Интервю - май 2010

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
emili_vn
Мнения: 1241
Регистриран на: Пон Ное 23, 2009 4:21 am
Местоположение: Montréal

Re: Интервю - май 2010

Мнение от emili_vn »

Phill написа:emili_vn не мисля, че прекаления оптимизъм или песимизъм помагат на някого. Явявал съм се на много изпити и мога да ти кажа, че при едни и същи знания при един проподавател може да вземеш изпита, а при друг не.
Нека да кажем така - хората в Румъния би трябвало да са специалисти, които си разбират от работата и не би трябвало да се влияят от махленски дребнавости, "но дали е така, кой ще ми каже"... :)
От хора, които са били при леличките с благия нрав знаем, че те са благосклонни, което в един такъв момент на стрес и услилие може да се окаже прекалено голям жест и помощ. Не е все едно дали ще ти зададат някакъв въпрос и ти ако не можеш да отговориш ще запишат на лентата красноречив технологичен шум или виждайки затруднението ти, водещия ще ти подаде спасителна реплика, от която да тръгнеш.
Не искам да отказвам никой от ходешето до Букурещ, но не споделям и преекспонирания оптимизъм - лично мнение :)
Първо - песимизма явно си го видял в постовете на loginn, но и твоя е от същото естество - абсолютен песимизъм. Защо мислиш и преценяваш, че моя е оптимистичен - не знам. По мое мнение си е реалистичен - това, което пиша не го казвам защото съм хвърляла боб или гледала на кафе. Аз се явих на ТСФК и не го държах в ИЧС при така наречените добронамерени възрастни дами. Не те знам какви изпити си държал и каква ти е базата за сравнение, но аз също съм държала много изпити - като започна от приравнителен в математическата след 8-ми клас, през кандидат студентски и всякакви изпити при всякакви добронамерени или гадни преподаватели по време на студенстването, което в момента си го припомням с втора магистратура/, както и изпит за международен сертификат за водещ одитор по ISO. Искам да ти кажа, че след този за одитор и този за ТСФ сертификат, които са стандартизирани тестове за международно признати сертификати, съм на мнение, че опита с изпитите в БГ и с БГ преподавателите няма нищо общо с начина на провеждане на тези изпити и с професионализма на изпитващите, който ти поставяш под въпрос, заблуждавайки всички тук, че добронамерените лелки възпроизвеждат технологичен шум в записа, за да помогнат на изпитваните ако не са могли да отговорят на някой въпрос. Изобщо не си помисляйте, че това може да се случи. Няма да се повтарям в какво се изразява помощта на така наречените добронамерени възрастни дами - написала съм го вече по-горе.
И още нещо искам да ти кажа - не съм седнала тук да си губя времето да убеждавам някой в нещо. Изказвам си мнението на база на собствен опит и проучвания, а не на предположения и допускания. И това го правя с цел да помогна на хората, които не са достатъчно информирани. Всеки си има глава на раменете и може да преценява. Ако го е страх от Букурещ - да пише във Виена за удължаване на срока и да чака дата за ИЧС, ако не - да действа да не изтърве срока.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
loginn
Мнения: 430
Регистриран на: Нед Дек 20, 2009 5:46 am

Re: Интервю - май 2010

Мнение от loginn »

Хей хора, не съм имал и най-малката идея да се получава спор от това.
Ако някой е ходил до Букурещ за тест може да сподели как е било...
Joya
Мнения: 474
Регистриран на: Чет Апр 20, 2006 3:49 am

Re: Интервю - май 2010

Мнение от Joya »

Емили е права за Делф-а, въобще не е заложена толкова яко граматиката, аз се явявах, точно почвах да уча френски и взех А1 без проблем, на база знания от гимназията. Исках да видя що е то тест по френски и останах приятно изненадана. Всеки сам си решава разбира се. Проверяващите бяха супер студени, в никакъв случай дружелюбни, даже ме завъртяха точно там където усетиха че се запъвам, и пак изкарах почти максимума точки.
Знам че а1 е супер елементарно, но все пак теста си е тест, и ако се отпуснеш, претръпнеш, нещата са ок. Аз лично и сега ще се явя на делф, не съм решила само дали Б1, дори да ме скъсат, ще е ценен опит в явяването на изпити.
А за темата за изпитването от чужденци, понякога са в пъти по-добри от нашенците, даже говорят супер ясно, опитват се да ти помогнат, поне аз съм попадала на такива.
Хора, кой каквото реши, важен е резултата :talk:
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Аватар
emili_vn
Мнения: 1241
Регистриран на: Пон Ное 23, 2009 4:21 am
Местоположение: Montréal

Re: Интервю - май 2010

Мнение от emili_vn »

loginn, не знам дали цялата тази работа е някакъв спор - аз си мисля, че тези, на които им предстои явяване и имат изискване за това от Виена и срок съответно, но не са се явявали на подобно нещо трябва да знаят как стоят нещата и че няма нищо страшно да го държат този тест където и да е. Аз понеже имам вече някакъв опит - минах един ТСФ и един пробен ДЕЛФ, реших да споделя как се провеждат. В темата за ТСФ-а хората добре са описали нещата, но не знам защо всички са с впечатлението, че двете възрастни дами по самоинициатива са им помагали задавайки им съпътстващи въпроси, променяйки начина на задаване на въпроса и подаване на реплики, за които да се хванат. Хора - такива са им инструкциите за провеждане на устен изпит, които пристигат от Франция. Както и toneha писа по-нагоре и директора на Алианса във Франция е провел изпита по същия начин. Това би следвало да ви говори, че за тази работа има стандарт, по който изпитващите работят. И защо мислите, че не всеки учебен център, а те не са никак малко в БГ може да провежда такива изпити - ами защото трябва да е оторизиран и изпитващите да са минали обучение и да са одобрени от центъра във Франция. Лоша шега на изпита няма да ви изиграе изпитващия, какъвто и да е той по народност, а самите вие - ако се панирате или притесните.
Но както казва Joya, всеки сам си решава. Иначе е много права, че ходенето по такива мероприятия носи ценен опит.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
litlefish
Мнения: 13
Регистриран на: Вто Авг 25, 2009 6:12 pm

Re: Интервю - май 2010

Мнение от litlefish »

Само да отбележа за протокола, че получихме отказ по пощата с дата на пощенското клеймо-от София 31.05, а решението е от дата 22.05.
И сега малко по-сериозно учене (малко със закъснение :) ), изпит TCFQ и нови документи.
Всъщност точките още при селекцията във Виена лекичко са ги завишили . Имаме + 2 точки , защото там останали с впечатление че имам втора специалност(от висшото), а просто бях описала по периоди на два реда магистратурата понеже я изкарах с прекъсване от няколко години.Годината на дипломиране беше само на едното място. На самото интервю мосюто ме пита точно за това и всичко се изясни.
thehellgirl
Мнения: 214
Регистриран на: Нед Юли 01, 2007 11:36 am
Местоположение: Монреал

Re: Интервю - май 2010

Мнение от thehellgirl »

loginn написа:
makica написа:кофи ще го спират до края на годината-затова им трябват хора с добър френски-това е цялата истина(за нас),
Дали ще го спират, незнам. Аз предпочитам да сме от тези дето няма да имат право на такива курсове.
да така е вече го спряха в повечето колежи където се провеждаше, прехвърлиха хората към Comission Scolaire и там няма места ... общо взето е 100% резачка с безплатния курс по френски ...
Живей така, сякаш на земята е рай!

25.02.2009 Varna - Paris - Montreal
Аватар
emilcho
Мнения: 613
Регистриран на: Вто Авг 07, 2007 2:56 pm
Местоположение: Montreal

Re: Интервю - май 2010

Мнение от emilcho »

thehellgirl,
откъде имаш тази информация, че са спрени курсовете към MICC? Би ли дала линк към официален източник?
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
molislava
Мнения: 17
Регистриран на: Съб Авг 15, 2009 6:54 am

Re: Интервю - май 2010

Мнение от molislava »

Здравейте и от нас! Получихме си отговора по пощата...НЕ СМЕ УДОБРЕНИ :( . Дал ни е 59 точки. Някой може ли да даде съвет относно евентуално обжалване.
Изпратени документи: 15.12.2009г.-UPS
Акюзе: изпратено-12.01.2010г.;получено-20.01.2010г.
Покана за интервю насрочено за 26.05.2010г.
Интервю 26.05.2010-?
Получен отговор по пощата-неуспешно
makica
Мнения: 80
Регистриран на: Пон Сеп 14, 2009 11:23 am

Re: Интервю - май 2010

Мнение от makica »

добре дошли в отбора molislava - няма смисъл да обжалвате освен ако ....линко е дал много точно обяснение.Прочете го и ще разберете дали имате основание и смисъл да обжалвате.а ние бяхме с 60т.-и ние чакахме отговор-и беше отрицателен-много боли ,но и минава :rofl:
Колко точки ви е дал на френски и английси и на двамата ???
molislava
Мнения: 17
Регистриран на: Съб Авг 15, 2009 6:54 am

Re: Интервю - май 2010

Мнение от molislava »

Колко точки ви е дал на френски и английси и на двамата ???[/quote]


Дал ни е : основен кандидат френски-4т.,английски-3т., на мен ми е дал 2т. за френски. Тъпото е, че ни е дал 1 точка за адптивност. Дал ни е степен на образование 10т. от 12т. а съпруга ми е магистър инжинер компютърни системи и технологии и за областта ни е дал 6т. от 16т., а за професионален стаж ни е дал максимума 8/8. Не мога да си го обясня това.
Изпратени документи: 15.12.2009г.-UPS
Акюзе: изпратено-12.01.2010г.;получено-20.01.2010г.
Покана за интервю насрочено за 26.05.2010г.
Интервю 26.05.2010-?
Получен отговор по пощата-неуспешно
Аватар
MermaidBG
Мнения: 232
Регистриран на: Нед Дек 27, 2009 11:50 am
Местоположение: Varna, BG вече Vancouver, BC, Canada

Re: Интервю - май 2010

Мнение от MermaidBG »

Магистратурата трябва да е същата специалност каквато е и бакалавърската, за да го сметнат за deuxième cycle. Ето официалната таблица ТУК Вижте къде попадате вие. За стажа смятат след придобиване на дипломата за която те оценяват. Примерно, аз работя по специалността си преди да добия степен магистър, но ми смятат стажа след , като съм придобила магистърската степен, преди това не го броят. Имайте го впредвид!!!

П.С. Най - вероятно са ви отчели 6 т. за Génie informatique et de la construction des ordinateurs (BACC. - 4 ans)
18.09.2009=>Vienne
13.10.2009=>Accusé
18.05.2010=>Entrevue

31.05.2010=>Bucarest
15.06.2010=>Étiquettes
13.07.2010=>Formulaires
03.08.2010=>MC "Vita"
30.08.2010=>OK
10.01.2011=>Invitation pour visas
04.02.2011=>Visas
1 an 4 mois et 17 jours=>Durée de la procédure
01.03.2011=>Nous quittons la Bulgarie
thriller
Изгонен от форума
Мнения: 129
Регистриран на: Нед Фев 28, 2010 4:42 pm

Re: Интервю - май 2010

Мнение от thriller »

MermaidBG

Да тази таблица съм я виждал.Но въпроса е защо човека им представя диплома за магистър,а те му дават вместо 12 само 10т.Не,че тези две точки са решаващи,но трябва обективност.По програмите преди на завършващите ВУЗ до 2000 година редовно обучение учеха 5 години и излизаха направо магистри без да придобиват преди това бакалавърска степен.Сега е друго.Учиш за бакалавър и ако ти стига успеха от там плюс пари и желание учиш за магистър.Тогава означава ли,че щом имаш придобита направо магистърска степен без да си получавал никога бакалавърска,няма да ти отсъдят погащите се 12т.Две,две ама понякога са решаващи.Това мисля е въпрос който заслужава да се обсъди от уважаемите съфорумци.
Аватар
emili_vn
Мнения: 1241
Регистриран на: Пон Ное 23, 2009 4:21 am
Местоположение: Montréal

Re: Интервю - май 2010

Мнение от emili_vn »

thriller написа:MermaidBG

Да тази таблица съм я виждал.Но въпроса е защо човека им представя диплома за магистър,а те му дават вместо 12 само 10т.Не,че тези две точки са решаващи,но трябва обективност.По програмите преди на завършващите ВУЗ до 2000 година редовно обучение учеха 5 години и излизаха направо магистри без да придобиват преди това бакалавърска степен.Сега е друго.Учиш за бакалавър и ако ти стига успеха от там плюс пари и желание учиш за магистър.Тогава означава ли,че щом имаш придобита направо магистърска степен без да си получавал никога бакалавърска,няма да ти отсъдят погащите се 12т.Две,две ама понякога са решаващи.Това мисля е въпрос който заслужава да се обсъди от уважаемите съфорумци.
Мисля, че тази тема е обсъждана във форума доста пъти. Аз поне съм я чела и лично за себе си като подавах документите съм си смятала точките в най-лошия случай и съм си дала 10 т., въпреки че в дипломата ми пише магистър и въпреки че е след степен специалист по стария закон /след полувисше образование, което бе приравнено на бакалавър по новия закон/.

Ето ти един цитат на Линко по този повод:
"За ниво на образованието ще дадат 10 т. а не 12, защото тези 12 т. се дават за магистратура, но изкарана след бакалавърска степен и то ако са в една и съща област. Защото така се получават общо 6-7 г. обучение, което е определящо за тях, а не образователно-квалификационната степен, записана в дипломата. Затова и нашите дипломи за магистри с 4-5 г. обучение не важат и не носят 12 т."
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
thriller
Изгонен от форума
Мнения: 129
Регистриран на: Нед Фев 28, 2010 4:42 pm

Re: Интервю - май 2010

Мнение от thriller »

emili_vn

Благодаря за отговора ;) за мене драсканиците на Линко не значат нищо.Познавам хора чиито дипломи от преди 12 години са признати за магистърски и респективно вземат 12т.Не разбирам критерия им по този параграф.Веднъж така,а после иначе.Значи и магистърската и бакълаварската степен на едно.Няма логика и не съм убеден,че е така.Това което знам със сигурност,че преди да признаят нечия диплома гледат хорариума и изучаваните предмети.Отговарят ли на квебекарските ти признават дипломата.Както и да е нищо хубаво не става без борба,за това борбата продължава за тези които са фенове на идеята за живот отвъд океана ;)
Linko
Напуснал форума
Мнения: 4846
Регистриран на: Вто Яну 13, 2004 3:36 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Re: Интервю - май 2010

Мнение от Linko »

Аз все пак да кажа на тези, за които "драсканиците" ми значат нещо, че информация на кой и какво са му признали и по кой критерий колко точки са му дали може да се получи единствено от FEVAL-а. А този документ се връчва само на неуспелите т.е. имащите отказ за издаване на сертификат за селекция.
За всички успешно преминали интервюто единствено известният факт е, че са събрали минимално изискващият се брой точки за селекция - 63 т. или отгоре. Нищо повече.

Та ако познатите на thriller не са имали отказ и той не е виждал FEVAL-a им, то значи говори наизуст кое и какво са им признали за да се прави на интересен. Или пък просто за да опонира на Линко, който кой знае защо му е антипатичен.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Публикувай отговор