***Подадени документи към БУКУРЕЩ до 31.12.2006***

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
petiov
Мнения: 195
Регистриран на: Съб Дек 09, 2006 10:28 am
Обратна връзка:

Мнение от petiov »

janeta12@abv.bg написа::D Дойдоха ни визите вчера с DHL! Днес ще ходя да ги взема! Щастлива съм , но се чудя какво ли ни чака сега и дали ще се справим!

Честито на всички получили визи и успех на Канадска земя! :beer:
Няма какво да се чудиш!Пълен напред ,пък каквото сабя покаже.Ние сме на същото дередже и се успокояваме с факта колко мрачна е картинката в България.От нас зависи и от желанието ни да се справим!Успех и горе главата :thumbsup:
ge4e
Мнения: 118
Регистриран на: Вто Яну 17, 2006 9:31 am
Местоположение: Toronto

Мнение от ge4e »

janeta12 усещането вече е друго. наистина няма какво да се чудите. просто няма какво да се губи тук. изтрезнявайте бързо и стягайте багажа, че не остана. много бъдещи успехи и бърза адаптация на новата земя :beer: :beer2: :thumbsup:
pinko80
Мнения: 119
Регистриран на: Пон Апр 30, 2007 7:35 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

проучване

Мнение от pinko80 »

Първо честито на всички получили наскоро визи и покани за визи. Радост е да виждаш че в Букурещ работят. Също да виждаш как около теб получават покани за визи и визи. Все си казвам - следващият ще съм аз, ама уви, още чакам. Дано скоро се получи тази покана най-накрая. Аз обаче се замислям за причината защо някои хора по-бързо получават визи от други. Моята професия е от търсените - електроника. Още повече че имам голям стаж и дори изобретения. На интервюто не ми дадоха сертификата с колебание или компромис. Дори напротив интервюиращата беше впечатлена силно от моята кандидатура. И въпреки това тези от Букурещ ме бавят. Можеби има някаква друга причина да бавят някои кандидатури нарочно. Аз ползвам услугите на консултантска фирма, от която за сега съм доволен (подготви ми документите без грешки или пропуски за сега и ми даде добри съвети за интервиюто). Обаче мосю Гинолен на една от презентациите във Варна се беше оплакал от такива посреднически фирми, че пишели винаги по-високо ниво на френския отколкото кандидата притежавал с цел да му вземат парите и/или с обещание за по-бърза процедура. Та се замислям дали нарочно не бавят тези които са като мен с посредническа фирма, за да стимулират тяхното заобикаляне. Е то всеки може да си надпише нивото на френски и без такава фирма ама те може си мислят че само посредниците правят така. Направих проучване във фирмата и установих, че много малко от подалите през ноември документи за виза са получили покани и никой от тях все още няма виза, а тези които са подали документи за виза през декември (като мен) все още никой не е получил покана за виза. С една дума има голямо разминаване със статистиката от този форум. Предлагам тези които ползват посреднически фирми да го споделят в този форум и така ще разберем дали това е нарочна политика от Министерството на имиграцията на Квебек. Пожелавам на всички успешна интеграция в новото общество.
DCS - 05.05.06
Интервю - 29.11.06
Документи Букурещ - 08.12.06
Бар-кодове - 23.03.07
Медицински - 30.03.07
ОК- 16.04.07
покана за виза - 19.06.2007
ВИЗА - 26.07.2007
ge4e
Мнения: 118
Регистриран на: Вто Яну 17, 2006 9:31 am
Местоположение: Toronto

Мнение от ge4e »

Аз пък забелязвам една тенденция, че тези които използват DHL за изпращане на паспортите за поставяне на визи, им ги връщат по-бързо от останалите :oops: . Това е по данни от статистиката във форума, но може и като цяло да греша. Някой може да ме обори с цифри. Те от посолството са ни казали с кого работят ама ние ......Те да си спазват 15 работни дни пък квото ще да става. Още малко да ги изтърпим румънците. :evil:
Ann
Мнения: 93
Регистриран на: Сря Май 23, 2007 6:16 am
Местоположение: в безтегловност
Обратна връзка:

До Pinko80

Мнение от Ann »

pinko80, няма за какво да се притесняваш.

И твоят ред ще дойде. Доскоро и на нас ни се въртяха такива мисли в главите, но уви....всичко се нарежда. Не се заблуждавай (според мен) за фирмата. Ние също ползвахме не една, дори 2 фирми за подготовката на документите. Нали знаеш- хубавите неща стават бавно. Както сам виждаш статистиката, която наскоро бе обновена от Linko (за което има :beer:, а може и :beer: :beer:), датите на всички вървят, що-годе хронологично и при всички сроковете от едното "писъмце" до следващото са почти еднакви. Имай в предвид и това, че не всички кандидатстващи по програмата, са регистрирани в този форум. Може би точно те са преди теб :wink: .

Можеш все пак да пробваш съвета на:
Марин написа:Да разбира се ,любезни подсещащи писма.
На финалната права си! Ще дойде и твоята покана.Търпение!
Ако искаш да промениш света, започни първо от самия себе си!
Аватар
RobinHood
Мнения: 438
Регистриран на: Сря Мар 22, 2006 9:35 am
Местоположение: GTA, Canada

Мнение от RobinHood »

pinko80, пиши им на тея от Букурещ да ги питаш защо не ти пращат покана за виза. Кажи им кога си направил медицинските и според нещата които ги има написани в техния официален сайт за емиграция трябва да ти пратят покана за виза, и понеже нашите пощи не са много сигурни, ги помоли да ти я пратят по е-маил-а. Това е! Досаждай им. :wink:
pinko80
Мнения: 119
Регистриран на: Пон Апр 30, 2007 7:35 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от pinko80 »

Благодаря за съвета, но аз вече 3 пъти им писах, а те ми отговарят все с едно и също стандартно писмо, че моята процедура за получаване на виза траела 9 месеца. Както разбрах от този форум, на други са им писали 7-8 месеца, а повечето си ги получиха на 5-6 месец. Та започна да ми става странно. А сега дори (с това ново мълчание) сякаш в Букурещ пак започнаха да лентяйстват, сякаш се опитват да спазят само крайните срокове които са обещали. Тоест не пипат нищо докато не ти дойде крайния срок. Просто такова впечатление оставят. Изглежда безмислено, както и много неща от тази процедура, ама те все пак мислят по друг начин. Сега на 14-ти юни пак ще им пиша, тъй като минават 6 месеца от както са получили документите, но вероятно пак ще получа стандартния отговор че ми остават още три месеца, сякаш аз кандидатствам по друга система, по-различна от вашата. Змам, че още нищо не е извън нормите и ще чакам. Просто се опитвам да разбера как мислят тези от имиграционните служби. Може да е много смешно :))) Ако въобще могат да мислят!!!
DCS - 05.05.06
Интервю - 29.11.06
Документи Букурещ - 08.12.06
Бар-кодове - 23.03.07
Медицински - 30.03.07
ОК- 16.04.07
покана за виза - 19.06.2007
ВИЗА - 26.07.2007
Аватар
RobinHood
Мнения: 438
Регистриран на: Сря Мар 22, 2006 9:35 am
Местоположение: GTA, Canada

Мнение от RobinHood »

Пробвай да пищеш на Козмина Дан на адрес : cosmina.dan@international.gc.ca
Напиши едно кратко, но любезно писъмце и пак ги помоли да ти пратят поканата за виза по и-мейла. Напиши го на френски. Друго не ми идва на ум. Успех! :wink: :thumbsup:
peshko77
Мнения: 44
Регистриран на: Сря Ное 09, 2005 6:18 am
Местоположение: Montreal

Мнение от peshko77 »

Най-после пристигнаха и нашите визи :beer:
Благодарим ви приятели! Без вас нямаше да успеем! :beer: :beer: :beer:
arci
Мнения: 257
Регистриран на: Вто Яну 31, 2006 8:44 am
Местоположение: Notre Dame de ile Perrot

Мнение от arci »

Pinko80,на мен когато им писах ми отговориха,че срока за приключване на процедурата за издаване на виза е 6-8 мес.от датата на завеждане на досие,и аз се бях настроил за по дълго чакане :wink: ,но на другия ден когато си отворих имеил пощата ,ми бяха пратили покана да си пращам паспортите :wink: Та дано като им пишеш ,те споходи и теб този късмет.Успех!
pinko80
Мнения: 119
Регистриран на: Пон Апр 30, 2007 7:35 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от pinko80 »

Благодаря на всички за съветите! Ще опитам!

Аз обаче докато чакам тази покана ми идват най-различни полезни предложения. Ето едно: Да си кажем кой с каква професия отива в Канада, та после да обменяме полезна информация за реализацията й там. Така някои хора ще могат да спестят изгубено време в лутане докато се реализрат в професията си. Например моята професия е електрониката и съм решил да отида в Монреал, защото там най-лесно може да се учи в областта. По лесно става спрямо останалата част на Канада. Поне за сега такава информация имам. Знам че изглежда тъпо да се учи нещо което знаеш, но така или иначе трябва да познаваш техните стандарти и начини на работа, а и езика трябва да се изшлайфа, че човек колкото и да го е учил, не е ли живял в такава среда не може да го говори свободно. Така че адаптацията е добре да мине през училището. Вероятно ще има все пак какво ново да науча там. До колкото знам Канада е много по-напред в електрониката отколкото България. След това се надявам реализацията ми да е много по-лесна. Успех и на вас! Честито за визата peshko77 :beer: :beer:
DCS - 05.05.06
Интервю - 29.11.06
Документи Букурещ - 08.12.06
Бар-кодове - 23.03.07
Медицински - 30.03.07
ОК- 16.04.07
покана за виза - 19.06.2007
ВИЗА - 26.07.2007
Аватар
coolcoldy
Мнения: 190
Регистриран на: Пет Сеп 24, 2004 3:44 pm
Местоположение: Mоntreal
Обратна връзка:

Мнение от coolcoldy »

Здравейте уважаеми съфорумци!
Щастливи сме да ви уведомим, че днес 7 юни 2007г. е паметна дата за нас.След две години и половина от както започнахме процедурата за Квебек, имаме повод да се похвалим с така желаните от нас визи за Канада. Извървяхме дълъг път по тази процедура, срещнахме трудности, разочарования, надежда, и много приятели и тук е момента да благодария на много от вас за моралната подкрепа, съвети и приятелски мигове на сбирките в София и Пловдив.
Благодария на всички вас, че ви има, Благодария на форума и неговите създатели без който нямаше да стигнем до тук, Благодаря и на нашите учителки по френски- Марина Гаристова и Жана Николова.Искренни и приятелски благодарности на Линко за всички полезни съвети, напътствия и морална подкрепа.
Тук стрещнахме много нови запознанства, приятели и се надяваме и за в бъдеще да запазим тези отношения и да продължим да се подкрепияме в новата родина.
БЛАГОДАРИМ ВИ И НЕКА СИЛАТА ДА БЪДЕ С ВАС!
"...ако сме сами във вселената си е чиста загуба на пространството..."
AniK
Мнения: 436
Регистриран на: Нед Окт 24, 2004 3:08 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от AniK »

Ееее,най-после. Да са ви честити дългоочакваните визи. Сега бягайте за билети и стягайте куфарите, че Монреал ви очаква :)))), Много късмет,лек полет и леко приземяване. Айде до скоро :beer2: :thumbsup: :haplio:
Аватар
emoipoli
Мнения: 155
Регистриран на: Чет Авг 04, 2005 12:03 pm
Местоположение: Mtl

Мнение от emoipoli »

Честито и много попьтен вятьр :thumbsup:
30.01.2006 DCS
20.10.2006 Date d'entrevue-УСПЕШНО!
3.11.2006 Documents Bucarest
17.01.2007 Barcodes
20.02.2007 Formulaires medicaux
09.03.2007 OK
Покана за Визи 05.04.2007
7.05.2007-ВИЗИ
12.06.2007-вече в Монреал
kokoscho
Мнения: 220
Регистриран на: Пон Ное 20, 2006 5:08 pm

Мнение от kokoscho »

pinko80 написа:Благодаря на всички за съветите! Ще опитам!

Аз обаче докато чакам тази покана ми идват най-различни полезни предложения. Ето едно: Да си кажем кой с каква професия отива в Канада, та после да обменяме полезна информация за реализацията й там. Така някои хора ще могат да спестят изгубено време в лутане докато се реализрат в професията си. Например моята професия е електрониката и съм решил да отида в Монреал, защото там най-лесно може да се учи в областта. По лесно става спрямо останалата част на Канада. Поне за сега такава информация имам. Знам че изглежда тъпо да се учи нещо което знаеш, но така или иначе трябва да познаваш техните стандарти и начини на работа, а и езика трябва да се изшлайфа, че човек колкото и да го е учил, не е ли живял в такава среда не може да го говори свободно. Така че адаптацията е добре да мине през училището. Вероятно ще има все пак какво ново да науча там. До колкото знам Канада е много по-напред в електрониката отколкото България. След това се надявам реализацията ми да е много по-лесна. Успех и на вас! Честито за визата peshko77 :beer: :beer:
Просто за коментар, един много ясен познат е в Канада, в Торонто, професия електроника, в момента работи вече по специалността си (след 6-7 месеца мъки) и се е реализар "парфе" както биха казали от Монтреал, така че не си губи времето във френска Канада, ами направи иди там (въпреки че в началото ще ти е трудно финансово......).
Публикувай отговор