Моля помогнете за следната ситуация-изтичаща виза

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
bis
Обратна връзка:

Моля помогнете за следната ситуация-изтичаща виза

Мнение от bis »

Моля който може да даде компетентен съвет:

Аз и съпругът ми сме вече в Квебек, но сина ми трябваше да дойде до 18 септемри 2004 г. /19 год и се води зависимо дете до 22 год. и е вписан като придружаващ в документите/
Той ако дойде ще е само за да не му изгори визата и пак ще се върне, но се оказа че билет не могат да му намерят или ако намерят е безбожно скъп заради летния сезон.

Каква е процедурата ако му изтече срока на визата и той не е влязал в Канада?

На ново ли трябва да пуска документи в Румъния и да чака медицински или просто да се обади да му пратят медицински?
На ново ли трябва да плаща такси и какви защото като зависимо дете платихме за него само около 100$
Като влиза в Канада лично той трябва ли да декларира пари при условие че ние вече сме влезли.
Той не е ходил в казарма и ако дойде тук колко време не трябва да се връща в БГ за да не го вземат в казарма?

В крайна сметка дали да повтори медицински и да иска нова виза или да направи всичко възможно да дойде?

Моля помогнете.

Благодаря
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Визата има валидност 1 година от датата на първия медицински преглед, но на визата пише валидност като дата, като краен срок за влизане, т.е. тя, ВЕДНЪЖ ИЗДАДЕНА, НЕ Е ОБВЪРЗАНА ПО НИКАКЪВ НАЧИН СЪС САМИТЕ МЕДИЦИНСКИ!!!
По мое мнение, трябва отново да се подадат документи в Букурещ заедно със сертификата за селекция. Препоръчвам да се консултирате със канадското консулство в София, те по принцип не отговарят за имиграционни програми, но ще ви окажат съдействие и ще запитат съответните им колеги от канадското посолство в Букурещ за точна информация. Ние ги питахме (по друг въпрос) и те ни оказаха пълно съдействие!
Според мен, най-добре е да се напрегнете финансово и юнака да дойде навреме, преди изтичане на визата му.
Успех!
:beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Joy

Мнение от Joy »

След изтичане валидността на визата,нова не се издава,а се кандидатства наново!
Един сертификат-за една виза!
Заключено