Домакиня или не

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

На мама кенга не й стигат социалджиите, сега погна и домакините :lol: :lol: :lol: Следващите в списъка са децата навършили възраст за работа (16-18 г.)*, пенсионерите и инвалидите. Как така ще седят в къщи и ще мързелуват, а тя ще ходи да се поти в затвора :twisted:

Да се учим, да работим,
да строим живота имигрантски!
Гордо знаме ни е мама кенга,
пръв учител мама кенга!

:wink:

* в Квебек децата имат право да работят на 12 г.
Аватар
Val
Мнения: 486
Регистриран на: Нед Авг 17, 2003 6:28 pm
Местоположение: Mississauga

Re: Домакиня или не

Мнение от Val »

mama_kenga написа:Темата е породена орт една друга тема, в която разни жени обясняват как са избрали да си стоят в къщи и да си гледат децата. Т.е. не работят и така 5-10 -15 години. Също така обясняват как мъжете им се претрепват от бачкане, не си виждат децата с дни, предполагам и жените толкова виждат, и парите не им стигат.
А, забравих да кажа, че те непрекъснато се развиват интелектуално ( според тях си) , четейки книги по психология и възпитание на деца. Как ви се струва тази ситуация - жената в къщи ли трябва да стои или пък да си организира по-добре времето и да гледа деца и ходи на работа едновременно.
mama_kenga, ти на гласуване ли поставяш въпроса? :-) Слава богу, отминаха соц времената, когато ни казваха как ТРЯБВА всички да живеем. Много се дразня, обаче, като виждам все още това мислене в много българи, и особено по БГ медиите - не престават да ни поучават как ТРЯБВА да живеем.

Не мислиш ли, че всеки е свободен да избира? Включително и жената - дали да си стои вкъщи или не. Защо си мислиш, че понеже на теб ти се иска и ти се налага да работиш, и при другите е така?

Аз познавам семейства, в които жената не работи, защото просто няма нужда да работи. :-) Нека да дам пример с едно от тях. Те дори нямат малки деца - синът им е голям и не живее вече с тях. Мъжът изкарва мноооого добра заплата, така че жената няма нужда да работи.

И какво? Това прави ли я автоматично тъпа и повлекана, която по цял ден стои по халат вкъщи и готви? Ни най-малко. Излиза с приятелки, спортува много, с една дума - прекарва си супер. :-) Като й поомръзне - поработва за по няколко месеца, година или две на контракт.

Мъжът и изобщо не се "претрепва" от работа, а си работи нормално.

И какво му е лошото или неправилното на тоя избор, mama_kenga? Ако твоят мъж изкарваше, примерно, $150,000 на година, ти нямаше ли да се замислиш дали искаш да ходиш на работа фул тайм, да "гледаш" децата, прекарвайки само по по 2-3 часа на ден с тях вечер, да вършиш цялата домакинска работа и т.н.?

Разбира се, искам да кажа, че не оправдавам жените, които си стоят в къщи от мързел, търсейки оправдание в децата си, а в същото време семейството едва свързва двата края. Знам, че сигурно има и такива.

Обаче, повечето, които аз познавам, си стоят в къщи, защото могат да си го позволят и са СВОБОДНИ ДА ИЗБИРАТ дали да работят.
If you take your eyes off your goals, all you see is obstacles.
Hullman
Мнения: 649
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от Hullman »

Дежурните експерти пак се изказаха но не отговориха на зададените въпроси.
Дотук разбрахме че:
- Мама Кенга ходи на работа заради парите понеже мъжа и не изкарвал 150 000 $ заплата на година
- Всички които са ходили на детска градина а не са гледани от майка си или в най лошия случей баба си до 6-7 годинин са пълни идиоти
- Хълман няма да пуска жена си на работа защото била девица
- Всички женени за девици са мръсници.

Така обаче и не отговорихте на въпросите.
Не може ли една жена да ходи на работа защото на нея така и е кеф без мотива и да е заплата като в същото време мъжа и също да печели добре?
Всички деца на арабки генийчета ли са и те ли единственно са за пример?
Защо 80 % от тези жени които не работят да не са такива каквито ги описва Мама Кенга?

Моля не давайте примери които са изключения. Пример:
Мъжа и е милионер и тя за това не ходи на работа защото може да я издържа?
Аватар
anxeli
Мнения: 3805
Регистриран на: Вто Ное 02, 2004 1:36 pm
Местоположение: TO

Мнение от anxeli »

Хули има пойнт, сигурно е така, но защо трябва да преразказваме теми от бгмама до безкрай, който много го интересува дилемата, да оди и да чете, стотици страници :lol: ...
Мамо кенга, ти един ден още не си си останала в къщи и вече умря от страх, нама да те изядат децата, няма страшно. Нито ние ще те линуваме ако дадеш пупона на градина преди да е проходил. То умното си е умно, гени са това, и на горилите да го дадеш да го отгледат, после пак ще завърши университет. Вечер като го приспиваш даваш омега-3 да му расте мозъка и хайде пак на градина сутринта. Боже, да ви имам проблемите :roll: ...
Циганите - на Сатурн !
Аватар
SAVANNA
Мнения: 150
Регистриран на: Пет Апр 08, 2005 8:39 am
Местоположение: някъде из Montreal
Обратна връзка:

Мнение от SAVANNA »

Сигурно има жени, които си стоят в къщи поради липса на амбиции и мързел, но смятам че този процент е доста по-малък от 80%.
Сигурна съм, че останалата част от майките останали по-задълго в къщи, грижейки се за дацата си, си имат съответните мотиви и причини. Все пак не сме си "у дома" заобиколени от баби и роднини готови да се притекът на помощ при нужда.
Аз лично си отгледжам детето в по-голямата част от времето сама и въобще не се оплаквам от факта. Разбира се, че ми липсва социалният ми живот и кариерата, но ще се върна към тях едва когато сметна, че детето ми е готово и стабилно да навлезе в живота отвъд нашия апартамент, но мое задължение е да го подготвя за всичко това като майка.
Именно тук става въпрос за тези първи години, за които говори бгмонреал. Никой неможе да ме убеди, че има нещо по-важно от майчината нежност и грижи за бебето в този период. Тези дни четох и статия, в която се говореше за статистическо проучване, доказващо че гушканите и обсипвани с нежност деца като малки са много по-малко агресивни от останалите лишени от подобни ласки.
От своя страна пък аз не приемам факта, че някои жени дни след раждането "захвърлят" децата си на някоя бавачка или баба и хукват да гонят невероятните си кариери. За мен това е безотговорно и егоистично, освен ако обстоятелствата не го налагат.
Да създадеш дете е грижа и отговорност и ако го правиш с идеята, че след това ще прехвърлиш на някой, за да можеш да продължиш да водиш предишния си живот е несериозно. Детето те променя завинаги, и пак ще кажа, че е въпрос на личен избор кой как да се грижи за децата си.
NaviD
Мнения: 358
Регистриран на: Нед Фев 22, 2004 4:39 am
Местоположение: Mtl/CDN

Мнение от NaviD »

mama_kenga, ти колко деца имаш?
Аватар
c200
Мнения: 2095
Регистриран на: Сря Юли 30, 2003 8:35 am

Мнение от c200 »

Важното е майките да са с големи цици, всичко друго е вятър :)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
iliana
Мнения: 1714
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 5:21 am
Местоположение: Ottawa
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Linko написа:
Hullman написа:Нека кажем че има такива мъже на които им е кеф жените да си седят в къщи?
Ами ти си точно един от тях. Защото именно този тип мъже си търсят девици докато са ергени. Именно според тях жената трябва да "познае" (библейско понятие) мъжа си в брачното легло и след брака да се занимава единствено с домакинството и грижите за децата.
Не знам дали ще съм жив да видя, ама ти жена си партньор в бизнеса няма да направиш никога. Абсолютно съм сигурен в това. По-несигурното е дали изобщо някога ще имаш жена. Щото девиците днес са към 12-13 годишни и за мъж над 40-те това си е чиста педофилия. И вместо пред олтара такива мръсници застават обикновено пред съдията. :)
Муа-ха-хаааааа
Толкова си далеч от истината че няма на къде
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Мнение от pumpy »

Hullman написа:Дежурните експерти пак се изказаха но не отговориха на зададените въпроси.
ти себе си ли имаш предвид ?
ти понеже :
имаш жена....
изкарваш 150 000 годишно....
имаш деца.....
можеш да четеш написаното от kengata.....
си най-компетентния по темата, даже повече и от старшата :shock:


днес няма ли пътуващи държавни служители за да поработиш малко, това което можеш, а не да ни даваш наставления как да си планираме СЕМЕЙНОТО време, приходи и грижи за децата....
Аватар
iliana
Мнения: 1714
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 5:21 am
Местоположение: Ottawa
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

poumpy написа:..... а не да ни даваш наставления как да си планираме СЕМЕЙНОТО време, приходи и грижи за децата....
Я ми покажи къде точно ви се дава наставления за прекарване на семейното време, че аз не го намирам
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
anxeli
Мнения: 3805
Регистриран на: Вто Ное 02, 2004 1:36 pm
Местоположение: TO

Мнение от anxeli »

Я Ц200 как знае :lol:, моля всички майки веднага да сложат собствени снимки на аватарите, ако обичат :).
Ц200, кажи на кенга да си направи нова регистрация в мамата, и без туй тук няма достойни опоненти, поне и ти да оплакнеш окото :beer: ...
Циганите - на Сатурн !
miteto
Модератор
Мнения: 11161
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 3:26 am
Местоположение: Toronto

Мнение от miteto »

iliana написа:
Linko написа:
Hullman написа:Нека кажем че има такива мъже на които им е кеф жените да си седят в къщи?
Ами ти си точно един от тях. Защото именно този тип мъже си търсят девици докато са ергени. Именно според тях жената трябва да "познае" (библейско понятие) мъжа си в брачното легло и след брака да се занимава единствено с домакинството и грижите за децата.
Не знам дали ще съм жив да видя, ама ти жена си партньор в бизнеса няма да направиш никога. Абсолютно съм сигурен в това. По-несигурното е дали изобщо някога ще имаш жена. Щото девиците днес са към 12-13 годишни и за мъж над 40-те това си е чиста педофилия. И вместо пред олтара такива мръсници застават обикновено пред съдията. :)
Муа-ха-хаааааа
Толкова си далеч от истината че няма на къде
Чакай сега - кое е далече от истината: че Хъл не е женен? Или че няма да направи жена си бизнес-партньор? От изписаните досега латино-саги става ясно, че ти си едниствения бизнес-партньор на Роберто Хълмансио и ти самата твърдиш че не сте гаджета, да не говорим за женени? Кое тогава е далече от истината? Може би това, че 40 годишен+малолетна девица=педофилия?
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Мнение от pumpy »

iliana написа:
poumpy написа:..... а не да ни даваш наставления как да си планираме СЕМЕЙНОТО време, приходи и грижи за децата....
Я ми покажи къде точно ви се дава наставления за прекарване на семейното време, че аз не го намирам
това дали и двамата родители в семейство с ДЕЦА, работят или само единия, директно влияе на времето в семейството. Той защитава тезата, че жената не трябва да се съобразява с това и да си бачка, ане да слуша мъжа си или да си гледа децата....ergo ни казва как е добре да се планира семейното време....
Hullman
Мнения: 649
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от Hullman »

Той защитава тезата, че жената не трябва да се съобразява с това и да си бачка,
А сега добави и "ако така и е кеф на нея" ( да бачка ) и ще заприлича на какво е казал Хълман.:)
Linko
Напуснал форума
Мнения: 4846
Регистриран на: Вто Яну 13, 2004 3:36 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Hullman написа:
Той защитава тезата, че жената не трябва да се съобразява с това и да си бачка,
А сега добави и "ако така и е кеф на нея" ( да бачка ) и ще заприлича на какво е казал Хълман.:)
Ама по този начин казано се подразбира и другото - ако не й е кеф, не бачка а си стои в къщи. А това именно се осъжда от mama_kenga, която уж ти подкрепяш.
Та тезата: "да прави жената квото й е кеф" е съвсем различна от тезата на авторката на настоящата тема.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Заключено