ЗА МАЙКИТЕ И ЗА БАЩИТЕ
ЗА МАЙКИТЕ И ЗА БАЩИТЕ
Деца, деца, благословени да сте всички в този форум!
Чрез вас имах възможността да придобия изключително полезна информация за житието-битието на “новите”млади българи в Квебек. И да се подготвя постепенно за момента, в който детето ми трябваше да напусне България и да започне да пише самостоятелно историята на живота си. Мъчно ми е, че държавата не успя да създаде онези условия за вас, интелигентни и умни наши деца, за да ви задържи у дома, около корените ви. Знам, че пътят ви няма да е никак лек, но дано да ви изведе напред и нагоре.
Лични благодарности на Евгений, Деси, Мария и Жоро за подадената ръка!
Питам се дали няма ваши родители в България, с които да открием една нова тема във форума ЗА МАЙКИТЕ И БАЩИТЕ, които ви подкрепяхме, които ви обичаме и докрая на дните си винаги ще ви очакваме под българското слънце. Ние останахме да живеем върху българската земя с нашите проблеми тук и с вашите проблеми там. И животът ни се превърна просто в един спомен от последната среща. И в едно очакване на идната.
Всъщност, тази тема може да бъде открита от всеки един от вас, който е вече в Квебек. Или очаква скоро да поеме натам.
Мисля си, може би така дори ще бъде по-добре.
Прочее...би ли се престрашил някой да сподели, че именно родителската обич на хиляди километри от него е един от мотивите му да се бори, оцелява и развива?
Чрез вас имах възможността да придобия изключително полезна информация за житието-битието на “новите”млади българи в Квебек. И да се подготвя постепенно за момента, в който детето ми трябваше да напусне България и да започне да пише самостоятелно историята на живота си. Мъчно ми е, че държавата не успя да създаде онези условия за вас, интелигентни и умни наши деца, за да ви задържи у дома, около корените ви. Знам, че пътят ви няма да е никак лек, но дано да ви изведе напред и нагоре.
Лични благодарности на Евгений, Деси, Мария и Жоро за подадената ръка!
Питам се дали няма ваши родители в България, с които да открием една нова тема във форума ЗА МАЙКИТЕ И БАЩИТЕ, които ви подкрепяхме, които ви обичаме и докрая на дните си винаги ще ви очакваме под българското слънце. Ние останахме да живеем върху българската земя с нашите проблеми тук и с вашите проблеми там. И животът ни се превърна просто в един спомен от последната среща. И в едно очакване на идната.
Всъщност, тази тема може да бъде открита от всеки един от вас, който е вече в Квебек. Или очаква скоро да поеме натам.
Мисля си, може би така дори ще бъде по-добре.
Прочее...би ли се престрашил някой да сподели, че именно родителската обич на хиляди километри от него е един от мотивите му да се бори, оцелява и развива?
!!!
Zdraveite,mnogo chuvstvenno napisano,razbiram bolkata Vi!! Razbiram kak,Vie, nashite roditeli ostavat sami i kolko mnogo stradat!!Az s moeto semeistvo sashto skoro shte zaminem i znam s kakva bolka nashite roditeli ochakvat denja na razdjalata! No takiva sa obstojatelstvata -decata na BG. otivat da tarsjat po-dobrijat(NE po-lesnijat) zivot! Za tazi situacija trjabva da "blagodarite" na nashite minali i nastojashti upravnici !Njakoi ot nas(takiva kato men ) se opitaha da promenjat sistemata v godinite sled 10 noemvri 1989 ,no uvi ,neshtata ne se poluchavat !Njama za koga da chakame ,ZIVOTA ni e edin ! Zalko za Vas,osirotjavate prezdevremenno....Da se nadjavame ,che shte namerim tova ,koeto sme tragnali da tarsim! Njama nikak da e leko ,...no pone ima njakakva nadezda .......,a tja kazvat umira posledna !!!!!
A po temata ,kojato zapochnahme,njama da e losho da se vkljuchat poveche roditeli na emigranti i badeshti takiva !!!!!!
Uspeh !!!
A po temata ,kojato zapochnahme,njama da e losho da se vkljuchat poveche roditeli na emigranti i badeshti takiva !!!!!!
Uspeh !!!
Pip, razbiram napalno napisanoto. Naistina e jestoko tova razdelenie na semeistvata. Moita baba nemoja da prejivee fakta che se kania da zaminavam...prosto nemoja. Az sashto sam bashta...neznam kak bi mi se otrazilo eventualno zaminavane na sina i badeshtite mi vnutsi niakade...nadali bih stoial tuka- po skoro bih tragnal sled tiah...ama az moga da si go pozvolia...a ot BG nikoi ne tragva shtoto ima mnogo pari- sledovatelno nemoje da si vzeme roditelite. Naistina e jalko, obache moite roditeli se uspokoiavaha s fakta che otivame uj za po-dobro...pak i sega ne e kato edno vreme- tragvash i znaesh che nadali niakoga shte vidish blizkite si. Sega ima internet, TV, telefon...ne e chak tolkova ujasno. Pak i mnogo ot nas (razbira se ne vsichki) uspiavat za 2-3 godini da saberat pari za bileti do BG...
Ideiata za roditelski forum e super. Sigurno niama da e mnogo pretovaren ot pisheshti, no Adminite mogat da pomisliat za tova :idea:
Ideiata za roditelski forum e super. Sigurno niama da e mnogo pretovaren ot pisheshti, no Adminite mogat da pomisliat za tova :idea:
много добра идея. знам че и нашите четат този форум за да научават нещо за нашия живот тук. много мило писмо от pip. в такъв момент ми е много трудно, защото се връщам към жестоката реалност на разделените хора, следствие от обстоятелствата, но всичко си има своята цена и трябва да сме готови да я платим, пък със сигурност ще има и още много хубави моменти заедно....
По-скоро обратното-кара ме да се замислям,затова как тях да доведа тук и няма ли начин един ден да се върна.Прочее...би ли се престрашил някой да сподели, че именно родителската обич на хиляди километри от него е един от мотивите му да се бори, оцелява и развива?
Струва ми се,че това което най-много ми липсва тук е семейството ми,жена ми го изживява още по-тежко!
въпреки,че сме от скоро и въпреки,че сме свикнали да отсъстваме от Бг с месеци.
Обаче също ми се струва,че от тук мога да съм им по-полезен занапред.За съжаление нашите родители,въпреки,че не са от трудно оцеляващите българи,също не виждат бъдеще за децата си в Бг и имаме пълната им подкрепа за пътя,който сме избрали.
ЗА МАЙКИТЕ И ЗА БАЩИТЕ
janiz, Poumpy,Мечо Пух и Д.Колев, БЛАГОДАРЯ ВИ за включването. Предполагам, че няма да са много родителите от моето поколение, които да могат по чисто технически причини да се включат във Форума по темата за РОДИТЕЛИТЕ. Идеята ми всъщност беше дали чрез този Форум ние, майките и бащите ви от България, няма да можем да ви подкрепяме и по този начин, предполагайки, че имате нужда от окуражаване/а това ние несъмнено ще можем да го правим/, за да сме ви в помощ. Една подкрепа в повече никога там няма да ви бъде излишна. Е, това е, на което се надявам, но за съжаление до момента не се е включил нито един родител. Може би администраторите и модераторите ще имат добронамереното желание да ни поощрят?- кой знае, все пак имам някаква надежда. От сърце желая на всички ви добър шанс и кураж, деца!
Za nashite roditely
Neka poveche roditeli se izkazat po temata ,kakvi misli gi valnuvat,koi ni dovede do polozenieto .."..da se skitame nemili ,nedragi..."?????
ЗА МАЙКИТЕ И ЗА БАЩИТЕ
Bydi, аз всъщност имах идея чрез Форума да подкрепим като родители децата си, които са вече в Квебек/и Канада изобщо, разбира се/, но с твоя жест да принтираш, доразвиваш мисълта ми в посока и ние самите помежду си като родители да съпреживеем моментите на емиграцията ви. И сигурно така повечето от нас ще се почувстват по-добре. Активността е ниска, но знае ли човек какво следва? Успех, независимо с какво си се заела!
Mislia che temata shte bade interesna ne samo za moite roditeli, no i za vsichkite mi chichovtsi i leli (bratovchedite mi DO EDIN sa v chujbina). Domashnite mi (i chichovtsite i lelite) se nauchiha da pishat e-maili i polzvat ICQ kato zaminahme, nadiavam se da se vkliuchat i v BgCanada (za momenta mi se oplakvat che ne mogat da vliazat v site-a ili neprekasnato gi izhvarlia). Vsichki imame nujda ot dobra duma i potupvane po ramoto - i te i nie.
Kolkoto do razdialata, na men mi e tejko, ne mi se misli na tiah kakvo im e...no...razbirat che e za dobro i se machat da ne me tovariat s makata si...a az ot svoia strana se staraia da im usigorivam idvane do Germania na vseki 3 do 6 mesetsa, po-dobar jivot v Balgaria i taka...Ako, jivot i zdrave, ostana v Kanada shte gi vzema pri men (fakta che Kanadskite zakoni pozvoliavat da se sponsorirat roditeli e edno ot neshtata koito za men nakloniha veznata kam Kanada)...Taka ni bilo pisano...
Sas zdrave!
P.S. ShA sA Upraim!
Kolkoto do razdialata, na men mi e tejko, ne mi se misli na tiah kakvo im e...no...razbirat che e za dobro i se machat da ne me tovariat s makata si...a az ot svoia strana se staraia da im usigorivam idvane do Germania na vseki 3 do 6 mesetsa, po-dobar jivot v Balgaria i taka...Ako, jivot i zdrave, ostana v Kanada shte gi vzema pri men (fakta che Kanadskite zakoni pozvoliavat da se sponsorirat roditeli e edno ot neshtata koito za men nakloniha veznata kam Kanada)...Taka ni bilo pisano...
Sas zdrave!
P.S. ShA sA Upraim!

Zdraveite,mnogo se radvam,che ima roditeli ,koito podkrepiat decta si,pri nas beshe tochno obratnoto.Prez cialoto vreme surdene i zaplahi.Purvite meseci mi se storiaha mnogo trudni zastoto ne spirah da se pritesniavam i samoobvianiavam ,che sum izostavila maika si(daje me zaplashvashe sus samoubistvo).Sled 8mes. nestata se utalojiha ,niama naprejenie ,sega tia s neturpenie chaka momenta kogato ste doide.
Iskam otnovo da vi pozdravia za podkrepata i smelosta!
Iskam otnovo da vi pozdravia za podkrepata i smelosta!
Ideiata e mnogo dobra no mai po texni4ecki pre4ini docta ot nashte roditeli ne bixa mogli da ce vklu4at. Roditelite na maja taka i ne ycpiaxa da ce nay4at dori mail da pyckat
. 4ydia ce dali e dobra ideata da ci praviat cbirki neshto kato tezi na Boxemi . Taka sha ce po razgovoriat i kat vidiat 4e ne ca cami mai sha im e po leko. Cvekara i cvekarvata ca cami4ki v bg i nie i cem na zalva mi cme izvan bg cigor ne im e leko .

Mariane - tova e edna mnogo dobra ideia. Maman e pensionerka i si mislia che s udovolstvie bi otishla na sladkarnitsa (primerno) s drugi dami na neinata vazrast chiito detsa sa tragnali da tarsiat kasmeta si iz chujbina. Daite da ugovorim edna sreshta iuli mesets v Sofia (roditelite mi shte sa pri men do kraia na iuni).
Sas zdrave!
Sas zdrave!