universitetite v canada!
universitetite v canada!
as sam ot BG i bih iskal da prodalja vis6eto si obrazovanie v canada!ako nqkoi znae po kakav na4in i kakvo trqbva da narpavq za da moga da se zapi6a v nqkoi universitet tam neka da mi pi6e!bye'z
- Hemoglobin
- Любим форумец
- Обратна връзка:
Re: universitetite v canada!
Въпроса ти е доста общ, затова трудно ще получиш по-конкретен отговор – може би първо трябва да си изясниш за себе си няколко неща:paq4eto2 написа:as sam ot BG i bih iskal da prodalja vis6eto si obrazovanie v canada!ako nqkoi znae po kakav na4in i kakvo trqbva da narpavq za da moga da se zapi6a v nqkoi universitet tam neka da mi pi6e!bye'z
- каква специалност искаш да учиш – това което си учил до сега в БГ или искаш да учиш нещо друго. От специалността зависи към кои университети в Канада е най-добре да се ориентираш
- каква степен искаш да изкараш – например ако в момента учиш за Бакалавър, за Магистратура ли се интересуваш или да си продължиш бакалъврската степен в Канада
- с какъв статут искаш да дойдеш – първо да имигрираш и да се запишеш да учиш тогава (доста имигранти са принудени след като дойдат в Канада да започнат да учат) или да дойдеш да учиш със студентски статут – приемат ли те за студент в някой от университетите, изкарването на студентска виза не би трябвало да е проблем
- как ще си финансираш ученето – общия случай в Канада е студентите да учат с пари взети назаем, но незнам как стой въпроса с чуждестранните студенти – трябва да провериш също какви са възможностите за стипендия, но едва ли има стипендия която ще ти покрива 100% от разходите
- приемните условия на всеки един университет са различни – в това отношение Хемоглобин е прав – най-добре е да се разровиш из уеб-сайтовете на самите университети, там има цялата информация за програмите които предлагат, какви са им приемните условия, колко струва и колко време трае съответната програма. Трябва да има също и e-mail за връзка – ако имаш конкретни въпроси, можеш да питаш директно в съответния университет.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Taka, pravilno te savetvat, my friend. Kaji kakvo iskash da uchish, v koya provinciya i daje grad, ako iskash i shte ti dadem linkove kam universiteti. Tryabva da korespondirash posle s konkretnite universiteti, koito te interesuvat. Te sa lyubezni i otgovaryat. Spoko. Az pisah na okolo 25 universiteta, otgovoriha mi okolo 15 s application forms daje i ot tyah si selektirah tova, koeto na men mi haresva. Go ahead i good luck!
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
Горд канадски гражданин в Мадрид

- Hemoglobin
- Любим форумец
- Обратна връзка:
Re: universitetite v canada!
Коко ,Koko написа:– в това отношение Хемоглобин е прав – най-добре е да се разровиш из уеб-сайтовете на самите университети.
може ли да те допълня. Разрови се из сайтовете за да се осведомисх общо, после пиши и-мейли, представи се и задай конкретни въпроси. А за да имаш такива както каза Коко в сайта ще получиш базова информация.
Също бих те суветвал да не се свениш да вдигнеш телефона и да се обадиш в университета. И ако ще звъниш по добре звъни на най големия пряк шеф на който можеш да намериш номера, не на секретарки. Веднъж свързал-а се със схеф катедра химия например, хем ще получиш по конкретни отговори хем и ще се представиш директно на човека който един ден ще си сложи подписа на " we are happy to inform you that we have found you academically admissible for a PhD

I taka вярвам че отговора на въпросите си ще получиш но едва ли от нас тук, най - много да те заблудим. Обади се и питай на място (не си малък вече