Tema za razmisyl dokato piete kafe
- PoLuX
- Обратна връзка:
E az kafe ne piq, ama shto pyk da ne porazsyjdavam
) abe hora, zashto postoqnno se opitvate da svyrjete dumichkata "Canada" s "razocharovanie"... vse takova chuvstvo imam kato cheta tuk temi ot toq rod. Ami hubavo de, zashto vyobshte trygnahte za tam?! Sigurno zashtoto tuk ste bili super dovolni ot jivota... symnqva me. I tuk ne ste bili dovolni, i tam ne ste dovolni (prichini da ne raziskvame che rabotata shte stane debela), mi namerete si mqsto kydeto da ste dovolni ili shte si ostanete nezadovoleni cql jivot
ili pone si namerete mqsto, kudeto da ste nai-malko nedovolni... ama ne se oplakvaite - chuval sym che negativnoto mislene e vredno za zdraveto
.
Horata sa kazali "Ne izpuskai pitomnoto, za da gonish divoto" (ili neshto ot sorta) - mi kato ste trygnali da gonite divoto, shte ima gyrch nqma kak - ako go hvanete, chestito
ako ne - drugo jivotno shte se nameri iz gorata
v moq sluchai pitomno nqma tyi che nadali shte zagubq mnogo
nai-mnogo nqkoi i drug lev - vse si mislq che shte se spravq sys zagubata...
A za Kolio i Bateto - ei golqm strah taq bqla robiq ve
kak shte ni izqde glavite otsega go vijdame... e dobre de tuk v BG sigurno e mnogo cvetushto polojenieto i vsichki rabotqt za sebe si... da ama ne... i tuk rabotish za shefovete si, i tuk otivash na rabota sutrin i se vryshtash vecher umoren, i tuk se raboti po 6-7 dni v sedmicata... obache az znam kyde e razlikata
nqma q skuchnata i obremenqvashta kojena sedalka na kolata
)) tuk pri nas v avtobusa nikoga ne e skuchno
(btw ne se oplakvam da ne si pomislite neshto...)
Aide stiga che kato gledam kolko pisah mi stava losho
Ta iskah da kaja tova koeto sa go kazali 10000 pyti horata v toq forum - vsichko zavisi ot glednata tochka i si e individualno... nqma kak
Pozdravi

Horata sa kazali "Ne izpuskai pitomnoto, za da gonish divoto" (ili neshto ot sorta) - mi kato ste trygnali da gonite divoto, shte ima gyrch nqma kak - ako go hvanete, chestito

A za Kolio i Bateto - ei golqm strah taq bqla robiq ve

Aide stiga che kato gledam kolko pisah mi stava losho

Pozdravi
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
za PoLux
i az tva se opitvam da obiasnia...
s vsichko se svikva...teia koito sa nahraneni i imat jilishte moje da sa po dobre v BG vmesto da idvat tuk...tova e moeto mnenie i sam gotov da go zashtiavam s boi (na negri v tamna nosht...kato pozvoliat robstvoto otnovo)
s vsichko se svikva...teia koito sa nahraneni i imat jilishte moje da sa po dobre v BG vmesto da idvat tuk...tova e moeto mnenie i sam gotov da go zashtiavam s boi (na negri v tamna nosht...kato pozvoliat robstvoto otnovo)
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
- PoLuX
- Обратна връзка:
E zashto neka da se probvat horata... to jilishteto nqma da izbqga, ot glad se symnqvam da umrat kydeto i da e... samo deto sym chuval za hora, koito si prodavat imushtestvata tuk, za da zaminat v Canada, koeto naistina mi se struva dosta glupavo... ne sym privyrjenik na takiva hazartni deistviq mai 

- miloto
- Обратна връзка:
?
I az bih iskala da spodelia moeto mnenie. Obicham mnogo kafe, no kato go pia mu se naslajdavam i hich ne sam si zadavala ?sa kakvo pravia tuk. Daje naprotiv, vseki den dokato obiadvam i pis aromatno priasno kafe, gledam kolko mnogo hora minavat ot tam i im se radvam, naslajdavam se na magazinite, na chistotata, na spokoistvieto.
V nachaloto kogato doideh mnogo mi haresa, eto che veche stanaha 2 mes. i pak mi haresva ( niamam staja na niakoi hora, no vse pak). Vajnoto e da ne se otchaivame, a da sme uvereni, da znaem kolko struvame i da otstoiavame svoeto. Ne sme s nishto po-loshi, da ne kaja, che sme mnogo po-umni i rabotlivi, samo ni triabva poveche uverenost i kuraj.
Vratichka vseki ima, na nikoi ne mu e otriazan patia za nazad samo zashtoto e doshal v Kanada.
Kazvala sam go i pak shte go kaja, v Bg imahme vsichko, daje i poveche ot kolkoto ni beshe neobhodimo. Zasega tuk imame pochti vsichko, i se borim da si stignem staria standart. I sme dovolni, i se sabujdame spokoini, usmihnati. I znaem, che shte uspeem, zashtoto go iskame, i se borim.
Vseki triabva da opita, ako iska. Ako oshte ot Bg se kolebaete i doidete s naglasata, che tuk niama da vi haresa, ne idvaite. Ako ste zaredeni s energia i silno jelanie za neshto po-dobro, stiagaite kufarite.
Jelaua kasmet na vsichki!!!!
V nachaloto kogato doideh mnogo mi haresa, eto che veche stanaha 2 mes. i pak mi haresva ( niamam staja na niakoi hora, no vse pak). Vajnoto e da ne se otchaivame, a da sme uvereni, da znaem kolko struvame i da otstoiavame svoeto. Ne sme s nishto po-loshi, da ne kaja, che sme mnogo po-umni i rabotlivi, samo ni triabva poveche uverenost i kuraj.
Vratichka vseki ima, na nikoi ne mu e otriazan patia za nazad samo zashtoto e doshal v Kanada.
Kazvala sam go i pak shte go kaja, v Bg imahme vsichko, daje i poveche ot kolkoto ni beshe neobhodimo. Zasega tuk imame pochti vsichko, i se borim da si stignem staria standart. I sme dovolni, i se sabujdame spokoini, usmihnati. I znaem, che shte uspeem, zashtoto go iskame, i se borim.
Vseki triabva da opita, ako iska. Ako oshte ot Bg se kolebaete i doidete s naglasata, che tuk niama da vi haresa, ne idvaite. Ako ste zaredeni s energia i silno jelanie za neshto po-dobro, stiagaite kufarite.
Jelaua kasmet na vsichki!!!!
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Реших и аз да се включа по темата, защото ми стана интересно докато четях различните мнения. За нас причините да вземем това решение да емигрираме в началото бяха преди всичко материални, защото предполагам, че повечето от вас са изпадали в ситуация да вземат заплата или аванс, за която цял месец са бачкали като луди и още с първото влизане в магазина за хранителни стоки портфейла ви да олекне наполовина, а като погледнете в хладилника какво сте купили - ами, почти нищо и след няколко дни започвате със заеми, след това на следващата заплата - връщате и ви остават още по-малко и така затъвате все повече и повече... Но живота не се свежда само до храната, децата растат, трябват пари за много други важни и необходими неща - например за курсове по езици, за допълнителни занимания и спорт, защото колкото и да хвалим нашето образование, без тези допълнителни разходи децата ни няма да научат езици...
Ами като дойде време за университета - и тук вече всичко е платено и таксите не са никак малки, ами тогава, с перспективите които имаме пред себе си тук, аз някак си не виждам изход.
А що се отнася до пътечката за връщане назад, пътят винаги е отворен, но зависи дали ще си струва да се връщаш назад. Ако да - защо не, избора е твой. И е хубаво, че има избор. Иначе щеше да е страшно.
Ами като дойде време за университета - и тук вече всичко е платено и таксите не са никак малки, ами тогава, с перспективите които имаме пред себе си тук, аз някак си не виждам изход.
А що се отнася до пътечката за връщане назад, пътят винаги е отворен, но зависи дали ще си струва да се връщаш назад. Ако да - защо не, избора е твой. И е хубаво, че има избор. Иначе щеше да е страшно.