информация за скъсаните

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
makica
Мнения: 80
Регистриран на: Пон Сеп 14, 2009 11:23 am

информация за скъсаните

Мнение от makica »

Здравейте,искам да отворя нова тема за нас-скъсаните ,които никак не сме мако тази сесия.Аз знам за още 3 семейства,които не са регистрирани и са скъсани.
Имаме следния въпрос-от много места,включително и от хора ,които са минали по нашия път(веднъж скъсани),ни казват ,че трябва да минат мин.6 месеца до подаване на 2ра кандидатура?
Това верно ли е?
На нас както знаете не ни достигнаха 3т.,но на едно друго семейство-1т.
Ако след 3-4 месеца се явим на тест по фрнски,и им пратим документи от алианс франсес за минали нива по език,имаме ли шанс да минем без интервю?
Аватар
loginn
Мнения: 430
Регистриран на: Нед Дек 20, 2009 5:46 am

Re: информация за скъсаните

Мнение от loginn »

makica написа:Ако след 3-4 месеца се явим на тест по фрнски,и им пратим документи от алианс франсес за минали нива по език,имаме ли шанс да минем без интервю?
Шанс винаги има, но не и гаранция. Освен това е по добре да минете тест в ИЧС например. Дано успеете :y:
На въпроса за шестте месеца Линко ти беше отговорил.
mmp
Мнения: 84
Регистриран на: Чет Фев 11, 2010 1:59 pm

Re: информация за скъсаните

Мнение от mmp »

Ние също сме в тази групичка, за съжаление. Не съм срещала подобно условие и се надявам да не е вярно, защото мислим другия месец да изпратим отново документите и да започнем всичко отначало. На нас ни дадоха 56 точки, като ни смъкна много точки от езиците, затова ще наблягаме по-усилено над френския. Но се питаме, дали ако подадем документи през юли, можем да се надяваме на декемврийска сесия? И дали няма да ни пропуснат ако подадем толкова скоро новите документи, защото на интервюто мен ме оцени на 4/5 френски от 8/8 декрарирано в молбата за селекция, просто не успях да се подготвя достатъчно, което е изцяло по моя вина, за английския си защитих декрарираното ниво. Убедена съм , че за следващата сесия ще мога да покрия 7/7, нали знаете приказката "парен каша духа", сега съм още по-мотивирана да го науча този език, съпругът ми също, с нашите нетърсени специалности, трябва да наблягаме на езика , а и няма да откажем от Канадската си мечта. Но незнам, според таблицата за точките в Guide des procédures d'immigration , аз разбирам, че за водещия точките за 7/7 са същите , както за 8/8, с тези точки ни допуснаха на интервюто през май. Ако в следващите документи декларирам 7/7 за водещия и 5/5 за придружаващия, дали ще погледнат сериозно на молбата, след като това са по-ниски нива от първите документи? Много четох във форума, благодаря на всички, които споделят опит и знания по процедурата, от тях получих огромна помощ относно процеса и всичко останало, но ако някой има някакви идеи по нашия казус, ще ви бъдем много благодарни.
11.2009 - Виена
05.2010 - интервю-Неуспешно
10.2010 - Виена-ІІ път
03.2012 - интервю-УСПЕШНО!!!
04.2012 - док. Сидни, Нова Скотия
05.2012 - баркодове
07.2012 - мед.формуляри (получени 06.08 )
09.2012 - ОК на мед.
10.2012 - покана за визи
11.2012 - визи
Аватар
demococcus
Мнения: 1285
Регистриран на: Сря Мар 25, 2009 7:40 am
Местоположение: MTL

Re: информация за скъсаните

Мнение от demococcus »

Сещам се за поне няколко съфорумника, които са подавали втори път документи и са получили сертификати без да ходят на интервю. Така или иначе във втората молба трябва да посочите че не ви е за първи път да кандидатствате. И предполатам че служителят гледа какво точно се е променило от първата ви молба до времето на подаване на втората. Допълнително придобито образование, допълнително дете, документ за повишено ниво на езика....

Документ за минато ниво от алианса едно време е вършел работа за доказване на повишаването на езика, но не е гаранция, защото на сайта и в инструкциите това не е измежду изброените признаващи се форми на изпит (DELF, DALF, TEF, TCF).

Желая ви успех и кураж. И ви благодаря че не премълчахте неуспехите си - написаното от вас е помощ за всички настоящи и бъдещи кандидати.
Аватар
demococcus
Мнения: 1285
Регистриран на: Сря Мар 25, 2009 7:40 am
Местоположение: MTL

Re: информация за скъсаните

Мнение от demococcus »

На мен пък ми е чудно дали при второто кандидатстване трябва пак да се изпащат всичките му там дипломи и т.н. отново нотариално заверени и преведени, при положение че веднъж вече са пращани, преглеждани и оценявани!? То си е значителен разход на време и пари това.
Linko
Напуснал форума
Мнения: 4846
Регистриран на: Вто Яну 13, 2004 3:36 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Re: информация за скъсаните

Мнение от Linko »

Да, всичко трябва да се изпраща наново при повотрно кандидатстване. И не струва толкова много време и пари ако първият път си изпратил копия на преводите. Вторият път вече не ходиш при преводачи и нотариуси, а само до ксерокс или скенер и то само ако си нямаш такъв в къщи.

Колкото до въпроса за минималният срок след интервюто, в който може да се кандидатства отново, то няма такъв. Може да подадете документите и на връщане от интервюто ако щете, не е необходимо и ден да чакате. Но за да се надявате на успех трябва да имате някакъв фактор и доказателство за съществуването му, който да води до увеличаване броя на точките ви. Декларативното повишаване на нивата по езиците т.е. по-точно казано деклариране на едно намерение за бъдещо повишаване на тези нива не е такъв фактор. Ще трябва вече и да се докажат документално тези нива за да ви повярват., Защото не забравяйте, че и първият път нещо сте декларирали пък после друго е излязло.
По същият начин стои въпросът и когато недостигът от точки е поради някакаква друга причина, а не езика. При мен, например, ми липсваше 1 г. стаж по специалността от последните 5 г. за да ми я признаят за търсена. Кандидатствах чак след 1,5 г. след като имах в трудовата си книжка доказан този стаж. Иначе нивата по езиците си ги писах същите както и първият път.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
makica
Мнения: 80
Регистриран на: Пон Сеп 14, 2009 11:23 am

Re: информация за скъсаните

Мнение от makica »

Благодаря на всички за изчерпателните отговори.Както знаете на нас не ни достигат 3 т. като за мотивация са ни дали 1 т.,а за френски на мен-водещ-6,за англ-4,за жена ми френски-2.
От алианса-имат курсове,и по техните думи-те заедно с френския център имали реноме,лиценз.....за френски.Дори шевката от Виена идвала 2 пъти в годината в алианса за семинар,информиране на кандидати за квебек.Също така ни казаха,че виена имали достъп до тяхната база данни.Дали е така или не-незнам,но бяха доста убедителни-нас ни убедиха.
След всяко ниво по френски ни издават сертификат за завършено ниво,а също така ни казаха да си пазим всички касови бележки,в квебек щяли да ни ги осребрат.
Та ние смятаме-сега ще изкараме ниво А1.1 за един месец,веднага ще запишем ниво следващото ниво-и тогава ще подадем документи с приложен документ за завършено ниво,и започнато второ.Какво мислите?
tora2007
Мнения: 108
Регистриран на: Нед Фев 10, 2008 4:04 pm
Местоположение: Русе

Re: информация за скъсаните

Мнение от tora2007 »

Здравейте на всички . Да се включа и аз в темата ако мога да помогна с малко инфо.За съжаление нашият случай е подобен на Вашият.Кандидатствахме за втори път , на интервюто ни казаха че отново не ни е достатачно добър френският и не ни достигат точките .След хиляди обяснения от наша страна защо не сме се представили максимално добре изпитващия ни даде срок от мисля че беше 2м да изпратим до Виена доказателство че наистина знаем френски -аз водещ В2 и придружаващ-В1.Изрично го попитах дали ще ни признаят Алианса , отговорът му беше да няма проблеми.След като издържахме изпитите за исканите нива ИЗПИТИ - не курсове, изпратихме сертификатите и ни отговориха от Виена че тези удостоверения не ги признават те не доказвали знанията ни по френски.Това беше при нас миналата година едва ли са се променили нещата .Проучете добре за да не останете като нас още по -разочаровани.Желая Ви успех
никога не се отказваме
Аватар
loginn
Мнения: 430
Регистриран на: Нед Дек 20, 2009 5:46 am

Re: информация за скъсаните

Мнение от loginn »

makica написа:Та ние смятаме-сега ще изкараме ниво А1.1 за един месец,веднага ще запишем ниво следващото ниво-и тогава ще подадем документи с приложен документ за завършено ниво,и започнато второ.Какво мислите?
За какво ти е да плащаш за А1.1. Дал ти е 6 точки, значи имаш поне А2.
Според мен ти трябва да започнеш от Б1 а жена ти от А2 (или дори и тя от Б1).
Тия сертификати за завършено ниво не означават нищо за имиграционните, това са просто изкарани часове които не доказват дали сте усвоили материала. Резултати от тест за TCFQ е това което ги интересува.
Последно промяна от loginn на Пет Юни 04, 2010 9:28 am, променено общо 1 път.
makica
Мнения: 80
Регистриран на: Пон Сеп 14, 2009 11:23 am

Re: информация за скъсаните

Мнение от makica »

защото с писането не сме добре,6 месеца учехме само четене,слушане и говорене.сега знаем много думи,но граматиката не ни е много ясна,а този курс е само 1 месец-интензивен-всеки ден по 3 часа след работа.Решихме да учим както трябва-то си е за нас.Курса включва целия учебник на кампус 1.а и имаме време-да не бързаме и този път-смятам след 2-3 месеца да се явим на на тсфк и чак тогава да подаваме документи.
Какво мислите?
Аватар
loginn
Мнения: 430
Регистриран на: Нед Дек 20, 2009 5:46 am

Re: информация за скъсаните

Мнение от loginn »

На интервюто караха ли ви ли да пишете?
Граматиката се учи с четене и практикуване (т.е. говорене). Ако смятате че само с Campus 1 ще научите граматиката, няма да стане.
В аудиото на Campus има граматични упражнения. Вие нямате ли го?
Иначе няма проблем, направете го както сте решили. Писането ще ви върши работа, но на един по-късен етап.
borqna78
Мнения: 39
Регистриран на: Пет Юли 17, 2009 3:50 am

Re: информация за скъсаните

Мнение от borqna78 »

makica,здравейте!може ли да Ви попитам-колко време учихте френски,преди интервюто?при частен учител или на курс?благодаря :) и желая успех :y:
makica
Мнения: 80
Регистриран на: Пон Сеп 14, 2009 11:23 am

Re: информация за скъсаните

Мнение от makica »

9 месеца частни уроци.
thehellgirl
Мнения: 214
Регистриран на: Нед Юли 01, 2007 11:36 am
Местоположение: Монреал

Re: информация за скъсаните

Мнение от thehellgirl »

Здравейте искам само да вмъкна в темата, че правителството на Кебек в бюджета за 2010 направи 25% съкращения в образованието. Сами можете да се сетите от къде режат голямата част. Премахнаха напълно така нар. КОФИ и искат да взимат имигранти които няма да учат тук ... това означава много араби и подобни ... все пак успех на всички и наблягайте на френския, защото тук е много трудно в момента без него ---
Живей така, сякаш на земята е рай!

25.02.2009 Varna - Paris - Montreal
Аватар
demococcus
Мнения: 1285
Регистриран на: Сря Мар 25, 2009 7:40 am
Местоположение: MTL

Re: информация за скъсаните

Мнение от demococcus »

thehellgirl написа:Премахнаха напълно така нар. КОФИ ...
Последният път аз пуснах такава новина и се оказа фалшива :$ Би било добре да можеш да я подкрепиш с линк към някакъв новинарски или официален източник.
Публикувай отговор