Imam edin skromni4uk vupros...

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Joy

Мнение от Joy »

Мисля,че има разлика между грижа за краката на педикюрист и на мед.лице,но точния нюанс и подробности не знам.Според това,което съм чувала,мед.сестри не правят нищо по-различно от педикюр...
On retrouve ces services chez un pédicure. Si vos pieds présentent des difficultés
particulières, consultez une infirmière en soins de pieds. ...
Joy

Мнение от Joy »

T.e tova e vuzmojnost a ne osnovno pravilo.V salonite ne sa sa medizinski sestri a pedikuristi.Puk kato znam kakav e ogromen nedostiga na med sestri se 4udia koi sa tezi sestri koito 6te rabotiat kato pedikuristki
Права си,че има и педикюристи,които се занимават с това,но ако погледнеш в Гугъла,ще видиш,че тази работа е изпълнявана предимно от медсестри.И аз се чудех в началото,и още повече,когато разбрах,че на тези курсове е пълно със желаещи и трудно може да се запише човек.По-късно ми обясниха някои подробности.Това е само допълнителна работа за повечето,а доходът никак не е лош.

http://www.google.ca/search?q=soins+des ... rt=20&sa=N
Joy

Мнение от Joy »

И дори си имат своя асоциация (то може ли без такава):

l'Association des Infirmières et des Infirmiers en Soins de Pieds du Québec.

http://www.aiispq.qc.ca/introduction.html
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Пет Апр 23, 2004 12:03 pm, променено общо 1 път.
Joy

Мнение от Joy »

Роси,не знам за другите курсове,но за курсовете по "soins de pieds" задължително условие е да си член на сестринския ордер.
Пак казвам,че къде е границата между медицинската грижа и просто козметичната не знам.Ако го изкарам курса,ще ви кажа... :D
laura

Za Joy

Мнение от laura »

Разликата между "педикюрист" и "широподист" (на английски) е огромна. В единият случай става въпрос за козметична услуга, а в другия случай - за здравна. Втората услуга дори се покрива от здравната каса. А разликата е във вида услуга, която се предлага. Много се съмнявам, че в задълженията на мед. сестрата ще влиза лакиране на ноктите. Междувпрочем, такава професия, chiropodist, съществува не само в Канада и лицата, които се занимават с нея са с мед. образование.

Лаура
Заключено