аз пък се чудя на теб не ти ли писна да се обесняваш на кухи лейкиKan_Tangra написа:Абе автоматично, колко да е автоматично!?klisurov написа:Преди доста години, при попълване на формуляра за шофьорска книжка, отбелязах, че искам да се плаща автоматично.Kan_Tangra написа: може да си повтаряте до безкрай, колко всичко е "автоматично".
Но автоматично, колко да е автоматично, като само ежегодното подновяване на регистрацията има 2 страници със чекбоксове, декларации, подписи, а после е необходимо и плащане. Което също трябва да се организира някак. С магия все още няма как да става плащане.
От тогава съм ходил за снимка само и единствено при подновяване на книжката, което е веднъж на няколко години.
Същата снимка се праща по служебен път и за здравната карта.
Аналогично плащам и номерата на колите, т.е. те си дърпат от сметката когато и колкото трябва.
Аналогично е и за застраховките на автомобилите и къщата.
С две думи, аз ходя да ме снимат в SAAQ веднъж на няколко години.
Всичко останало е автоматично, като дори не помня да съм попълвам и пращал където и да е било каквото и да е било форми.
Айде снимай една бланка да видим колко чекбокса има! Сигурно са поне 15.
Подпис има ли, изпращане по пощата има ли? Отиваш ли в пощата да пуснеш писмото.
Знаеш ли колко се чака в пощенски клон в Канада? Аз лично чаках редовно между 20 и 40 минути за да пусна писмо или да получа нещо.
Плащането, ти ли го извършваш, те сами ли си теглят, откъде, кой ги оторизира?
Отделно, говориш че ходиш в САК да те снимат веднъж на НЯКОЛКО години.
Е колко, аджеба са тия няколко и повече или по малко са от ДЕСЕТ!
Защото в бг ходиш на 10 години, и ни се продъниха тъпанчетата каква зла мащеха е тая държава и как не мисли за хората си.
то просто няма смисъл бе.няма да ги напълниш
иначе са прави ,че канада мисли за гражданите си
всяка година мисли да не ги забрави като им събере едни 260 д за притежание на кола и още едни 100 за притежаване на шоф книжка
има няма 3600 д за 10 години е сбора от събирането.
да питаш що ще ти кажат може да няма защо,но за сметка на това плащанията си ги правим автоматично
сега българия вс канада
в българия не плащаш 100 лв защото притежаваш шоф книжка всяка година и не плащаш 260 лв всяка година защото имаш кола
плащаш едни 100 лв един път на 10 год за да си подновиш шоф книжка
къде са 100 къде са 3600
да ама не за йезуитите 100 е равно на 3,600
така че с тъпан не влизай в спор .бий с черпака по тиквата ,т.е по тъпана