Заминаване за Монреал

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
mimo

Заминаване за Монреал

Мнение от mimo »

Привет.Заминаваме за Монреал на 9 или 10 април.Интересуваме трябва ли да се подготви митническа декларация предварително и откаде да се снабдя с нея.Дайте и друга полезна информация.Благодаря!
Аватар
agaton

Мнение от agaton »

Zdravei,

Znachi purvo, mitnicheskata deklaraciq shte ti q dadat v samoleta 10-15 min predi da kacnete na Dorval (ili po novo mu Pierre Trudeau). Mnogo e prosto populvaneto i... edin drug savet obache, mnogo moi poznati spodelqt che pri parvo vlizane sa im prerovili bagaza.

Az lichno se razminah, no imaite predvid che veroqtnostta da vi nakarat da otvorite kufarite i da vi gi prerovqt e dosta golqma.

Tui che ako ne vi se plasha mito, ne poveche ot 200 cigari na chovek, 750ml. concentrat ili 2L. vino ili bira...

Sashto taka, rqbva da deklarirate stoinost na bagaza koito nosite, i sigurno sled ova shte vi popitat kakvo tochno vkluchvate v tazi soinost... Hubavo e naprimer da im kazete che imate skupi drehi ili neshto ot sorta, a ne bizuta.

Ami za drugo ne se seshtam....

Priqten polet i blagopoluchno kacane!!!
"Une réaction anormale à une situation anormale est une réaction normale."
V.Frankl (1962)
Аватар
agaton

Мнение от agaton »

Aaaa, da... edno utochnenie - Ne e fatalno ako ne si popalnite mitnicheskata deklaraciq v samoleta, poneze kato slezete na letishteto navsqkude po gishetata ima ostaveni blanki.

Bonne chance!
V.Frankl (1962)
Аватар
troyaneca

Мнение от troyaneca »

Vijte tova- na frenski e, no mojete da go namerite i na angle http://www.cbsa-asfc.gc.ca/travel/settlers-f.html
A po vuprosa s alkohola- infoto na agaton e dezinformacia.
Imate pravo na 1,14 litra concentrat ili 1,5 l vino ili 8,5 l bira-24x355 ml
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Haha, towa mi napomnia za na6ata zabluda. Nie znaehme, 4e moje i 1l koncentrat, i vino (kolkoto tam be6e). Oba4e w deklaraciata grafata edna :roll: Ta ostawihme grafata nepopalnena i na leti6teto poiskahme uto4nenie, demek ne6to ne wi e dobar formuliara 8) 4owekat ne sedna da ni razprawia kakwo triabwa i ne triabwa, 4esa se, 4esa se i kaza, 4e 6te ostawi ednoto nenapisano...

Rezinlak... :oops:
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

Абе,ако за пръв път се каца в Кан. е хубаво да се попълни точно декларацията.
Аз лично пиша,че нищо не внасям 8) Досега не са ме проверявали,ама късмета може да изневери винаги и тогава довиждане на 6-8 стека цигари и 4 бутилки с ракия :? :D
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.

powered by Botzo
Botzo

Мнение от Botzo »

Това ли е митническата деклярация:
a23-00b.pdf
http://www.cbsa-asfc.gc.ca/F/pbg/cf/a23/LISEZ-MOI.html

Новопристигащите такъв статут ли имат:
Residential status - Statut résidentiel
Resident of Canada - Résident du Canada
rath

Мнение от rath »

agaton написа:Zdravei,
Tui che ako ne vi se plasha mito, ne poveche ot 200 cigari na chovek, 750ml. concentrat ili 2L. vino ili bira...
Priqten polet i blagopoluchno kacane!!!

Касират 15 долара на стек цигари, дори и да внасяш само 200
Аватар
agaton

Мнение от agaton »

Okazva se che ne sam dobre zapoznat s neshtata za koeto se izvinqvam... hubavo pone che imashe korektori.

Poslednata chast ot kazanoto ot men si ostava validna..."Lek put"
:)
V.Frankl (1962)
Plamen

Мнение от Plamen »

Eto vi linka kam tochnata deklaratsia deto shte popalvate v samoleta...ako tova e koeto iskate. Ako ne e izvinete me predvaritelno.
http://www.cbsa-asfc.gc.ca/E/pbg/cf/e311/README.html
Botzo

Мнение от Botzo »

По малкото което разбирам и двата формуляра маи са за закъснели багажи. Т.е. никой от тях не е митническата декларация (поне така го разбрах аз).

A23 Rapport de bagages retardés:
http://www.cbsa-asfc.gc.ca/F/pbg/cf/a23/LISEZ-MOI.html

E311 Carte de déclaration douanière:
http://www.cbsa-asfc.gc.ca/F/pbg/cf/e311/
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

От малкото, което погледнах, смятам, че :
- A23 е списък на багажа, който ще внесете по-късно (до 1 година от пристигането ви в Канада);
- E311 е точно митническата декларация (дали носите оръжия и т.н.)
:beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

a някой знае ли защо агенциите питат за пръв път ли влизате в канада? едни ми обясниха че това е вързано с терминалите, защото само на единия имало имиграционни!?!
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

sasho71 написа:a някой знае ли защо агенциите питат за пръв път ли влизате в канада? едни ми обясниха че това е вързано с терминалите, защото само на единия имало имиграционни!?!
За пръв път чувам такова нещо?Всички пътници вървят в един ръкав след като кацнат и чак след паспортната проверка им казват да влезнат в емиграцията,ако за пръв път кацат.
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.