La salle

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
SAfin13

La salle

Мнение от SAfin13 »

Какво мислите за квартала La salle?
Защо да го избера? и
Защо да не го избера?

Между другото: с две малки деца съм, обичам спокойните места, живея близо до морето. През тази призма, моля!
Dimitar Kolev

Мнение от Dimitar Kolev »

Za6to da ne go izbere6?Hubav kvartal!to tuk navsiakade e spokoino:)po4ti kato v Balchik.
Az jiveia tam i sum mnogo dovolen!
E,ne e na centura,no transporta e prekrasno ureden tuk,ne kato mar6rutkite Balchik-Varna(kak me iadosvaha samo,kato raboteh v Balchik!).Oba4e si ima mestna infrastruktura i osven ako ne raboti6 na centura ima6 hodenia do tam samo v na4aloto do administraciite i posle na razhodka.
Kakvoto i da izbere6-Mtrl si e hubavo spokoino miasto,lo6o samo,4e ku6tite sa kartoneni i ako ima6 temperamentni susedi-strada6...aide az sum nov starite da ti kajat ne6to ot opit:)
Joy

Мнение от Joy »

Защо да го избереш:

1-Удобна инфраструктура:
-Метро (Ангриньон).За съжаление,то не е близко до всички части на Ласал,но повечето автобуси се придвижват бързо до там.
-много и често ходещи автобуси.
-Всички известни големи магазини по главната улица,огромни шопинг-центрове,а също така много неизвестни(не част от верига),но евтини...Добър достъп от всякъде до всички.
-Доста местни предприятия (фабрики, заводи) съответно-работни места.
-Добри училища и колежи.

2-Добър избор на жилища:

-Сравнително ниска цена за сравнително добро качество.Средно към 600 за 4 1/2,но има и социални жилища по 320 за 5 1/2 (Да кажат живеещите там :wink: ).Имам там доста познати и са много доволни.
-Красиво,съвременно ново строителство в голямо количество на Кондо-в близост до парка Ангриньон с всички удобства на комплекс.И там имам познати-и те са страшно доволни.(Собственници)

3-Чист и спокоен квартал.
-Сравнително ниска престъпност
-Сравнително малко количество цветно население
-Смесено 50/50 франко/англофонско население(по мои скромни наблюдения)
-Сравнително чисто и поддържано
-Озеленено и красиво.

С една дума,аз много го харесвам (не живея там). :D
Не го харесвам само аз- доста известни и богати хора имат къщи там (теле-звезди,продуценти и бизнесмени)

Недостатъци:

1- Сравнително отдалечен от центъра.
2-Пак същото...
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Хе-хе, явно след като човек поживее малко в шатоги ласал му се струва като най-хубавият квартал в мтл :)

Джой, шегата на страна, я ми кажи няколко думи за шатоги, че едни приятели си копуват нова къща там и леко ме омайват и аз да си купя, пък на мене ми се струва доста далече...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Joy

Мнение от Joy »

И без да сравнявам със Шатоге (защото то все пак е по-хубаво от Ласал :wink: ),достатъчно съм пообиколила острова за почти 2 години за да имам поглед върху кварталите(не всички,но все пак...).
Колкото до Шатоге,след като "идеш из село",може и да ти хареса... :D
Къде точно строят къща приятелите? Има симпатични райончета с ново строителство.Увеличаваме се българите тук главоломно!
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Уф, забравих как се казва районът, ама не беше на Елм стрийт за съжаление :-), ще ги питам и ще ти кажа. Междо другото, как ходите до острова? влак има ли или с рейс? за колко време се стига до центара, сутрин когато има трафик по моста?

Любо
Lub0 for President!
###############
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Ето го проекта:

« La Seigneurie »
Located near the Châteauguay River, this project is in the vicinity of an English school. To get there, take Boulevard Saint-Francis to Melba Street.
Lub0 for President!
###############
Dimitar Kolev

Мнение от Dimitar Kolev »

Joy-mnogo hubav otgovor.
Lubo i az sum zabeliazal,4e ima i po-hubavi kvartali-ha-ha-ha,no kato za na4alo LaSalle si e mnogo dobre.
Abe nali 6te si v Canda-ako tolkova ne ti haresa-dogodina smenia6 kvartala.
A v po-skupite mesta gniat gadnite kapitalisti,niakoi ot koito-bulgari,i moi priateli.No 6te vidiat te kato doide revoliuciata :lol:
Joy

Мнение от Joy »

Lub0 написа:Ето го проекта:

« La Seigneurie »
Located near the Châteauguay River, this project is in the vicinity of an English school. To get there, take Boulevard Saint-Francis to Melba Street.
Хайде бе,не може да бъде! :D
Съседи! Любо,тези приятели българи ли са?
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Джой, да българи, на 1ви октомври ще им е готова къщата и тогава ще се нанесът, и ти ли в този район живееш?
Lub0 for President!
###############
Joy

Мнение от Joy »

Lub0 написа:Джой, да българи, на 1ви октомври ще им е готова къщата и тогава ще се нанесът, и ти ли в този район живееш?
Района ни е съседен,а там живеят много добри приятели,които ни посрещнаха.Това е район с нови къщи-още не съм на дередже да строим...Питах какви са,защото точно до къщата на приятелите ни,се строи къща,на която собствениците са словаци.Аз му бях хвърлила око на това място,но ми го взеха под носа... :D Мястото е просто разкошно-задния двор гледа към горичка,която излиза на реката.Просто приказка,но...сори-взеха ми го! :cry:
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Джой, сигурно си пропуснала въпросите ми, та да те попитам пак: как ходите до острова? влак има ли или с рейс? за колко време се стига до центара сутрин, когато има трафик по моста?

Мерси,
Lub0 for President!
###############
Joy

Мнение от Joy »

Да,извинявай!

Влак няма до Шатоге.За Рив Сюд ако не се лъжа има влак за Делсън или Сан Катрин-не съм сигурна...Има автобуси на половин час,които са експресни-почти без спирки и карат по магистралата като бясни,така че често с автобус стигаш и по-бързо,отколкото с кола(нали си кара по собствен път,за който не важат задръствания...)Автобуса стига до Ангриньон за около 20-25 мин.
С кола за същото време ако няма трафик съм на Плаца Кот де Неж.Ако има трафик,обаче,може да ти отнеме и час само за да минеш моста.Такива ужасни задръствания се случват обикновенно зимата.Лятно време почти няма задръствания в часовете пик.Сутрин до болницата "Lachine"стигам за 15 мин.максимум,за 20 до Кот сан Люк (Шербрук)
Заключено