Ние вдигаме байрака

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Dparo u TaHq написа: ВИЕ в кой свят живеете? Я си елата да поживеете малко в реалноста,която е тук и после пак говорете.
.
Тъй, тъй, чакаме Били след два месеца да напише тогава как се връща във Ванкувър.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Странджата

Мнение от Странджата »

Eeee Драго , ти закара коня у буната , как да помогнеш на хора , които са на възраст и не им стигат точки , или мама и татко не ги пускат , или съпруг, съпруга(бивши) им правят мръсно? А за такива самаряни още не съм чувал да дадат пари на някой за да имигрира :shock:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Re: .

Мнение от filipne »

Dparo u TaHq написа: А други,които лесно лесно успяват и отиват накрая решават и захвърлят всичко ей така с лека ръка.Ами че да бяха помогнали с финанси например на някой друг за да може да отиде.
.

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
:haplio:
Dparo u TaHq

.

Мнение от Dparo u TaHq »

sasho нямах предвид за Били,по скоро за мнението на хълбой или още някои други.Наистина се замислям,повече от година ще подготвям документи,ще уча френски за интервюто,ще минавам през иследвания и какво ли още не и накрая ,когато съм тръгнал и пристигам се връщам.Та аз сега си мисля за това,какво оставям тук,мисля си за всичко,понякога ми става мъчно само при мисълта,че може би майка ми няма да мога да я виждам известно време(повечко време),но после си казвам"дори и заради нея,и заради мен и бъдещите ми деца трябва да направя тази промяна било в Канада или където и да е другаде,но на място където нещата които се правят навсякъде придобиват смисъл"
Един пример -една вечер към 22 30ч. поредната ми по-късна смяна с таксито чакам за клиенти.Бях единствена кола тогава- идва един човек и ми казва" малко понадолу в пресечката лежи припаднал възрастен човек" При което аз излизам от колата набирам през това време бърза помощ и вървя кум този човек.Вдигат ми от бърза помощ и ми казват" ама вие видяхте ли го този човек",а аз"не сега отивам към него".Те 'Ами тогава се обадете на полицията и ако те решат ще ни звънат да дойдем" и ми затвориха.
Обадих се на полицията ,после дойдоха и след около половин час дойде и линейката.Не знам какво стана с този човек.
Друг случай,работех каро спасител на плажа.Дави се човек,вадим го на момента почти,но човека е с влошено здраве.Обаждаме се веднага на бърза помощ и те"А това не е наша работа,звънете на курортна поликлиника".

Ейййй,какво става бе хора?Я Ааа добре ли сте....Как така не е ваша работа,за това сте давали клетва.......

Трети случай -мой колега кара за поръчка към златни пясъци,в един момент се разминава с друга кола идваща от насрещносто и в следващия момент се чува силен удър .Спира веднага и какво ами спускана предна гума и сцепена джанта,и задна спукана гума. И защо ами защото нямало една шахта на пътя.Звани той на полицията да се опише случая и колегата да си потърси правата .Полицайте"А вие луд ли сте,имаме толкова много работа" и му затворили.

Ей чичковци полицай това е вашата работа ,вашата м......ка.

И така,питам аз всичките 100-ци хиляди хора БЪЛГАРИ юнаци защо избягахте от тази страна а не останахте тук да оправяме тази държава и хората в нея? Левски се бори а българи го предадоха и го обесиха. ЕЙ това е българина-продажен и безочлив.
Но слава богу и все пак не всички са такива.

И аз себе си питам защото да отивам някъде а не си оставам тук и да се боря за тази държава? Ами защото същия този българин на мойте години 30 кисне по кръчмите,купони,коли,телефони и за нищо не мисли(ако изобщо има мозък)
Ами тогава защо аз САМ да се опитвам да хващам дявола за ушите.
Казвам добър ден в магазина,отсерща ме гледат така като че им искам нещо,отивам в сервиза правят те на говедо,отивам да се жалвам за високата сметка на тока,те ме гледат и ми казват усмихнато и нагло"Ами жалвайте се на когото искате"
Безочливост и наглост...
Преди 5 години плащах ток лятото 30-до 40лв.Сега за същата консумация 100-120 лева.
Ееее питам кое му е хубавото в нашата страна,всички те лъжат нагло нагло и даже и се опитват да те убедят че ти си в грешка.
Dparo u TaHq

.

Мнение от Dparo u TaHq »

Странджата,аз говорех само за финасова помощ,защото познавам и такива ,които само това ги спира.Как да започнат процедурата като заплатата им стига само за да си платят ток,вода телефон и за малко храна,а нямат даже за превод на документи....знаеш ли колоко много в тук живеят на ръба.Ами пенсионерите-те горките не знам изобщо как издържат,просто не ги знам със 80-100 лв. пенсия
Казват "а ти знаеш ли навън колко много се работи" КОлко много питам аз?
Защото аз работя от 15 до 18 часа на ден,а не съм само аз,има хора дето и в колите спят даже.
Тези хора дето са били навън и казват"знаеш ли колко много се работи" - в БГ или са лентяйствали и са се чудили какви "далавери' да въртят,или като са отишли навън са се чудили какво да откраднат или да взимат"социални помощи" или като нашия сънародник от тзои форум дето питаше как може да истегли пари от някоя банка и да идва в България.И После защо не ни харесвали като кажем ,че сме българи?
Ами то за харесване ли сме?
Навън се работи точно толкмова колко и тук в БГ,и тук и там има хора които работят по 8 часа или по 20 часа.Някой изкарват повече други по малко.
И в крайна сметка е важно да можеш това,което искараш да ти осигурява стандарт и ако се разболееш да не чуеш като тук "а това не е наща работа" и да умреш на пътя.
Странджата

Мнение от Странджата »

За всичко си прав Драго
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

bateto написа:... децата ни ще ни напуснат и няма да ни познават, трагедии след всяко посещение на близки и роднини и так дале/ за няколко безвкусни пържоли повече закупени на сийл (?! :shock: ) от кварталния магазин. :o
То е ясно че темата вече отиде у ряката като всяка друга, само искам да кажа, бате :D, менията ти станаха еднакви и безвкусни като канадски пържоли на сел :wave2: . Жена ти като не е запозната с мариноването на месо така ще е. Купи и една готварска книга на sale :) ...
MrGeek, а чете ли репорта на Скотланд Ярд след поредната проверка на българските полицаи? В две РПУ-та предават "намерени чанти с пари и вещи. Не е съставен протокол, в едното РПУ двама стажанти си разделят парите а в другото 6 дежурни вечерят с тяхната плячка. Чантите заминават на боклука. Само наивници биха сравнили моралния упадък (слаба дума, не се сещам друга :? ) в Бг с Канада.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Виж долен постинг.
Последно промяна от hullboy на Сря Юли 18, 2007 4:58 pm, променено общо 1 път.
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Dparo u TaHq вие четете ли Хълбой или само сте му запомнили никнейма?
Всичко това което вие го пишете за БГ Хълбой го е писал преди 4 години тук във форума и една от причините да е в Канада е точно това което вие описвате.
Хълбой не е между тези които хвалят БГ.
Последно промяна от hullboy на Сря Юли 18, 2007 5:14 pm, променено общо 1 път.
Dparo u TaHq

.

Мнение от Dparo u TaHq »

Странджа ,плаче ми се човече ,наистиан може и да съм мъж ама ми се плаче и ми идва да креща.
От ден на ден правят обикновенния човечец на говедо,във всичко,в магазина ,в болницата,в пощата,при личния лекар,на улицата.....
Знаете ли ,че преди да започна като "таксиметров шофьор" малко преди това работех в известните "Пикадили"-втора смяна от 14 00 до 22 00ч. ,а сутрин от 8 до 13 ч. спасител на плажа.След плажа веднага на шосейния бегач и от там 17 км. до магазина.Къпя се веднага в банята и слизам в магазина.Спортувах сериозно и не ми тежеше чак толкова много пътя с колелото.Но организма казваше друго-искаше храна...И стана така че от плажа взимах 150лв. от Пикадили 230 лв. а аз не можех даже да се храня като хората и започнах да ям сурови чушки,малко сурово месо от месаря в магазина,от баките с салатите с пръсти съм ял за да мога да се заситя поне малко.
Смешно ли ви се струва? може би,но на мен не,а и на много други не,защото не бяг само аз така да гладувам,хем на две работи работех.
Сега- карам таскито и изкарвам то1но толкова колкото да изплащам колата и да не гладувам.А иначе вече имам 2500 лв. кредити защото колата се развали а не е гаранционна и трябваше да се оправя.
Всъщност може и скоро пак да започна с хранителния режим.:)
Ей това е БГ ,мила и сладка,СОЛЕНА.
НЕСИГУРНА.
А знаете ли колко много млади хора вече ги гледам сами си говорят по улиците или са в лечебни заведения.И едно е сигурно много от тях преди са били здрави.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

anxeli написа:
bateto написа:... децата ни ще ни напуснат и няма да ни познават, трагедии след всяко посещение на близки и роднини и так дале/ за няколко безвкусни пържоли повече закупени на сийл (?! :shock: ) от кварталния магазин. :o
То е ясно че темата вече отиде у ряката като всяка друга, само искам да кажа, бате :D, менията ти станаха еднакви и безвкусни като канадски пържоли на сел :wave2: . Жена ти като не е запозната с мариноването на месо така ще е. Купи и една готварска книга на sale :) ...
.
Aнкцели, нищо не си разбрала, душа! Батето трябва внимателно да се чете - това е дума-хибрид от deal и sale, става "сийл" :lol:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
OILERS

Мнение от OILERS »

Каква е пенсията на на нормалниа българин?Баща ми преди да почине,нашите вземаха общо 210 лева.След като баща ми почина ,майка ми ,взема 117 лева пенсия.А кажете ми вие дето си мислите ,че всеки българин има по пенсия и продадени имоти,как се оправят без наша помощ като майка ми има 13 декара някъде на майка си у .... в Добруджата дето не струват и по 100 лева на декар.Като не е продавала и сантим земя според вас как се живее в този земен рай?Лекарствата на майка ми за месеца са 64 лева ,ами смятай ХЪЛИ как я кара.И не се оплаква ,бачка и за мен , я домати , я краставици,въобще справя се.В повече то случаи хората го карат на едната чест,да не ни разберат комшиите.И най-лошото е , че съм прав.
Аз съм от Варна , обаче на плаж не съм ходил.И сигурно няма да отида, ще бачкам да събера пари да изкарам зимата в България.
Съжденията ти /ХЪЛИ /са много правилни ама нещо си пропуснал срока Пич.Това важеше преди 7-8 години.Я се върни и изкарай в месомелачката 1-2 години и после от позицията на няколко години в Канада ,направи си генералните изводи ,защо,толкова хора влизат във този форум и питат ,вас пребиваващите постояно , да тръгваме ли или не.Отделен е върпоса ,че който пита, заслужава ли си или не ,нистина не заслужава отговор защото не е чел достатъчно и не е питал достатъчно. ТАКА ,ЧЕ НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СМАЧКАТЕ ВСИЧКИ ПИТАЩИ ,според мен питат защото искат да знаят.А знанието по такива теми в повечето случаи е от ЖИЗНЕНО ВАЖНО значение.Ако на всички им е било всичко ясно Вас нямаше да Ви има.
Dparo u TaHq

.

Мнение от Dparo u TaHq »

hullboy ,извинявай ако не съм видял или прочел нещо ,но...все пак има и неща които казваш нещо друго.
Приятелю ( ще си позволя да те нарека сега така),аз не искам да споря с никого,към никого нямам лоши чувства.Обаче някой хора като ги гледам изобщо ги няма.....
А и моето момиче не чете тук,просто още в началото загуби смисъл и желание.Аз ....и аз не знам защо чета и съм тук,но все си казвам може и да науча нещо полезно,познанство и със сродни души така нататък и така нататък.
Странджата

Мнение от Странджата »

Драго ти чул ли си някой на някого да е дал безвъзмездно пари за Канада?
Dparo u TaHq

.

Мнение от Dparo u TaHq »

Странджа -Безвъзмездно НЕ:) :) ,имам един приятел,които ме "запозна" с темата Канада.Сега той е някъде към средата на процедурата и за да я започне изобщо му дадоха на заем,и за да дойде пак ще е от същите хора на заем,но идеята е да ги върне.
Сега аз продавам имот на дядо ми ,и има малко на брой хора,които съм им казал "да сме живи и здрави,но ние отидем ли там и да се установим и ще ви пратя пари за да започнете и вие,ако искате и не искам да ми връщате,а просто да знам че сте се махнали от тази селения ,която те изяжда отвътре.
Не знам до колко ти отговорих на въпроса Странджа,но .....толкова мога
Заключено