PRET et BOURSE

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Molson

PRET et BOURSE

Мнение от Molson »

ima golemi promeni v sistemata na pret i bourse.
za tazi finansova godina parite po tova pero sa oriazani s celi 65 000 000 CAD. pravete si smetkata. taka che reshenieto e neizbejno. poveche zaemi shte davat za smetka na namaliavane na stipendiata. razlikata e che zaema si e DETTE i triabva da se vrashta. zatova stachkuvat studentite. v taji socialna darjava s nai-visokite danaci v severna amarika shtom ne mogat i stipendii kato horata da osiguriat smiataite dokade e oprial noja. taka che tova e polojenieto ZASEGA.
a inache vednaj pochnesh li da uchish ne e zabraneno da si rabotish legalno. zashtoto stipendiata se dava na baza minali dohodi, a ne na nastoiashti. taka che moje da uchish na FULL time i da bachkash na FULL time, sam si reshavash. tryudno e no ne e nevajmojno.
Rosi

Re: PRET et BOURSE

Мнение от Rosi »

Molson написа: a inache vednaj pochnesh li da uchish ne e zabraneno da si rabotish legalno. zashtoto stipendiata se dava na baza minali dohodi, a ne na nastoiashti. taka che moje da uchish na FULL time i da bachkash na FULL time, sam si reshavash. tryudno e no ne e nevajmojno.
Molson, tuk ne si razbral.Vzimat se minali i sega6tni dohodi.
Аватар
agaton

Мнение от agaton »

Rosi,

Tochno taka e.
Mozesh da rabotish na full time, ama kato ti poglednat na kraq na godinata v danuchnata deklaraciq i vidqt che facticheski si vzel poveche pari otkolkoto e trqbvalo poznai kakvo shte trqbva da pravish :wink:
Tova e vse edno da gi izluzesh za contribution de l'etudiant i v tazi grafa da figurira nerealno niska suma.
"Une réaction anormale à une situation anormale est une réaction normale."
V.Frankl (1962)
Rosi

Мнение от Rosi »

agaton написа:Rosi,

Tochno taka e.
Mozesh da rabotish na full time, ama kato ti poglednat na kraq na godinata v danuchnata deklaraciq i vidqt che facticheski si vzel poveche pari otkolkoto e trqbvalo poznai kakvo shte trqbva da pravish :wink:
Tova e vse edno da gi izluzesh za contribution de l'etudiant i v tazi grafa da figurira nerealno niska suma.
Agaton, pozvoli mi da ne se suglasia.Osven molbata, se populva i edna Declaration de situation reelle v na4aloto na vseki trimestur, kudeto si zaduljen da deklarira6 i sega6nite si dohodi.Drug e vuprosa , 4e moje6 da ne gi deklarira6, no sled tova tezi pari ti gi udurjat i to s lihvi
Аватар
agaton

Мнение от agaton »

Da, az imah predvid che, ako pochnesh rabota 1 sedmica sled kato si pratil declaraciqta, imash 3 meseca rabota do kraq na uchebnata godina, koito nikude ne se otchitat ( osven v danucite ) i horata ot aide financiere si produlzavat da ti prashtat na chasti parite...
Samo deto posle trqbva da gi vrushtash
"Une réaction anormale à une situation anormale est une réaction normale."
V.Frankl (1962)
Заключено