Има и като нашето,само че цените му не са като на нашето...Кофичка,която варира м/у 750г.и 1000г.е на цена м/у 2 и 3,50$.Също и процентите масленост варират-от 0 и до 10 %.Това е в Монреал.Във Ванкувър може да е много по-различно...
Поля е права, май всяка провинция си има свое производство. До сега съм видяла само една марка и в Монреал и в Торонто - http://www.astro.ca/products/index.htm
Ей това му е една от най-неприятните страни на местенето от една провинция в друга - фирмите производителки, опаковките, имената на храните са различни и си принуден отново да започнеш с дегустациите.
Sneji написа:Има много видове млека, но точно като нашето не. Ако си голям ентусиаст, можеш и тук да си подквасваш сам.
Виж ти,каква интересна гледна точка...Аз пък твърдя,че има мляко,което по нищо не се отличава от нашето!
Астро ли имаш предвид Поля? Според мен е най-близко до нашето, но определено не е същото.
Астро, няма кое друго да е. Близко е до нашето, но и според мен не е съвсем същото - слагат му твърде много консерванти, може да стои със седмици в хладилника и не се разваля.
Ами не е Астро,бе хора...Аз даже такова не съм виждала да ви кажа...Сега се разрових из старите кофички и ще ви кажа...Значи,има едно,което го купувах от "Фрута С"в Ласал,но съм го виждала и по други магазини и всички партии,които съм купувала са абсолютно същите.То си няма име,но на него е нарисувана голяма птичка върху цветен кръг,на който пише йогурт.Значи,кофичките му са от 1 кг. и срува към 1,90.Кръга на 2% е жълт,а кръга на 3,25 е син.
Другото мляко,което е същото е "CLIC"-кутията му е в зелено и червено и е от 750 гр..Но от него съм попадала и на партии,които се отличават(рядко)-то и в България се случва.И това беше евтино...
Да, правя ги от 3 месеца и то много успешно . Купуваш си от прясното мляко, което продават в пликове по 4 литра, за предпочитане да е от над 3% масленост, защото става по-гъсто. Кипваш го (задължително) и го чакаш да изтине, до степен да можеш да го пипаш без да пари, да е по-скоро хладко. Сипваш го в съда или съдовете, в които ще квасиш. От предварително закупено кисело мляко (аз използвах "Astro - balkan style", но става и с друго), добре разбито за да няма бучки, взимаш и слагаш в свареното мляко. Аз слагам на 750мл. прясно - 1 пълна супена лъжица кисело. Захлупваш добре съда и го завиваш в одеало, така, че да е на топло. Обикновенно го държа така по 6-7 часа (за по кратко време си остава като айрян), после в хладилника и като изстине е готово за консумация.
Пробвай и кажи как е
Анди, явно ще трябва да се пренесеш в махала с по-висока концентрация на българи, а оттам и на български бацили в кварталната екосистема. Тогава вече може да очакваш и по-добри постижения в киселомлекодобива