Първи впечатления от Торонто

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
Bily T
Мнения: 727
Регистриран на: Чет Окт 14, 2004 2:22 am
Местоположение: София екс жител на West Van

Мнение от Bily T »

anju написа: ......Да предположим че оттогава е увеличена таксата на 40 лв, сравнението с 1000$ все още звучи по същия начин както и ако е 25 лв таксата (не ми говорете за стандарта защото ако в Бг си толкова зле че работиш за 300-400 лв това ти е 1/10 от дохода, а ако туk работиш да кажем за 2500-3000$ чисто - правете сами сметка каква част е)
Не че се заяждам, но ако продълвиш в тоя ред на мисли и си довършиш сметката кво ше излезе?
Ок подсказвам:
1 Вариант Бг 300, 400лв – 25лв=275 или 375 лв остатък след плащане на месец за наем, сметки храна и т.н.
2. Вариант Ка 2500кад - 1000 такса = 1500 кад ако ги приравним в една валута примерно в лева *1.3 = 1950 лева остатък нали така Анджу или бъркам.
Не е важно каква част от дохода ти е детската или наема дали е 1/10 или 1/2 - важно е колко е дохода ти и какво ти остава.
Давам и пример с твойте цифри за да ти е по-лесно: получаваш 500 лв в бг и даваш 1/20 за градина (25лева) или даваш 5000 долара за градина в Канада но получаваш 10000 (1/2 от дохода ти).
Сама кажи кой вариант предпочиташ?
NO PAIN NO GAIN
dr.oh.boli

Мнение от dr.oh.boli »

Ние тва дет ни го дават не го смятаме бе Били...ти знаеш ли кво е да даваш пари, за детцка градина а :D
anju
Мнения: 207
Регистриран на: Чет Сеп 21, 2006 3:41 pm

Мнение от anju »

Bily T написа: Не е важно каква част от дохода ти е детската или наема дали е 1/10 или 1/2 - важно е колко е дохода ти и какво ти остава.
Не оспорвам това твърдение.

Така или иначе ако смятах че България е по-добро място за живот на децата ми (защото за мен персонално може би е по-добро) 6тиах да си стоя там, но не стоя.

Но тъй като Драго посочи това като причина за емиграция не мога да се въздържа да не му кажа че и тук е 1 год. майчинството и тук не ти пазят повече време мястото и като цяло каквито и сметки да правиш за болшинството от хората тук е много скъпо да дават децата си в day care, не случайно толкова родители пътуват от Бг насам за да oблекчат младите от тези разноски.
anju
Мнения: 207
Регистриран на: Чет Сеп 21, 2006 3:41 pm

Мнение от anju »

dr.oh.boli написа:Добре де и теб ли те измамиха...мама им стара :D
Към кого е въпроса?

:wave:
Dparo u TaHq

:)

Мнение от Dparo u TaHq »

Батюха,каза ли им го на някой определени хора,....Ако в Канада е толкова "не добре" КАКТО СЕ ОКАЗВА СПОРЕД НЯКОЙ личности в тези форуми,които както се разбира според тях и все пак в България не малко неща са по-добре от там ,ТО ТОГАВА КАКВО ПРАВИТЕ ОЩЕ ТАМ?Ела ти си тук,особено както с две деца та да не ви взимат на работа,защото виждаш ли ще трябва да се прибирате навреме,няма да може да оставате по -докъсно на работа(за което така или иначе почти никъде не се плаща).Е да ще може да се започне в Пикадили -Магазините ,за по 200-300лв. дето само памперсите няма да може да се плаща....
Децата ви ще растат с мислите че чалгата,мобифоните и простотията е супер и е много гот,и ти си голям "пич" или "пичка" и общо взето "мнооооо си е яко...брато"
Хахахаха .......
Dparo u TaHq

темата я няма

Мнение от Dparo u TaHq »

Знаете ли,Батюхата е прав...тук,този сайт и форумите са създадени за да си помагаме и да споделяме с други нещо смислено,а не да се спори ,защото всеки си има някакви си разбирания,едни са живяли по един начин,други по друг.Затова аз смятам да спра да споря за каквото и да е....
Ако има нещо друго като мисли и разговори добре,ако ли не пак добре!
Dparo u TaHq

послеслов

Мнение от Dparo u TaHq »

Едно мнение,което не е само мое - Хората ,които в България са били "по-добре",като например има ли са жилеще (за което са се погрижили преди години техните родители или баба и дядо),от време на време мама и таи са помагали,когато се е закъсвало,мама е готвила ,а тати е носел,които са поработвали повечко или по-малко време през годината,които са си купили телефонче с едномесечната си заплата (поради това,че мама и тати са плащали сметки всеки месец за какво ли не),живяли са си по "охолно" - приятели,срещи,купончета,дискотечки,дрешки и после на обратен ред ,тези хора в един момент са решили и отиват в (например) Канада
(която съвсем случайно е обявена от ООН за № 1 в цял свят по най-висок жизнен стандарт,социални придобивки,законодателство и прочее, ТОВА Е СЛУЧАЙНО :lol: ) и когато трябва да се работи ,да се поемат отговорности,заеми(например) за кола,къща,апартамент,изобщо да се поемат отговорности исцяло за всичко от тях самите и те си идват тук в България и започват "мале ,ама ти знаеш ли тамам се работи,колко много,ама това знаеш ли,ама онова знаеш ли..."
Ами така ще е ,защото тук преди това тези хора не са поемали отговорности всеки божи ден,ВСЕКИ ДЕН,и не са си поглеждали живота за вбъдеще - следващите 10 години(да не кажем повече).
.......
:dogrun:
canat
Мнения: 1346
Регистриран на: Пон Авг 21, 2006 8:12 pm
Местоположение: B-more

Мнение от canat »

Dparo u TaHq - :thumbsup:
speedy
Мнения: 4160
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:08 am
Местоположение: Ontario, Canada

Мнение от speedy »

Това, което е написал bateto, е общо взето вярно. Може да пренебрегнете патоса му - той по-принцип не харесва Канада, освен като място за изкарване на пари - но фактите са такива.

Отпуската по майчинство и бащинство е максимум 50 седмици и условия за това колко време е работила майката, за да получава пари. Вариантите за справяне също са верни - детски градини които струват доста пари, освен тези в Квебек, оставане на единия родител в къщи или внос на баба от България. Всеки трябва да си прави сметката.

Въпреки това смятам, че за моето семейство Канада е по-доброто място за отглеждане на децата.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
myhata II
Мнения: 15705
Регистриран на: Чет Яну 18, 2007 5:16 pm
Местоположение: Toronto Ontario

Мнение от myhata II »

Здравйте, като ви прочетох мненията ми стана ясно ,че царвула си е царвул !!!
Който е дошал от града ще му стане ясно какво имам предвид
Относно по темата ,като дойдеш от село всичко е много хубаво и марково ,но истината е че хората тука не избиват комплекси и се обличат както им е удобно
За даунтаун Бекс видял си средната класа оплетена с мизерниците и бамовете от армиите на спасението и цьрквите
Бекс истината е ,че кадето и да отидеш хората са любезни и внимателни не като в бг посолството всеки се прави на тарикат и бьрза
Истината е че в Канада се работи яко за малко пари особенно като си имигрант в началото
Повечето от бьлгарите са льжци и лицемери ,не им вярвай много ,ще чуеш големи работи но пьрво провери как стоят нещата
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
hullboy
Изгонен от форума
Мнения: 3315
Регистриран на: Сря Окт 29, 2003 4:17 pm
Местоположение: Ottawa, Canada

Мнение от hullboy »

Повечето от бьлгарите са льжци и лицемери ,не им вярвай много ,ще чуеш големи работи но пьрво провери как стоят нещата
Хълбой познава такива които на познати се хвалят че иамт служебна кола от работа а истината е съвсем друга.:)
Аватар
Guinness
Мнения: 1643
Регистриран на: Вто Яну 27, 2004 10:54 pm
Местоположение: Edinburgh,Scotland

Re: :)

Мнение от Guinness »

Dparo u TaHq написа:.Ако в Канада е толкова "не добре" ...... България не малко неща са по-добре от там ,ТО ТОГАВА КАКВО ПРАВИТЕ ОЩЕ ТАМ?Ела ти си тук,.......
Що не вземеш да направиш една разходка до близката книжарница и да си купиш един глобус ,за да видиш ,че освен България и Канада има и други страни по света.
Dparo u TaHq

Guinness

Мнение от Dparo u TaHq »

Съжалявам искренно Guinness ,но не мога да чета нищо друго освен детски книжки и да гледам анимационни филми :haplio: :beer2:
Натали
Мнения: 82
Регистриран на: Чет Сеп 30, 2004 6:08 am
Местоположение: Toronto

Мнение от Натали »

Като гледам една и съща публика пише по сайта,вече знам кой е за Канада и кой е против,ама всички тук стоят в Канада,че къде да ходят та тук е по доброто място за живеене от 95% от страните по света.Е,верно е,като новодошъл емигрант няма как да живееш по Канадски,но затова децата ни ще се оправят по нататък,нали заради тях сме тук,другото за мен е авантюра или търсене на бързи много пари.Така,че не оплювайте нито БГ особено пък Канада,която ни дава в повече от нашата България.Не забравяйте,че сте емигранти,но не в нациолистическа Европа,а в най либералната страна в света.
survivor
Мнения: 2848
Регистриран на: Чет Окт 09, 2003 10:08 pm
Местоположение: Монреал

Re:

Мнение от survivor »

Arwen написа:Прочетох го в брошура с нормите на труд за Квебек преди време. Явно има промяна - и по-добре, че има. :lol:
Доста отдавна трябва да си чела.
Заключено