда от вътре навън.
От офиса "на" танграта видяхме едни хубави картинки. Какво точно и къде се вижда също не е ясно, или е точно толкова ясно колкото и са хълката - интерпретации, както и повечето ти мнения тук.
Мама му стара, аз все съм си мислел, че военното дело е точна наука също. Направо ум да ти зайде.
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

Линко мен не ме мисли.
Пумпи е прав. Какво виждам аз от задната част на офиса не се вижда на снимките.
Отделно мога да ида на работа мога да не ида за разлика от теб и Танграта. Мога да ида и на обяд. През другото време си обикалям с колата между двата офиса или съм на ваканция по колкото време аз реша пак за разлика от теб и Танграта.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Пумпи, ти наистина ли не можеш да работиш с гуугъл-мапса? :)

Хълка, не те мисля изобщо. Знам, че си успешен бизнесмен, богат си и имаш прекрасен живот в Канада.
Но защо ти трябваше да се присмиваш на гледката от офиса на Танграта, след като от твоя офис няма никаква гледка навън и да се излагаш по този начин, не разбирам? :)
Все едно аз да започна да се правя на по-богат и успешен бизнесмен от теб. Схващаш ли? ;)
pumpy

Мнение от pumpy »

agent Ozo написа:Пумпи, ти наистина ли не можеш да работиш с гуугъл-мапса? :)
Това няма нищо общо. Можеш ли да ми покажеш гледката ОТ моя офис ?
2530 S Parker Rd, Aurora CO 80014 - гарантирам ти, че не можеш, защото гугъл вижда нещо от нивото на улицата, а това, което аз виждам от моя прозорец е нещо СЪВСЕМ различно.
Схващаш ли разликата ?
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

pumpy написа:
agent Ozo написа:Пумпи, ти наистина ли не можеш да работиш с гуугъл-мапса? :)
Това няма нищо общо. Можеш ли да ми покажеш гледката ОТ моя офис ?
2530 S Parker Rd, Aurora CO 80014 - гарантирам ти, че не можеш, защото гугъл вижда нещо от нивото на улицата, а това, което аз виждам от моя прозорец е нещо СЪВСЕМ различно.
Схващаш ли разликата ?
Схващам я, разбира се. Само дето офиса на Хълката и в двата случая е на нивото на улицата, а в единия дори е във вътрешната част на мола.

А ти, след като схващаш тази разлика, как така мигом повярва на Хълката, че гледката от офиса на Танграта е грозна? :)
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

Аз не се хваля със сгради и гледки. Танграта обаче се хвали.
Беше написъл собственоръчно. Може да се върнеш и прочетеш.
"Вижте гледката, вижте кафетата и мястото за активен релакс."
Е гледката се вижда добре. Сиви стари блокове и стари студентски общежития строени от твоята партия БКП в стил комунизъм . А изпълнителите бяха виетнамци, затворници и мангали от строителни войски на които ти си бил малдши лейтенат тогава. Е каква може да е гледката строена от такива индивиди.
Около моя офис такива изпаднали строители никога не е имало.
Публикувай отговор