Пред режи дю ложмонт

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
sashka
Мнения: 187
Регистриран на: Сря Ное 12, 2003 4:21 am
Местоположение: Montreal

Пред режи дю ложмонт

Мнение от sashka »

Здравейте,

преди половин година искаха ни вдигнат наема с 110$. Ние отказахме тази цифра и отидохме на режито. Сега получихме покана за среща за изслушване на двете страни (не знам дали така се казва точно :roll: ще ме извините). Та молбата ми е ако някой има опит и се е явявал или чувал нещо за това дело в какво се изразява моля да ни помогне с инфо за да знаем точно как да се подготвим. Или е само фиктивно явявяне при взето вече решение от тяхна страна. Thanks.
Странджата
Мнения: 3606
Регистриран на: Вто Дек 12, 2006 10:00 pm
Местоположение: Хъшия

Мнение от Странджата »

110 е твърде много , каква причина изложиха , ако не е имало някакъв супер ремонт , това е абсолютно несериозно искане , освен ако не държите някой мезонет на пъпа на Мтл :wink:
sashka
Мнения: 187
Регистриран на: Сря Ное 12, 2003 4:21 am
Местоположение: Montreal

Мнение от sashka »

Ами ремонта се състоеше в смяна на пода на гаражите, което беше свързано със страхотен шум в продължение на няколко месеца, замазване на външните фуги, козметичен ремонт на входа и смяна на асансьорите но никакви подобрения в апартаментите. Цялята работа беше, че по-това време собственика беше нов и ентусиазиран да вдигне наемите. Той беше от Торонто и си мислеше, че тук може да вдига както в Онтарио. Резултата беше много изнесли се и много като нас оплакали се на режито. Сега блока е препродаден и новия собственик също се опитва да следва примера му като иска за следващата година увеличение от 10% над решенито на режито , което дефакто не се знае още какво е. Такова писмо са получили други българи от блока. Но както и да е въпросът ми е ако някой знае какво представлява срещата в режито моля да сподели, защото съм сигурна че ще бъде полезно инфо за всички съфорумници.
Странджата
Мнения: 3606
Регистриран на: Вто Дек 12, 2006 10:00 pm
Местоположение: Хъшия

Мнение от Странджата »

E , нема да стане техната , бъдете спокойни , не съм се разправял с режита , но мисля , че правото е зад вас :thumbsup:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Мнения: 3360
Регистриран на: Съб Яну 31, 2004 12:10 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

В режито гледат разходите за ремонт както са представени с фактури от собственика. Собственика трябва да покаже и , че даден разход се отнася до конкретния наемател. Правят се изчисления на тази база и се вижда каква е сумата за ремонта за конкретния апартамент. Преди правилото беше, че собственика има право на увеличение от $4 на всеки $1000 инвестирани в ремонти за конкретното жилище.

Отделно се смятат разходите по поддръжка и управление и разходите за отопление. Ако има нарастване имат право на известно увеличение изчислено от Режито.

Процента, който дава Режито на страницата си е само ориентировъчен и няма задължителен характер. Конкретните максимално допустими увеличения се изчисляват на изслушването.

Най-добре е да се прочете на страницата им.
sashka
Мнения: 187
Регистриран на: Сря Ное 12, 2003 4:21 am
Местоположение: Montreal

Мнение от sashka »

Да, принципа горе долу ми е ясен дори разглеждах формата по която се изчислява допустимата граница според направените разходи от собственика. Благодаря за отговорите, но идеята ми беше как протича самото изслушване, трябва ли да подкрепим нашата защита с факти, снимки и прочие. Тоест какво би ни помогнало в наша защита.
Публикувай отговор