Малко особен въпрос за медицинските!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Al Bundy

Малко особен въпрос за медицинските!

Мнение от Al Bundy »

Здравейте!
Случаят ни е малко особен и ще се радваме да ни помогнете.
Аз и съпругата ми получихме медицинските формуляри юни, миналата година. Точно тогава, обаче, разбрахме, че тя е бременна и решихме да отложим прегледите за след като се роди бебчо. Сега вече бебо е факт и направихме постъпки за получаване на неговия медиц. формуляр. В допълнително писмо обяснихме на службата в Букурещ ситуацията (че ние вече имаме формуляри, които обаче са с изтекъл срок) и ако трябва, да пратят нови формуляри за нас. Получихме само формуляр за бебето. Обадихме се в София да си запишем час за прегледите и съответно питаме и там дали няма да има проблем с нашите медицински. Явно не бяха много наясно, тъй като ни посъветваха да се обадим в консулството в София. Ние решихме, за най-сигурно, да се обадим направо в Букурещ, но това ще стане чак в сряда. И докато чакаме решихме да се посъветваме с вас. Някой попадал ли е в подобна ситуация и какви са според вас възможните варианти?
Благодарим ви предварително.
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Една приятелка от Варна ми беше казала за нещо подобно. Подобното е, че и нейните медицински бяха с изтекъл срок, но не знам колко точно. Посъветвах я да се обади в МОМ или Вита. Вече не помня на кое от двете места беше звъняла, но й казаха, че няма проблем да отиде на медицинските с вече изтеклия формуляр. И всичко беше ОК. Така че ако от МОМ не знаят, можете да звъннете до Вита. Координатите им можете да вземете от тук: www.vita.bg
Дано да съм успяла да помогна :roll:
Късмет :wink:
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
Аватар
Al Bundy

Мнение от Al Bundy »

Благоядря ти за съвета. Както казах, вече звъняхме в МОМ, остава ни да звъннем във ВИТА. Дано всичко да е ОК.
Аватар
didi-did

Мнение от didi-did »

Искам да те попитам нещо относно бебето.За него само формуляр за медицинските ли сте поискали?Плащат ли се за бебето ,родено вече в края на процедурата и първите такси, или изобщо трябват ли за него някакви други документи :?: .
Животът не се измерва с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъхът ни !

http://scandalni.com/wp-content/uploads ... ney400.jpg
Аватар
Al Bundy

Мнение от Al Bundy »

didi-did написа:Искам да те попитам нещо относно бебето.За него само формуляр за медицинските ли сте поискали?Плащат ли се за бебето ,родено вече в края на процедурата и първите такси, или изобщо трябват ли за него някакви други документи :?: .
Плащат се 132 USD, които се пращат заедно с акта за раждане, сертификата за селекция (който също се заплаща, но забравих сумата) и анексите при искане на медицинския формуляр.
Заключено