job prospects

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
svetoslavdilov

job prospects

Мнение от svetoslavdilov »

Здравейте,
с риск да повторя някого за н-ти път, имам следния въпрос:
Какви са изгледите за намиране на що-годе сносна работа и колко време след установяването?
За по-точни отговори мога да кажа за себе си, че работя в банка в София, имам икономическо образование, кандидат съм за второ ниво СиЕФЕй - (защо е изключена тук латиницата незнам) и т.н. - а, на 26 години съм.
Благодаря предварително за мненията
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Здрасти :D
Аз съм още в БГ и не мога да ти дам такава информация, но мога да ти кажа, че всичко опира до късмета. Ако питаш мен, едва ли още с пристигането си ще започнеш да работиш в банка, макар че знае ли човек, може да си първия :wink:
Но в повечето случаи първо трябва да се учи малко, за да добиеш тамошно образование и след това вече ще можеш да работиш по-квалифицирани неща. Но както вече написах, всичко опира до късмета 8)
Затова ти пожелавам късмет :)
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
Аватар
miloto
Обратна връзка:

Мнение от miloto »

Tuk rabota moje da se zapochne i na 4 den, primer moi priatel. No triabvat 2 ezika, kasmet i niakoi da te preporacha. Inache za niskoplatena mojesh da obikaliash platcite i da si namerish v niakoi bar, restorant, magazin.
Za banka, mai shte triabva da chakash. Niama znachenie kakvi sertifikati imash. Tuk se uchi.

Kamset
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

QUO VADIS, momtche..? :roll:

Ostanaloto e maltchanie...

Edin ikonomist
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

miloto написа:...Za banka, mai shte triabva da chakash. Niama znachenie kakvi sertifikati imash. Tuk se uchi.

Kamset
Samo da dopalnia, 4e ne e zadaljitelno da u4i6 tuk, za da zapo4ne6 rabota w Royal Bank naprimer. Za6to mislia taka - ami imam poznati, koito we4e rabotiat tam, bez dori da znajat snosno i dwata ezika - ednata ne znae frenski, ama hi4 - kara si go na ispanski i si misli, 4e kazwa ne6to na Frenski (oba4e e sas super Angliiski), a drugiat mi poznat i sas dwata ezika e na niwo 7 ot 12. Drug e waprosat kakwo rabotiat, no poniakoga ne moje da se zapo4ne ot mnogo wisoka pozicia.

Kasmet i ot men !

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
svetoslavdilov

Мнение от svetoslavdilov »

maria29 написа:QUO VADIS, momtche..? :roll:

Ostanaloto e maltchanie...

Edin ikonomist
ne te razbiram - kaji neshto po-konkretno
dionis

Мнение от dionis »

Napylno sym syglasen s Mark.
Mnogo e vajno s kakva podgotovka idva chovek.
Ako imash( i znaesh kak da gi pokajesh) kvalifikacia, umenia, znania koito tuk se tyrsiat ne ti triabva nito tukashna diploma nito tukashen staj.
Az ako sym na tvoe miasto shte vzema kakvito moje certifikati, sega mu e vremeto !
A ako imash pod ryka i malko betonni preporyki oshte po-dobre. Nishto che sa ot BG, ako gi vpechatlish i do BG zvyniat...

Uspeh i smelo na pred !
Аватар
Koko

Re: job prospects

Мнение от Koko »

svetoslavdilov написа:Здравейте,
с риск да повторя някого за н-ти път, имам следния въпрос:
Какви са изгледите за намиране на що-годе сносна работа и колко време след установяването?
За по-точни отговори мога да кажа за себе си, че работя в банка в София, имам икономическо образование, кандидат съм за второ ниво СиЕФЕй - (защо е изключена тук латиницата незнам) и т.н. - а, на 26 години съм.
Благодаря предварително за мненията
Всеки новодошъл имигрант се изпрява пред проблема че тукашните работодатели искат канадско образование и канадски трудов стаж, като особено за икономистите това си е сериозен проблем.

В твоя случай това че имаш взето ниво от CFA ще е плюс за теб – спроред мен би трябвало да признаят без проблеми това което си взел до сега, но все пак е по-добре да провериш в тукашния им офис как стой въпроса с признаването на изпити взети извън Канада. Това е сайта им за Торонто, но бих те посъветвал да се разровиш повече из нета за още информация за CFA в Канада:

http://www.tsfa.ca/

Така поне проблема с канадското образование може би си го решил донякъде, особено ако имаш статут на кандидат-член към тукашната асоциация, но и това не е гаранция че ще успееш да си намериш работа по специалността. Разбира се, идеята че трябва да продължиш и да си довършиш ученето.

Възможностите за работа на база CFA са доста и то не само в банките, но и в доста други финансови и правителствени иститутции - но шанса за новодошъл да започне такава работа веднага не е особено голям. Много важно също е какъв късмет ще имаш в търсенето на работа – т.е. евентуално да попаднеш в нужното време на нужното място, но не бих се наел да прогнозирам колко време би ти отнело да си намериш работа дори на позиция за начинаещ специалист.

Може би не е лошо да разровиш също сайтовете с обяви за работа в твоята област – така ще получиш някаква идея какви са изискванията на работодателите. Струва ми се че в горния сайт също има обяви за работа, но те са достъпни само за регистринани членове или кандидат-членове, така че за сега няма как да имаш достъп до тях.
Ето нещо за идея: http://search3.workopolis.com/jobshome/...
Заключено