Интервю - май 2010

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
sisi_bgn
Мнения: 35
Регистриран на: Пет Сеп 04, 2009 5:37 am

Re: Интервю - май 2010

Мнение от sisi_bgn »

Честито и поздравления на di_82 и на приятелите на anibani.Браво и успехи занапред :party:
Един въпрос :явно има и кандидати които не споделят във форума.Дали на ден са по 6 бройки кандидати както беше споделено в инфото за минали сесии.засичали ли сте кандидати преди и след вашите интервюта.и да попитам за договора за финансова независимост ,нали искат по три броя трябва ли да е предварително попълнен и само да се подпище пред изпитващия или там го попълвате.
anibani
Мнения: 159
Регистриран на: Пет Юли 03, 2009 5:39 pm

Re: Интервю - май 2010

Мнение от anibani »

Благодаря на всички за пожеланията.
Честито на Di_82 , много се радвам за вас, много. :D
a_stefanin и аз не съм от хората дето се притесняват, ама повярвай ми бях си глътнала граматиката по едно време. И искам нещо да се изкажа, ама думите не ми идваха. Колкото за договор за финансова независимост, ние носихме три екземпляра непопълнени. Мосюто поиска единия от тях да ги попълня и подпиша пред него. Като ми извади екземпляра, който бях изпратила във Виена и ми каза да попълвам по същия начин.
Успех на всички на които им предстои това изпитание. :D
----------------------------------
документи Виена-03.07.2009
Визи - 23.12.2010
Полет - 23.01.2011
irenavi
Мнения: 25
Регистриран на: Вто Май 18, 2010 2:23 am

Re: Интервю - май 2010

Мнение от irenavi »

накрая се регистрирах и аз. Аз съм приятелското семейство на anibani с интервю на 17.05.2010 - успешно. Та да попитам някой знае ли за предимства и недостатъци като ти пишат в сертификата F/франкофон/. Знам, че нямаш право на безплатен френски в Канада, но само това знам....Благодаря предварително
Аватар
demococcus
Мнения: 1285
Регистриран на: Сря Мар 25, 2009 7:40 am
Местоположение: MTL

Re: Интервю - май 2010

Мнение от demococcus »

irenavi написа:накрая се регистрирах и аз. Аз съм приятелското семейство на anibani с интервю на 17.05.2010 - успешно. Та да попитам някой знае ли за предимства и недостатъци като ти пишат в сертификата F/франкофон/. Знам, че нямаш право на безплатен френски в Канада, но само това знам....Благодаря предварително
Добре дошла във форума, Ирена!
Хвърлихте ме в голяма чуденка за това F - аз също имам такова и се питам дали това ще ме лиши от възможността да ходя на субсидираните курсове в Канада. Обещавам да се поразровя, но току-виж се оказало че някой знае отговора и ни осветли по въпроса.
kanak
Мнения: 9
Регистриран на: Чет Май 28, 2009 9:36 am
Местоположение: Стара Загора

Re: Интервю - май 2010

Мнение от kanak »

Здравейте на всички!
Не съм много сигурен от къде точно трябва да започна, затова ще карам на прима виста, т.е. както ми дойдат мислите :) Смятам, че дължа на всички писали тука и аз да напиша нещо, след като съм им чел толкова време писаниците (колко от тях са ми влезнали в работа и са били от полза е друг въпрос)!
Значи най-същественото - бях на интервюто вчера 17/05/2010 със заявен начален час 1600 часа. Е да, ама моето интервю почна в 1645, защото предното семейство влезе в 1500 и излезе в 1630, не знам какво толкова ги мъчиха там. От цялостното им изражение останах с впечатлението, че и тяхното интервю е било неуспешно, ама знам ли, те се вясват май тука във форума и нека те да си кажат.
Та на темата - не съветвам никой да отива по-рано на срещата, в смисъл 10 минути по-рано според мен си е предостатъчно, не като мене час и 10 минути по-рано. Вярно, че влака ми дойде в 1415, и ми се ходеше до тоалетна, та бързах към Радисън, ама цял час чакане си е доста! А при мен излезе почти 2 часа, и от изнервено състояние отидох в другата крайност, просто бях бесен и даже смятах да си хващам пътя! Такова чакане... аз жени не чакам толкоз, та едно канадско кюфте ли? Отделно от това във фоайето вървеше Евронюз на английски, та и малкото френски който знаех съвсем се изпари :)
Както и да е, сега за интервюто! Поемам цялата вина (или айде от мен да мине нека са 90%) за неуспеха си, като френския език е основната причина, аз поначало никога не съм го понасял този език, както и самите франки, франкофони, франсета и производните им, което не ми пречи да имам приятели от там де :) Та за самото интервю съвсем не бях подготвен, или по-скоро смятах че бях, и все още си мисля че ако се бях въздаржал и не му бях креснал на тоз канадски идиот може би щях да мина :) Всъщност грешно е да се каже, че не бях подготвен - знаех що-годе де е Квебек и кви се вършат там, английския ми е чудесен, както и възрастта, опита и знам ли още какво, бил съм къде ли не (живял съм 2 месеца в Лондон, 1 месец в Австралия,почти година в Нова Зеландия, 5 месеца в Нова Каледония, 2 месеца в Чили... дали не пропускам нещо?), та видиш ли да избера да се установя в Квебек ... хм, те всички искат да избягат от там и да идат в Нова Зеландия, а аз съм тръгнал в обратната посока, каква чест им правя :) Имах разпечатки за работа, които бих почнал още като отида, самия изрод намери по нета 4 обяви, че се търсят такива като мен, имам около 30 сертификата и курсове, карани в Гърция, Нова Зеландия и Норвегия.... абе няма значение, много взех да се хваля, а се осрах на някакво си интервю аз, дето минавам поне по 1 път в годината подобни неща :) Но със самото влизане в стаичката си зададох за пореден път въпроса: Какви смятам да ги върша в тоз Квебек, като го знам какъв х.й е, все пак 2 пъти съм бил там :) И сякаш с магическа пръчка и малкото френски, който знаех, се изпари :) Всичко ми идваше на английски! А по едно време и него забравих, даже хич не ми се говореше, и си мълчах за ей така, да изнервям обстановката и да му губя времето на нашто дебелокожо :) Между другото искам да кажа, че човечецът колкото и да е мил и любезен реши ли да се заяде с вас (какъвто малко беше и моя случай) - значи много трябва да се постараете да го убедите в противното! Поста на арабския французин, който тук някой е копирал от чужди форуми и сложил, го разбирам напълно, така че Демококус ли си, какъв си там - не се изказвай за хората след като не знаеш какъв им е случая! При мен се получи недоразумение от самото начало, не можа да схване как може да не работя официално от близо 2 години, та се наложи и на преводачката да обяснявам, и то доста, щото и тя не се оказа особено схватлива, според нейната логика всеки който прави ремонти/строи/модернизира/рационализира/или-каквото-друго-зира по своите собствени имоти трябва непременно да има фирма, и да си води трудов стаж и Бог знае какво.
После - не можа да схване, че аз приятели в Торонто нямам, това че съм кацнал в Торонто с прикачане за Калгари.... айде да не обяснявам и тука!
Нещото, което ме изкара из нерви обаче беше, че не ми хареса обявите за работа, намерени произволно из нета, от около 30 хареса само 1, смяяяяяяях :)) Били ми под достойнството и образованието, представете си :) Човека явно не е стоял гладен и без работа, за да се усети, че срамна работа няма! А обявите ми не са какви да е, а по специалността ми, ще го обясни с по-прости думи - главен счетоводител да се хване да бачка като секретарка, примерно!
Та аз бях до тоз момент, събрах си парапатките и на английско-френски му казах, че въпреки всичко аз ще отида в Канада, неговите глупости не ме засягат :) Сега след малко повече от 24 часа, изминали от интервюто в размисли, преценям че малко му крещях, трябваше да му кажа и още, абе направо трябваше да го напсувам аз, ама пусто и възпитание.... макар че аз чаках да стане, бях готов да му шибна един с удоволствие :) Между другото човека му намерих биото в нета, като потърсите с гугъла тя изкача на първо място, та от там му намерих адреса, не съм се отказал да му отида на гости един ден :) Или пък да го срещна из София по време на някоя изпитна сесия, аз съм злопаметен и обикновенно си отмъщавам, хехе!
А, спомням си, че ми направи забележка дето съм си пукал кокалчетата на юмруците, не било прилично :) а аз през това време си мислех къде ще го удрям ако ми дойде по-близо!
Та.... може и да пропускам нещо, ама все още съм афектиран, не само от глупостите на тоз малоумник, ами най-вече от себе си, чудя се все още с какъв акъл се захванах с тез френско-квебекски простотии!
Друго май няма, или не се сещам! Акоимам правописни грешки - ами прощавайте, не съм професор по Български език или както там се нарича! Ако имате коментари или въпроси - ми коментирайте си и си ги задавайте, аз не смятам да влизам повече тука, за мен Квебекската история е приключила напълно! В тази връзка ако модераторите ми направят услугата да ми изтрият профила ще е много добре, ще ги черпя една студена вода :)
Ами това е, освен да пожелая успех на участниците в лотарията друго не ми остава :) ! Но ще си позволя 1 последен съвет за тези, които се колебаят - ако не харесвате французи, френски език и много шибано дъждовно-ръмящо време през по-голямата част от годината пропуснете тази процедура, не е за вас :) И все пак всеки да прецени за себе си, тука теми и съветници или критици бол, всеки ще ви каже 2 и 200, на английски, френски, български или какъвто си език си пожелаете! Абе с една дума слушайте сърцето си, че после да бъдете щастливи! Щото аз колкото и да съм ядосан от вчерашната история съм и в голяма степен доволен и облекчен, че си затворих тази вратичка, наречена Официална процедура през Квебек или както там ѝ е заглавието. Честно казано аз не смятам, че губя, дори напротив :)
Айде много писах, стига толкова :)
Успех на надъханите, и умната на колебаещите се! На зяпачите - надявам се, че съм ви развеселил малко :) На критиците - много ви обичам, и не забравяте, че всичко се връща, 1 ден и вас ще ви критикуват и ще видите колко е хубаво да си в ролята на лошия, без да разберат какво ти е отвътре!
А, най-важното - преводачката ако влиза тука нека опише с нейните думи какво е ставало, щото аз накрая хич не си спомням какви ги приказвах, и какво ми говореше оня, че не го слушах :) Че е било грозно си е ясно, ама аз съм си такъв, обичам да ми е грозно, особено когато аз го правя такова :)
Пожелайте ми успех във Франция, смятам да заминавам другата седмица, и познайте какво - смятам да говоря на френски там!!! Жалко, че изпуснах Формула 1 в Монако, ама ако побързам може и да хвана филмовия фестивал в Кан :)
Леле какъв майтап, такива истории май само аз мога да правя!
Еййй, много дълго бе.... ако можех и така да говоря на френски - шапка щях да си сваля и да се потупам с нея по рамото :)
Ай със здраве!
... и нека Провидението бди над всички самотни мореплаватели и корабокрушенци!
antyk
Мнения: 109
Регистриран на: Пон Юни 15, 2009 5:32 am

Re: Интервю - май 2010

Мнение от antyk »

Я ми кажете спешно, като не си франкофон, къде имаш право на безплатни уроци в Квебек ?? Някакъв линк ако можете да дадете ще сте супер! :clap:
21.09.2009 - DCS Vienne
06.10.2009 - Accusé de réception
19.05.2010 - Entrevue de sélection, réussi
02.06.2010 - DRP Bucharest
14.06.2010 - Codes-barres
13.07.2010 - Formulaires médicaux(26.07-OK)
08.10.2010 - Lettre d'invitation de visa
09.11.2010 - Visa
Di_82
Мнения: 93
Регистриран на: Сря Сеп 16, 2009 2:52 am

Re: Интервю - май 2010

Мнение от Di_82 »

antyk написа:Я ми кажете спешно, като не си франкофон, къде имаш право на безплатни уроци в Квебек ?? Някакъв линк ако можете да дадете ще сте супер! :clap:
Ето antyk това, е което мосюто ми разпечата днес от официалния сайт на Квебек. Принципното изискване е да притежаваш Сетификата за селекция поне от 2 месеца. На сайта пише подробно изискванията. :)

http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... index.html
antyk
Мнения: 109
Регистриран на: Пон Юни 15, 2009 5:32 am

Re: Интервю - май 2010

Мнение от antyk »

Di_82 написа:
antyk написа:Я ми кажете спешно, като не си франкофон, къде имаш право на безплатни уроци в Квебек ?? Някакъв линк ако можете да дадете ще сте супер! :clap:
Ето antyk това, е което мосюто ми разпечата днес от официалния сайт на Квебек. Принципното изискване е да притежаваш Сетификата за селекция поне от 2 месеца. На сайта пише подробно изискванията. :)

http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... index.html
Супер си Di ! :y: :y: :y:
21.09.2009 - DCS Vienne
06.10.2009 - Accusé de réception
19.05.2010 - Entrevue de sélection, réussi
02.06.2010 - DRP Bucharest
14.06.2010 - Codes-barres
13.07.2010 - Formulaires médicaux(26.07-OK)
08.10.2010 - Lettre d'invitation de visa
09.11.2010 - Visa
KASTA7372
Мнения: 286
Регистриран на: Пон Юни 01, 2009 12:13 pm
Местоположение: Montreal, Canada

Re: Интервю - май 2010

Мнение от KASTA7372 »

Аз ще си позволя само да споделя, че колкото и объркан да е поста на канак, все пак моите адмирации, че сподели във форума неуспеха си- защото има поне 30% от явилите се на интервютата, които не споделят, че са върнати по една или друга причина...разочарованието е голямо, но всичко споделено във форума е от полза на останалите.
Днес нашите приятели преминаха успешно интервюто- поздравления :party: , те самите ще споделят подробности, а други две семейства не са успели...
Chovek e tolkova golqm kolkoto sa golemi mechtite mu!
makica
Мнения: 80
Регистриран на: Пон Сеп 14, 2009 11:23 am

Re: Интервю - май 2010

Мнение от makica »

Здравейте на всички,много съжалявам за тези,които не са издържали интервюто и поздравявам тези,които са успели.Много ми е странно,тази сесия има толкова хора, които ги скъсаха.За мен този факт е много странен-нали уж им трябват семейства,нали имали нужда от млади хора....странно!!!Всички от форума ще сме много благодарни ако и скъсаните споделят мнението си,та другите да не им повтарят грешките или може би оценката е субективна..незнам!
Аватар
loginn
Мнения: 430
Регистриран на: Нед Дек 20, 2009 5:46 am

Re: Интервю - май 2010

Мнение от loginn »

makica написа:Много ми е странно,тази сесия има толкова хора, които ги скъсаха. За мен този факт е много странен-нали уж им трябват семейства,нали имали нужда от млади хора....странно!!!
Така е, но има и други критерии които трябва да се покрият. Има хора които не са наясно с всички изисквания, други се явяват недостатъчно подготвени, трети не са сигурни дали искат или не както се вижда от предни постове. Е, може да има и такива които просто не са уцелили чиновника в добро настроение и това е повлияло на крайния резултат, но тази вероятност е нищожна.
Трудно е да имаме пълна стаистика, все пак мисля че над 50% успяват на първото интервю. Ние сме семейство на което предстои да се явява на една от следващите сесии и незнам какво ще се промени в критериите за селекция до тогава.
Поздравления на успелите, а на върнатите (наистина ли са толкова много) им пожелавам да не се отчайват или отказват бързо! Има немалко минали на втория или третия път. Успех на всички на които ще се явяват до края на тази сесия :y: .
a_stefanin
Мнения: 18
Регистриран на: Пет Авг 21, 2009 6:47 am

Re: Интервю - май 2010

Мнение от a_stefanin »

anibani написа: a_stefanin и аз не съм от хората дето се притесняват, ама повярвай ми бях си глътнала граматиката по едно време. И искам нещо да се изкажа, ама думите не ми идваха. Колкото за договор за финансова независимост, ние носихме три екземпляра непопълнени. Мосюто поиска единия от тях да ги попълня и подпиша пред него. Като ми извади екземпляра, който бях изпратила във Виена и ми каза да попълвам по същия начин.
Предполагам че може да има малко притеснение ама съм уверен че ще се справим. Преди всичко трябва да си повярваме :) . Благодаря за уточнението за договора за финансова независимост.
Аватар
Rhea
Мнения: 176
Регистриран на: Пон Юни 27, 2005 5:29 pm
Местоположение: Стара Загора

Re: Интервю - май 2010

Мнение от Rhea »

Незная защо, но мисля, че това е C.V. на изпитващия. От Мароко е, както е казал изпитвания в Париж и е архитект, което обяснява въпросите към irenavi. До 2004 е работил за правителството на Квебек. Абе, строителните специалисти да се готвят за повече въпросил


http://www.regie-energie.qc.ca/audience ... 9fev04.pdf
litlefish
Мнения: 13
Регистриран на: Вто Авг 25, 2009 6:12 pm

Re: Интервю - май 2010

Мнение от litlefish »

Привет и от нас.Ние сме от Варна, семейство с едно дете-17.05 от 15.00 часа.
Върнахме се от София към 23.00 часа на 18.05 и седнах да пиша и писах.....2-3 часа и нещо не се запамети-може и да прекалих с количеството букви.
Затова накратко пак ще пиша и утре повече.
REDA CHAOUQI не иска да къса никой, нито да се заяжда или друго.Длъжен е да си свърши добре работата.
Аз жената-водещ кандидат френски 4/4, английски 4/4, мъжа ми само френски 4/4.
Господинът каза че ще получим отговор по пощата-до 1-2 седмици.
Нямаме директен отказ, ниски ни били нивата и много малко ни пита.Само по документите, мотивация и за работата там.
Това ,което са писалите останалите е вярно.Това на което държеше беше да изясни професиите според дипломите ни и на какво съответсват спрямо тези в Квебек.И дали трудови ни стаж е по специалността ни.
litlefish
Мнения: 13
Регистриран на: Вто Авг 25, 2009 6:12 pm

Re: Интервю - май 2010

Мнение от litlefish »

и защо на съобщението ми излиза 12:53 ам като сега е 02:55 през ноща :^)
Публикувай отговор