Интервю - май 2010

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Joya
Мнения: 474
Регистриран на: Чет Апр 20, 2006 3:49 am

Re: Интервю - май 2010

Мнение от Joya »

loginn написа:
Joya написа:a_stefanin, как така, нали уж като покриеш точките и се класираш. За първи път чувам това за висшето ??7
Съжалявам :(
Не ги е покрил. Човека казва че не са му стигнали точките. По-добре да изчака да си получи фиша и тогава ще стане ясно какво не е достигнало.
О извинявам се, не съм разбрала добре, мислех че няма шанс ако не покриваш точките да те допуснат до интервю.
Съжалявам пак, дано ви дадът втори шанс.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
a_stefanin
Мнения: 18
Регистриран на: Пет Авг 21, 2009 6:47 am

Re: Интервю - май 2010

Мнение от a_stefanin »

Здравейте отново от нас, които не ни одобриха :( ( сега ви пиша аз - съпругата на a_stefanin)
Значи по отношение на точките - накрая на интервюто мосюто каза, че според според документите, които изпратихме във Виена, сме събрали нужните 68 точки, но от интервюто вчера - само 50, като за жалост вчера не успяхме да защитим нивото си на френски език, което бяхме отбелязали в документите ( като за жалост много лоша шега ни изигра притеснението и напрежението, а и той не ни позволи да си помагаме изобщо - по принцип на мен винаги повече са ми се отдавали езиците и бях по-добре подготвена от съпруга ми, но тъй като той беше водещия от нас, него го разпитваха повече, а на мен ми зададоха само 2-3 въпроса и не можех да покажа нивото си на френски).
А съпругът ми беше водещ заради повечето сертификати, които имаше (има сертификат от CISCO-академия,сертификат за радиовръзки и средно специално образование от техникум по микроелектроника, аз съм само с немска гимназия, имам и диплома от Кьолн за владеене на немски език, която ми дава право да уча и работя в Германия, но това естествено въобще не ми дава точки в случая, владея и много добре английски език, но съм само до там с точките!!!, иначе и двамата имаме достатъчен трудов стаж).
Явно тази година набират само хора с висше образование или поне това ни каза мосюто, че заради дипломите не събираме точки.
Може би и защото показахме по-добро владеене на английски, също не направи много добро впечатление в случая, но като цяло със съпруга ми точно това се чудехме впоследствие, защото изобщо ни изпратиха покана за интервю, след като изведнъж са оказа, че не събираме точки...как така събрахме точки според документите, които изпратихме до посолството във Виена, а сега не ни смятат никакви сертификати...
Малко сме объркани, но не сме се отказали, нито сме се отчаяли и искам да кажа на всички, които не успяха като нас - ГОРЕ ГЛАВАТА, ХОРА!!! Животът не свършва с този неуспех, ние сме на принципа "всяко зло за добро" :y: ;) и не губете кураж!!!
А на тези, които тепърва ще се явяват на интервю -давайте смело напред, не се шашкайте (като нас), мосюто НАИСТИНА е изключително любезен и добронамерен и въпреки че нас ни отряза, го направи по изключително цивилизован и възпитан начин ( те тези хора не знаят какво е да се заяждаш и да се държиш невъзпитано), самият той ни даде кураж да не се отказваме и да продължим да се борим!!!
Стискаме палци на всички, знаем колко е важно това за всички и колко усилия ни струва това!!!
:y: :y: :y:
makica
Мнения: 80
Регистриран на: Пон Сеп 14, 2009 11:23 am

Re: Интервю - май 2010

Мнение от makica »

a_stefanin Много съжаляваме,но сте прави-горе главата!!!Искате ли нещо,рано или късно ще стане!!А вие какви нива бяхте заложили англ.и френски на двамата???Може би от там са ви порязали "МАЛКО".
DaKoTa
Мнения: 60
Регистриран на: Вто Окт 06, 2009 7:30 am

Re: Интервю - май 2010

Мнение от DaKoTa »

Здравейте a_stefanin,

Вие ли бяхте двойката след мен? Изглеждахте доста притеснени .Съжалявам, че е станало така.. Желая Ви успех!
a_stefanin
Мнения: 18
Регистриран на: Пет Авг 21, 2009 6:47 am

Re: Интервю - май 2010

Мнение от a_stefanin »

Ниво френски 7 и 8 за мен, ниво английски - 9 и 10 или нещо такова, а за жена ми - 4 и 5 за френски и 6 и 7 за английски.
Бяхме на интервю на 20.05. ( т.е. вчера) от 11 часа. И бяхме притеснени доста,да.
Но вече свърши, още малко ни е яд, но и това ще мине :) :) :)
DaKoTa
Мнения: 60
Регистриран на: Вто Окт 06, 2009 7:30 am

Re: Интервю - май 2010

Мнение от DaKoTa »

Аз видях една двойка в 10ч. Вие ли бяхте a_stefanin? Един съвет- никой да не ходи по-рано защото човек се изнервя :worried:
Аватар
loginn
Мнения: 430
Регистриран на: Нед Дек 20, 2009 5:46 am

Re: Интервю - май 2010

Мнение от loginn »

a_stefanin написа:Ниво френски 7 и 8 за мен, ниво английски - 9 и 10 или нещо такова, а за жена ми - 4 и 5 за френски и 6 и 7 за английски.
Бяхме на интервю на 20.05. ( т.е. вчера) от 11 часа. И бяхме притеснени доста,да.
Но вече свърши, още малко ни е яд, но и това ще мине :) :) :)
Това което сте заявили като нива се равнява на 21 точки. Като си получите фиша ще се види колко ви е дал той, но явно е оценил езиковите ви познания доста по-ниско от това.
Необходимият минимум за семейство не е 68, а 63 точки.
Съжалявам за неуспеха ви. Помислете добре как да продължите. Изглежда при вас пробивът е възможен само със солидно владеене на езиците.
anibani
Мнения: 159
Регистриран на: Пет Юли 03, 2009 5:39 pm

Re: Интервю - май 2010

Мнение от anibani »

Аз и моето семейство сме в Бургас за празниците. Ако на някои бургазлии им предстои интервю и искат да споделим пресен опит от успешното ни интервю, може да пием по бира в морската.
:D

a_stefanin искрено съжалявам за неуспеха ви в момента, но мисля че трябва да продължите процедурата. Успех...
----------------------------------
документи Виена-03.07.2009
Визи - 23.12.2010
Полет - 23.01.2011
Аватар
martatabs
Модератор
Мнения: 1385
Регистриран на: Вто Мар 02, 2010 5:51 pm
Местоположение: Бургас

Re: Интервю - май 2010

Мнение от martatabs »

anibani написа:Ако на някои бургазлии им предстои интервю
А аз,който не е подал още нищо (по-лично усмотрение),поканен ли съм? :) ;)
ani_1973
Мнения: 54
Регистриран на: Вто Апр 28, 2009 1:35 pm
Местоположение: Bulgaria

Re: Интервю - май 2010

Мнение от ani_1973 »

Здравейте и от нас. Днес ние бяхме на интервю, за жалост сме без отговор, но вероятно няма да е положителен.
Господина говореше бавно, аз разбирах почти всичко. Ние сме с висше образование и моята специалност е от търсените - счетоводител. Бяхме заявили ниски нива - за мен 6/5 за френски и 4/3 за английски като водещ и за съпруга ми 4/4 за френски и английски. Просто преценихме, че не ни са необходими да заявяваме по-високи, събирахме необходимите точки.
За съжаление при нас нещата не минаха гладко. Първо ни държа около 2 часа. Не можа да разбере как така съм била през последните 5 години 2 и половина в майчинство и същевременно му казвам и доказвам, че съм работила - двамата с преводачката гледаха, кумиха се над справката от НОИ. Накрая ме пита по граждански договор колко време на седмица съм работила. След това започна да пита какво ще работя там и аз му отговорих, че ще уча и ще работя като СЧЕТОВОДИТЕЛ. Взе да обяснява за изискванията за работа като счетоводител в Канада, за ордерите ..., как можело да отнеме много време - какво щяла съм да работя в това време. Вероятно очакваше да му кажа, че ще чистя, но аз такова намерение нямам. Пита за обяви за работа, разгледа ги и каза, че са необходими 2-та езика. Аз бях подбрала малко, но в сферата на счетоводството без изискване за стаж
След което започна да смята точките и каза, че за съжаление сме събрали 59т., като не ни достигат 4т. Изброи на кое колко точки ни дава и се оказа, че при така посочените ниски нива, той ни ги сваля още. И в крайна сметка най-големия шок беше, когато каза, че не ми признава търсена специалност - 6т., защото за да съм счетоводител, според него, трябва да имам сертификат. След като попитах какъв, каза, че не знаел. Тотално се вбесих, защото съм счетоводител от 13-14години, т.е. целият ми трудов стаж. Преминах на български език и обясних на преводачката, че имаме счетоводна къща и аз съм титуляр. В България сертификат имат одиторите, а ако бях сред тях, със сигурност нямаше да емигрирам.
На английски ми зададе точно 2 въпроса, на които и синът ми може да отговори - на 7години, а аз казах, че ползвам английски в работата си. На съпругът ми зададе точно 3 въпроса. Каза, че за него е отказ, като се мотивира с ниските нива на езиците, че щяло да ни трябва 3год. за да научим езика и след това още 3год. за да стана счетоводител - за тях това било много време. За мотивация ни даде 3т.
Последно, ще ни отговорят от Виена след 2-3 седмици. Като видим резултата, ще решим какво да правим след това.
Аватар
MermaidBG
Мнения: 232
Регистриран на: Нед Дек 27, 2009 11:50 am
Местоположение: Varna, BG вече Vancouver, BC, Canada

Re: Интервю - май 2010

Мнение от MermaidBG »

Аз направо нямам думи :@ Според мен си търсете правата и кореспондирайте до дупка с Виена. Ако има други счетоводители във форума, нека споделят как е протекло при тях.
За такова късане , както тази сесия не съм и чувала досега :o
За ордерите....ами то за всички се отнася. Не мисля , че ще можем да се приравним по - рано от 2 г и то при най - добро желание. Точките за адаптация ми изглеждат нормални. Забелязвам , че на хора с ниски нива на френски, не им дават повече от половината възможни точки, т. е 3.
Общо взето съм в шок да ви кажа честно |(
18.09.2009=>Vienne
13.10.2009=>Accusé
18.05.2010=>Entrevue

31.05.2010=>Bucarest
15.06.2010=>Étiquettes
13.07.2010=>Formulaires
03.08.2010=>MC "Vita"
30.08.2010=>OK
10.01.2011=>Invitation pour visas
04.02.2011=>Visas
1 an 4 mois et 17 jours=>Durée de la procédure
01.03.2011=>Nous quittons la Bulgarie
mmp
Мнения: 84
Регистриран на: Чет Фев 11, 2010 1:59 pm

Re: Интервю - май 2010

Мнение от mmp »

Здравейте и от нас, ние сме семейството от русе. Днес бяхме на интервю от 11 часа, но "добрия, "добронамерения" и т.н. господин ни прие чак в 12 часа. Преди нас имаше едно семейство от Бургас, които той забави много. Сега, с лошата новина за нас, ние също си тръгнахме от "Радисън" без сертификати. Интервюто ни продължи около час и половина, време което ни отрови живота тотално, на фона на всички притеснения и предстоящото неизвестно. Как протече самото интервю: Съпругата ми беше водеща, човека си зададе въпроса "Какво работите в момента, къде сте работили преди това, какво е вашата мотивация да имигрирате в Квебек и т.н" Жена ми говори в продължение на около 40 минути с малки прекъсвания, докато господина си драска нещо там. Мен лично ме забрави напълно, все едно ме нямаше в залата, "оранжевата зала". В един момент се обърна и към мен: Имате ли дете, как се казва то, на колко години е, това вашата съпруга ли е, какво работите в момента?" Отговорих на всичко, което ме попита с видимо спокойствие. От този момент до края на този ад, аз за него просто изчезнах, не ме виждаше повече. Започна отново с жена ми, пита, тя отговаря, той бърка в нета и пак пита. Започна със супер тъпи въпроси от сорта: "Кажете ми колко струва билета по автобуса до Русе?, при условие, че тя вече отговори, че сме пътували със собствения си автомобил и много такива въпроси, на които също отговори. На финала започна да обяснява, как нейната инженерна специалност не е търсена в Квебек и как тя няма да има шанс да се реализира там. Това са пълни глупости, всички които сме в програмата идеално знаем, че ,няма как да се реализираш в първите 3 години, освен ако не си супер мен и имаш супер професия и образование. На мен изобщо не ми поиска трудова книжка, дипломи сертификати и всичко, за което можете да се сетите, мен просто ме нямаше почти през цялото време. Така гадно, долно и унизително за нас приключи голямото събитие, чакано около година. Има толкова много неща, за които в момента не мога да се сетя, но това е общо взето.
Ако някой Ви каже, на тези, които им предстои да се явяват, че човека е мил, добронамерен и други подобни, просто не вярвайте на глупостите, които ви говорят. Това е само първото впечатление и само опитните хора, които са попадали в подобни ситуации могат да преценят правилно поведението му. В момента, в който го видях знаех, че тази лека дипломатична усмивка е просто поза зад която се крие един безпардонен човек.
Чувстваме се унизени и принизени в собствената си държава от човек, който едва ли знае какво ни струва всичко през времето на нашата подготовка. Не знам за друг подобен случай през годините на тази програма по имиграцията за Квебек. Ще се опитаме да се отърсим от шока и едва след това ще решим какво можем да правим занапред. Не знам какви са ни шансовете, но лично ще проуча всеки детайл.
Имаме намерения да пратим запитване до Виена, а ако е нужно даже до Канадското правителство. Мисля, че всички мислим по един и същи начин, с изключение на хората, които са имали късмет. На тях им желаем успех занапред, нека се радват на постижението си. На тези, които са като нас можем да кажем, че ние не сме до тук, а ще потърсим начин да продължим, защото сме на различно мнение от въпросния господин.
Тези, които чакат интервю....подгответе се добре...стискаме Ви палци и Ви желаем МНОГО късмет!!!!!!!!!
11.2009 - Виена
05.2010 - интервю-Неуспешно
10.2010 - Виена-ІІ път
03.2012 - интервю-УСПЕШНО!!!
04.2012 - док. Сидни, Нова Скотия
05.2012 - баркодове
07.2012 - мед.формуляри (получени 06.08 )
09.2012 - ОК на мед.
10.2012 - покана за визи
11.2012 - визи
gazy
Мнения: 10
Регистриран на: Нед Ное 02, 2008 4:45 am

Re: Интервю - май 2010

Мнение от gazy »

Здравейте,съжаляваме,че се включваме толкова късно,но бяхме възпрепятствани.Бяхме на интервю на 17.05. от 14 часа.Мосюто ни покани в 13.50 и в 15 .00 излязохме със сертификати.При нас водещия е със средно-професионално образование и минахме на косъм - с 65 от нужните 63 точки.При нас интервюто протече по описания от съфорумците начин.Преводачката и интервюиращия бяха много добронамерени.
Честито на всички успешно минали интервюто,на всички които очакват отговор пожелаваме да е положителен,успех на всички на които им предстои интервю и на неиздържалите по една или друга причина да пробват отново.
Документи до Виена-08.02.2010
Акюзе- 27.02.2010
покана по e-mail-28.04.2010(получена и по пощата-30.04)
интервю - 17.05.2010. от 14.00 ч. -успешно
медицински - 06.08.2010 ОК - 30.08.210
покана за визи-31.12.2010
визи-14.01.2011
------------------
общо-341 дни
Аватар
loginn
Мнения: 430
Регистриран на: Нед Дек 20, 2009 5:46 am

Re: Интервю - май 2010

Мнение от loginn »

gazy написа:и минахме на косъм - с 65 от нужните 63 точки.
Поздравления!!! Вие разбихте мита че можело само с висше образование да се емигрира в Канада.
Аз пък ще се радвам да минем ама точно с 63 точки или колкото ще е минимума докато дойде и нашия ред 8)
gazy
Мнения: 10
Регистриран на: Нед Ное 02, 2008 4:45 am

Re: Интервю - май 2010

Мнение от gazy »

Успех loginn! Ще стискаме палци!
Документи до Виена-08.02.2010
Акюзе- 27.02.2010
покана по e-mail-28.04.2010(получена и по пощата-30.04)
интервю - 17.05.2010. от 14.00 ч. -успешно
медицински - 06.08.2010 ОК - 30.08.210
покана за визи-31.12.2010
визи-14.01.2011
------------------
общо-341 дни
Публикувай отговор