Nakratko ot BG

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
Doktora
Мнения: 3385
Регистриран на: Вто Май 03, 2005 6:55 am

Мнение от Doktora »

Мдаааааа,Лайт наистина добре говори.
Сигурен съм,че ще успее и в чужбина!.Дано!
Док............ :thumbsup:
TROUBLEMAKER
Аватар
sneja
Мнения: 144
Регистриран на: Пет Мар 04, 2005 8:45 am
Местоположение: Varna-Sofia

Мнение от sneja »

Blue Passion написа: Нищо,че можеш да им разкажеш за твой познат,който още докато е бил студент е ходел на 2-3 пъти да слугува по студентски бригади в чужбина и парите който е можел да пести,ги е заделял грижливо настрани за да може един ден и той да е Господар,а не ратай!Нищо,че същият този човек след това няколко години е работел по 8-9 часа на ден за чуждестранни компании и пак каквото е можел да пести го е спестявал,само и само да може един ден да е независим и да работи за себе си.Когато обаче този твой познат е осъществил амбицията си и се е захванал със собствен бизнес,ставайки официален вносител за България на известна фирма за бои от ЕС,борил се е да развие дейноста си и да се утвърди на пазара......,е точно тогава Maria29,той става Мутра.

Нищо,че този същият човек преди 10-на години не се е срамувал да кара овехтелия и раздрънкан Москвич на баща си,а сега може да си позволи да кара БМВ последен модел.Нищо,че преди 10 години по негови думи е ходел по 3-4 месеца с позеленели нокти и пръсти на ръцете от бране на ягоди.Важното е,че този човек е успял да постигне целите си, въпреки слабата,зле уредена и бедна държава в която живее!За ратаите обаче,той винаги ще е Мутра,приравняван на общо основание с истинските мафиоти-тези които са за затвора!!!
Браво, евала на такива хора /казвам го съвсем сериозно/.

Но твоят начин да им се възхитиш и да ги предсавиш като пример за подражание е меко казано отвратителен.
Аз вече се причислих към нещастните ратайчета, които не са успели да си спестят пари, за да започнат собствен бизнес и даже той да се окаже печеливш. Нищо, че също сме ходили на бригада за ягоди, нищо, че в момента работя на 2 места срещу нелошо заплащане, нищо, че преди 8 години сме карали раздънкана жигула. И като си направя равносметка , какво - нямаме нито лев спестен, отгледали сме едно дете, което поради нарастващата ни заетост вече почти се гледа само и сме си взели някакво апартаментче и то на изплащане.
Чувствам се толкова некадърна, че няма накъде повече. :oops:
Документи до Виена - 22.04.06 г.
Accusé - 28.04.06 г.
Интервю - 29.11.06 г. 10.00 h ОК
Документи Букурещ - 19.12.06
Баркодове - 29.03.07
Медицински - 10.04.07
Направени-24.04.-OK - 03.05.
Покана за виза - 1.06.- ВИЗИ 23.06.
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение
Мнения: 809
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 3:36 am

Мнение от Blue Passion »

Light написа:Блу, "необидната" ми догадка е че с постинга си се слагаш на Мария.
Дали щото е милионерка или пък щото е готина мацка за женене ти си знаеш :wink: , Обаче на тия неща дето ги разправяш цитирайки думите на оня човек с позеленелите пръсти нещо не им хващам вяра.
Родителите ми са гледали ягоди нееднократно, но нищо подобно като БМВ последен модел не им се е случило. Познавам много хора, които съвестно бачкат не по 8-9, а по 10-12 часа на ден, също не карат БМВ даже и 10 годишно.
В слабата ни зле уредена и бедна държава без връзки или много пари бизнес не можеш да започнеш. И като казвам много имам предвид много пари, каквито от студентска бригада - тц.
Да речем че можеш да се замогнеш малко, но чак пък милионер.
Ратайчетата, както пренебрежително се изказваш са около 80-90% от българския народ. И между тях със сигурност влизат и твои близки.
Всички продаваме труда си и не виждам какво само се тръби че на запад сме слуги, а пък тук в бг сме горди господари на себе си.
Догатката ти за моят постинг е много неправилна.Не й се слагам защото е милионерка,а още по-малко пък защото е неомъжена.
Постингът ми целеше да покаже мисленето и характера на онези завистливи хорица,дето нищо не са се опитали да направят в живота,а само злобеят върху хората с пари поставяики под един знаменател забогателите по честен път и тези с нечистите пари. Ако много държиш,аз мога да ти дам примери за това как хора започват от 0 и стават милионери без да са били престъпници и без да перат парите някому.Мога да ти дам примери и как хора забогатели по нечестен път,стават отново бедни получавайки възмездие за далаверите си.За примера даден от мен в предния ми постинг само да поясня,че брането на ягоди по студентски бригади беше в началото,когато този човек караше Москвич!И за хотелите вече има примери как може да се забогатее и по честен път и как може и ти да си имаш гимназия!За тези малки хорица обаче всички са мафиоти!!!А това-както вече казах, не се отнася за теб и останалите четящи тези редове :винк:
Сърви,след като работя за друг,къде мислиш поставям себе си?Има една малка разлика обаче-аз поне не злобея на общо основание срещу всички с пари,защото не обичам да си пъхам носа в чужди работи и освен това имам немалко примери около себе си на хора с успешен бизнес,направили и правещи пари по честен път!
borsay
Мнения: 540
Регистриран на: Сря Яну 21, 2004 11:34 am
Местоположение: Saint Liban

zdraveyte

Мнение от borsay »

Koya e taya milionerka ua? Zapoznayte me che da stanem dvama v tozi forum! Mda, brane na yagodi v Great Britain, lyubimoto mi, ama ne me vzeha sthoto i tam se hodeshe s vrazki, pone v nachaloto na 90te. Preuspyavaneto e v mozaka ne za pred drugite, a da i za koe preuspyavane si govorim? Az se chuvstvam sthastliv che si hodya po ulizite i ne se ozartam 8) Vchera pak preprochetoh Doktor Zivago, dovolen sam.
Аватар
sneja
Мнения: 144
Регистриран на: Пет Мар 04, 2005 8:45 am
Местоположение: Varna-Sofia

Мнение от sneja »

Blue Passion написа:Ако много държиш,аз мога да ти дам примери за това как хора започват от 0 и стават милионери без да са били престъпници и без да перат парите някому.Мога да ти дам примери и как хора забогатели по нечестен път,стават отново бедни получавайки възмездие за далаверите си.
Я дай малко примери, че ми стана интересно.
Защото и аз познавам доста хора, започнали от 0 и развиващи честен собствен бизнес, които обаче са мнооооого далече от милионерството и чисто ново БМВ.
До сега съм работила само в частния сектор и доколкото ми е известно никой от досегашните ми работодатели не е започнал с лични пари да върти бизнес. Всеки е започнал с подкрепата на някой по-голям от него и все още е под шапката на този някой. А аз дори не смятам, че те са милионери. Даже напротив, ако в един момент човекът в сянка им спре кранчето, подозирам, че ще си търсим заедно работа и аз определено ще си намеря по-бързо.
Документи до Виена - 22.04.06 г.
Accusé - 28.04.06 г.
Интервю - 29.11.06 г. 10.00 h ОК
Документи Букурещ - 19.12.06
Баркодове - 29.03.07
Медицински - 10.04.07
Направени-24.04.-OK - 03.05.
Покана за виза - 1.06.- ВИЗИ 23.06.
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение
Мнения: 809
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 3:36 am

Мнение от Blue Passion »

sneja написа:
Я дай малко примери, че ми стана интересно.
Защото и аз познавам доста хора, започнали от 0 и развиващи честен собствен бизнес, които обаче са мнооооого далече от милионерството и чисто ново БМВ
Sneja,nadqvam se,che si uspqla da prochetesh primerite koito ti dadoh.Iztrivam gi,zashtoto mnogokratno sym se ubejdaval,che svetyt e malyk(za posledno vchera)!
Последно промяна от Blue Passion на Пет Сеп 02, 2005 8:04 am, променено общо 1 път.
Light
Мнения: 120
Регистриран на: Вто Май 04, 2004 1:52 am
Местоположение: Montreal

Мнение от Light »

Блу, не се мъчи, няма как да убедиш хората.
В Бг 90 % от хората са бедни или около средното ниво.
10 % са богатите. От тях 9.90% са станали такива по нечестен път, останалите процента просто се губят на фона на останалите.
Покрай сухото гори и суровото.

Апропо ДОК благодаря за добрите думи. При първото ми посещение във Ванкувър те каня на пица с бира :beer:
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение
Мнения: 809
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 3:36 am

Мнение от Blue Passion »

Light написа:Блу, не се мъчи, няма как да убедиш хората.
В Бг 90 % от хората са бедни или около средното ниво.
10 % са богатите. От тях 9.90% са станали такива по нечестен път, останалите процента просто се губят на фона на останалите.
Покрай сухото гори и суровото.
Аз и не вярвам да убедя някоя от тези човеченца!Злобата и завистта ходят по хората,а в България тези "позитивни" качества са в апогея си за последните няколко години.И аз съм проявявал завист и злоба на моменти-нищо човешко не ми е чуждо,а и в бъдеще пак мога да го направя(не говоря за благородната завист).От няколко години обаче се опитвам да търся повредата в моя телевизор!!!Това,че за теб има и честни бизнесмени е доста рядко срещано признание!Вярвай ми има немалко злобни душички за които 100% от занимаващите се със собствен бизнес са мафиоти!Няма дори и 1% честни за тях :лол: Ей тези същите къртици цял живот ще си злобеят и ще завиждат на хората,които са се борили с честен труд за да живеят по-достойно в тази иначе слаба и бедна държава.И колкото повече такива хора има в нея,толкова по-силна и богата ще става тя.А кучетата ще си лаят :wink:
borsay
Мнения: 540
Регистриран на: Сря Яну 21, 2004 11:34 am
Местоположение: Saint Liban

ay sektir ua

Мнение от borsay »

Ей сучите го, въртите го и все около мангизите го усуквате! Нещо друго като ценностна система няма ли? Коъ успял и кой не, е много относително. Не щеме ний богатство не щеме ний пари..., ако може кредитна карта! :cry:
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Blue Passion, твоите разсъждения ми приличат на човек, нямал никога собствен бизнес в БГ-то (поправи ме ако греша).
Колкото до приказката с ягодите, ето няколко възможни продължения:
*) Първи вариянт: Спира новото БМВ на първият светофар, идват едни други бизнесмени и хоп вземат му колата, после и бизнеса и понеже твоят герой няма връзки с т.нар. мафия, пие една студена вода и продължава да си мечтае за хотелчето....
*) Втори вариянт: Както си гледа позеленелите пръстчета, брат му става министър и превърта няколко пъти външният дълг и прибира комисионните и хоп ето го 5 звездното хотелче, лошото е че след някоя и друга година се появяват и снайперистите...
Та въпроса ми е, на какво точно може да завиди човек? може би на луксозният ковчег или на студената вода ;)
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
miteto
Модератор
Мнения: 11161
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 3:26 am
Местоположение: Toronto

Мнение от miteto »

Blue Passion написа:И за хотелите вече има примери как може да се забогатее и по честен път и как може и ти да си имаш гимназия!
Аз също познавам честни хора които се занимват със собствен бизнес - най-малкия пример е шефа ми от фирмата в която работех в БГ. Обаче Блу, много ми е интересно да ме запознаеш с тоя милионер дето е събрал капитал за 4 или 5 звезден хотел по честен начин - от бране на ягодки, внос на бои или може би спестяване от закуски :lol: Щото в темата не ставаше въпрос за хората дето са си купили последен модел западна кола, а за тея дето строят хотели (хотели, не семейни хотелчета) по Черноморието !
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение
Мнения: 809
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 3:36 am

Мнение от Blue Passion »

Lub0 написа:Blue Passion, твоите разсъждения ми приличат на човек, нямал никога собствен бизнес в БГ-то (поправи ме ако греша).
Колкото до приказката с ягодите, ето няколко възможни продължения:
*) Първи вариянт: Спира новото БМВ на първият светофар, идват едни други бизнесмени и хоп вземат му колата, после и бизнеса и понеже твоят герой няма връзки с т.нар. мафия, пие една студена вода и продължава да си мечтае за хотелчето....
*) Втори вариянт: Както си гледа позеленелите пръстчета, брат му става министър и превърта няколко пъти външният дълг и прибира комисионните и хоп ето го 5 звездното хотелче, лошото е че след някоя и друга година се появяват и снайперистите...
Та въпроса ми е, на какво точно може да завиди човек? може би на луксозният ковчег или на студената вода ;)
Lubo,с тези вариянти започваш със свободните съчинения.Сигурно си спомняш лафчето за компютрите?Твоето на това взе да прилича
:lol:
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Това е грозната действителност, за съжаление...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение
Мнения: 809
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 3:36 am

Мнение от Blue Passion »

Lub0 написа:Това е грозната действителност, за съжаление...
Вярно е,че преобладаващата част от от действителноста тук е грозна(все още),но аз виждам и хубавата,а тя за щастие нараства.Опитвам се да виждам пълната част на чашата :wink:
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Радвам се за теб, защото, аз лично, нищо не можах да видя, по време на кратките ми пребивавания...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Заключено