Професията, записана в сертификата за селекция важна ли е?
- emyangels
- Обратна връзка:
Професията, записана в сертификата за селекция важна ли е?
В сертификатите за селекция се записва професията, която е еквивалентна на досегашната ти в България и кода й. Чудя се има ли някакво значение като си търсиш работа или е просто с информативна цел?
-
- Администратор
- Обратна връзка:
Еквивалентна професия ли? Аз си мислех, че само преписват това, което ти си писал по формулярите като "Intended occupation". Както и да е, не ми се вярва да има някакво значение. Аз лично не се сещам да съм го развявал тоя сертификат много-много, може би само на летището (не помня)
а и със сигурност в университета, иначе тарифите за не-квебекари са по-височки. Но това е само моя изолиран случай, де, може би има хора, на които им е трябвал и за други важни работи.

Tochno taka, Ssttoo e prav, zapisva se profesiyata, koyato smyatash da rabotish tuk. No, na men drugo mi e interesno za koy staj vsashtnost davat tochki pri ocenyavane na kandidaturata, za staja po vsichki profesii, koito si rabotil, ili samo za staja po profesiyata, koyato smyatash da uprajnyavash v Canada?
Thanks predvaritelno za poleznoto info.

Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
Горд канадски гражданин в Мадрид

Не е точно така.
По свое усмотрение изпитващият може да префразира професията.Ако например има желание да ви пусне,но с дадената от вас формулировка не става.Тогава прави "свободни съчинения",които да пасват,но в същото време да отговарят на изискванията им.
Ние така минахме и в сертификата на мъжа ми пишеше "Транспортен директор"
(от авиационен инжинер).Петров ни предупреди,че ще измени формулировката и да не се притесняваме (моята професия беше в отрицателния списък,а с инжинерите имаше стагнация в онзи момент)
Това потвърждава,че субективната оценка на изпитващия е най-важна за успешното минаване-не дипломи,не възраст,не езици.
Ако му харесате-пуска,ако не, нищо няма да помогне!
Никога до сега никъде не е ставал проблем във връзка с професията в сертификата,пък и не виждам къде би могъл.
По свое усмотрение изпитващият може да префразира професията.Ако например има желание да ви пусне,но с дадената от вас формулировка не става.Тогава прави "свободни съчинения",които да пасват,но в същото време да отговарят на изискванията им.
Ние така минахме и в сертификата на мъжа ми пишеше "Транспортен директор"

Това потвърждава,че субективната оценка на изпитващия е най-важна за успешното минаване-не дипломи,не възраст,не езици.
Ако му харесате-пуска,ако не, нищо няма да помогне!
Никога до сега никъде не е ставал проблем във връзка с професията в сертификата,пък и не виждам къде би могъл.