Толкова много информация изчетох за Квебек, че ми стана каша в главата...та неслучайно съм CONFUSED... Имам няколко основни въпроса, по които бих желала да изчистя съмненията си с ваша помощ.
1. Казаха ми, че е много по-добре да сключа брак с приятеля ми - това щяло да спести куп проблеми. А какви са по-точно тези проблеми, които биха се оказали непреодолими в случай, че кандидатстваме за виза като: conjoints de fait? Кога е най-удачно да се сключи бракът? Ако сключим формален брак, има ли неуредици при евентуалното му разтрогване след пристигане в Квебек?
2. Разбрах, че процедурата по уреждането на всички документи отнема само няколко месеца, но ме предупредиха, че може да отнеме 3 години. За мен има голяма разлика между "няколко месеца" и "3 години" - ако се влачи всички твърде дълго няма смисъл изобщо да се впускаме в този ад или направо ще предпочетем Нова Зеландия.
3. Таксите, които трябва да се платят тук по документите и визата са ми ясни. Интересува ме, каква сума искат кандците да представим като гарант на границата и трябва ли тя да е в кеш, каквито са изискванията за Торонто?
4. След пристигането в Квебек има ли възможност почти веднага да се изнесем в Торонто или в САЩ и изобщо...бихте ли ми препоръчали такъв вариант?
Благодаря предварително на всички отзовали се с отговори. Приемам и лични бележки.