Pitane za Quebec
Pitane za Quebec
#1: Ako kandidatstvam za Quebec, moga li o6te s pristiganeto si tam da otida v angliiska provintzia?
#2: Triabva li nepremenno da podam dokumenti za kandidatstvane v Bukure6t ili moga i vuv Vienna? 4uva se, 4e v Bukure6t umi6leno gi bavqt.
#3: Nujna li mi e firma-posrednik?
BLAGODARQ VI ZA OTDELENOTO VREME!
#2: Triabva li nepremenno da podam dokumenti za kandidatstvane v Bukure6t ili moga i vuv Vienna? 4uva se, 4e v Bukure6t umi6leno gi bavqt.
#3: Nujna li mi e firma-posrednik?
BLAGODARQ VI ZA OTDELENOTO VREME!
Re: Pitane za Quebec
Да.Krastev написа:#1: Ako kandidatstvam za Quebec, moga li o6te s pristiganeto si tam da otida v angliiska provintzia?
От въпроса ти съдя че все още не си напълно наясно с процедурите за имигриране - прегледай официалните сайтове, както и статиите на портала.Krastev написа:#2: Triabva li nepremenno da podam dokumenti za kandidatstvane v Bukure6t ili moga i vuv Vienna? 4uva se, 4e v Bukure6t umi6leno gi bavqt.
С няколко думи - за да кандидатстваш по процедурата за Квебек първо се подават документи във Виена с цел да бъдеш одобрен по провинциалната процедура за Квебек, и ако всичко мине добре получаваш така наречения Сертификат за селекция, който заедно с още разни документи се изпраща в Букурещ където федералния офис ти издава имиграционната виза.
Не.Krastev написа:#3: Nujna li mi e firma-posrednik?
-
- Обратна връзка:
Ами и аз съм нова, и не съм напълно наясно, но колкото повече чета, толкова повече се бъркам.Koko написа: От въпроса ти съдя че все още не си напълно наясно с процедурите за имигриране - прегледай официалните сайтове, както и статиите на портала.
На официалния сайт за имиграцията пише, че от България трябва да се подават документи в Букурещ. (тук).
Започвайки да чета от този сайт www.cic.gc.ca , стигнах до application processing times за Федерална Канада (тук), което може веднага да те откаже като видиш времето, с което работят в Букурещ, а при кандидатстване за Куебек, времето от Букурещ е доста по малко (тук)
Проблема с Куебек предполагам е френския език

Някой може ли да ми обясни въобще разбрала ли съм нещо правилно

-
- Обратна връзка:
Имаме още два въпроса
1 Доколкото разбрах, при положение, че кандидатстващите са двама, то единият е основен кандидат, а втория е съпровождащ.
Интервюто на двамата ли се провежда и до колко съпровождащия трябва да знае френски и колко въпроси му задават?
2 Разглеждах този сайт (www.immigration-quebec.gouv.qc.ca) и там могат да се изтеглят и документи на английски - на какъв език трябва да се изпратят документите и от това зависи ли по някакъв начин предвижването на кандидатстването?
Предварително благодарим на отговорилите!!!

Интервюто на двамата ли се провежда и до колко съпровождащия трябва да знае френски и колко въпроси му задават?

Предварително благодарим на отговорилите!!!

1.На интервюто се явяват и двамата кандидати и би било добре и придружаващия да поназнайва френски
2.Документите могат да бъдат попълнени на английски и на френски.Но имайки предвид че се кандидатства за френскоговоряща провинция попълването на френски изглежда по приемливо
Освен това ви препоръчвам да използвате и търсачката на форума където ще откриете доста информация :idea:
УСПЕХ В НАЧИНАНИЕТО!
2.Документите могат да бъдат попълнени на английски и на френски.Но имайки предвид че се кандидатства за френскоговоряща провинция попълването на френски изглежда по приемливо

Освен това ви препоръчвам да използвате и търсачката на форума където ще откриете доста информация :idea:
УСПЕХ В НАЧИНАНИЕТО!
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
-
-
- Обратна връзка:
-
- Обратна връзка:
mojte formuljari bjaha popalneni na angl pri zajaweni 10/9 za frenskisurvivor написа:Ako ste pisali edno sravnitelno dobro vladeene na frenski, ne znam kak shte prozvuchi popalvaneto na formuljarite na anglijski.
nisto ne sa me pitali na interwuto po tozi powod
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
L. Pasteur, 1854
Ами имал си късмет. Ако е крив човек и в криво настроение, може и това да го раздразни допълнително. Сами си преценявате, само ви казвам че са много чувствителни на тази тема. Наскоро една кебекарка ми разказваше как като пътувала в чужбина не можела да си позволи да говори на английски от уважение към местните хора. Преди една ваканция ходила на курс по испански, а като отишла в Италия се справяла с разговорници, въпреки че английски знае и така щеше да е много по-лесно за всички. Не всичките са такива, ама тази повишена чувствителност си е факт. Та именно изхождайки от това че ги познавам, аз бих била по-предпазлива. Надявам се усещате че не се опитвам да ви казвам че това 100 % ще се случи, това би могло евентуално да раздразни някого. Всеки си решава сам.
Фундаменталната грешка която правиш е, че смесваш две различни процедури - федералната и квебекската.Olia&Plamen написа: ... Ами и аз съм нова, и не съм напълно наясно, но колкото повече чета, толкова повече се бъркам.
Всичко дотук важи за федералната процедура.Olia&Plamen написа:... На официалния сайт за имиграцията пише, че от България трябва да се подават документи в Букурещ. (тук).
Започвайки да чета от този сайт www.cic.gc.ca , стигнах до application processing times за Федерална Канада (тук), което може веднага да те откаже като видиш времето, с което работят в Букурещ,...
Това е за хора минали по квебекската процедура.Olia&Plamen написа: ... а при кандидатстване за Куебек, времето от Букурещ е доста по малко (тук)...
Ако бъдеш одобрен за имиграция в Канада, не получаваш канадско гражданство, а право на постоянно местоживеене в Канада (Permanent Residence). Иначе правилно си разбрала, че много хора учат френски, за да минат по квебекската процедура (която отнема доста по-малко време от федералната), а след това отиват да живеят в други провинции.Olia&Plamen написа: ... но доколкото разбирам повечето учат френски, за да получат гражданство, и после отиват да живеят където си искат!

Obey gravity ... It's the law!