Като поработват на морето ли лятото.joro написа::Медиците взимат толкова в обявата, дето Иван от Калгари публикува преди времеpumpy написа:
Я виж ти да не повярваш: и медиците почвали на 700 до 1000 заплата. Не е като да си узпешен програмист. Само интересно, кой ще лекува един ден успешните програмисти....
29 години след 10 ноември
Re: 29 години след 10 ноември
Знам, че 2000 лева, колкото е сррдната нетна заплата в ИТ в София се равняват (без да се отчита качеството) на 2876 канадски долара в Калгари или 3786 лева. Та 1 лев в София е 1.89 лева в Калгари,joro написа:Нали знаеш, че един долар в България се равнява на около 3 долара в Канада. И заплата 2000 канадски долара в София е като 6000 канадски долара в Калгари, в РРР. А и цитираните данни са от 2016 г. когато средната заплата все още беше около 950 лева.Ivan1007 написа:Аве, чудя се тия дето са връщате в България, акъл имали ли сте изобщо или след като го решите го губите окончателно и безвъзвратно?SFBG82 написа:Сред връстниците ми в София, заплатлите варират между 3500 лв и 6000 лв.joro написа:Не знам какви са социалните помощи в България и не ме интересуват. А тези, които в България получават между 450 и 1000 лева в Канада ще получават 400 долара социална помощ. Изобщо не си в час със заплатите в България, ставаш все по- смешенIvan1007 написа: Йорко,
Аз те питах колко са социалните помощи в България, ти вместо да отговориш пак ми пишеш глупости.
Средната заплата 2005 Та в България беше около 300 долара, не 100.
Средната заплата в България е малко над 1100 лева, 40% от работещите получават между 450 и 1000 лева, което е по-ниско от социалните помощи в Канада.
Та колко са социалните помощи в България та да ги сравним с тези в Канада?
Всъщност не познавам човек под 50 годишна възраст работещ за по-малко от 3500 лева в София.
Безработни познавам 2-ма, но хора под 50 години вземащи под 3500 лева в София, не.
Какво значение има кого познаваш?
Хората в България със заплата над 5000 лева на месец са малко над 39 000 - не могат да напълнят стадион “Васил Левски”
Хората със заплати между 2600 и 5000 лева на месец са 81 000
Та около 120 000 в България получават заплати над 2600 лева или около 2000 канадски долара бруто.
Минималната заплата в Албърта е 15 долара на час. Това са 2640 на месец бруто при 8 часов работен ден без никакъв овъртайм. Това след провинциален, федерален данък, задължителни пенсионна осигуровка и задължителна здравна осигуровка прави 2150 долара на месец чисти. Това са 2800 лева на месец.
Това е минимална нетна заплата - в Макдоналдс плащат повече.
На тия 2800 лева на месец ДДС за храна и лекарства е нула, за останалото 5%.
Тия с 2600 лева на месец в България дето 3 000 000 български работещи ги гледат през крив макарон ин остават след данък и осигуровки около 2000 лева чисти.
На тия 2000 лева плащат 400 лева ДДС - акциз на цигари, алкохол и бензин го пренебрегваме.
Това е истината за големите заплати в оутсорсинга в България - плащат, колкото да обръщаш кюфтета на скарата в Макдоналдс в Албърта.
А в Канада като няма ДДС на хляба защо е 3 пъти по-скъп отколкото в България?
Знам, че средната нетна заплата в София е 961 канадски долара, а в Калгари е 4020 долара.
https://www.numbeo.com/cost-of-living/c ... rrency=BGN"
Не знам къде е по-скъп хляба.
Аз в Калгари си купувам тип френски, обикновено топъл на цена 99 цента за 450 грама
https://www.realcanadiansuperstore.ca/F ... y-european"
Вероятно е по- скъп, щото хлебарите в Калгари, получават колкото ИТ специалистите в София
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
- ablood
- Обратна връзка:
21 работни дни месечно е фолклорно закръгляване с ясната идея, че не отговаря на точната истина. Ако отвоят работодател ти плаща на базата на 21-работен ден не означава, че и целият останал свят е прецакан по същия начин.joro написа:В един месец има средно 21 работни дни, питай твоя работодател, дето ти плаща заплатата, той ще ти обясни по-подробно.ablood написа:Именно!joro написа: Какви 29.4 дена те хапят пък тебе? 21 работни дни по 8 часа прави 168 часа.
Май всички сте учили математика като Стрина.
21 работни дни има в месец със средно 29.4 дена, докато реално са 30.4. За това не ти излиза сметката.
ПП Моят работодател съм си аз самия.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Йорко,joro написа:15 долара на час х 168 часа = 2520 долара. Завишил си леко сумата.Ivan1007 написа: Минималната заплата в Албърта е 15 долара на час. Това са 2640 на месец бруто при 8 часов работен ден без никакъв овъртайм. :
168 часа е жълт български вестник, а аз нищо не съм завишил.
Ще ти го обясня като за милиционер
В Албърта пълна работна седмица е 40 часа.
40х15=600 долара на седмица.
Годината в Калгари има 52 седмици и още един ден за обикновена и 2 дни за високосна година, които ще пренебрегнем да не те затормозявам.
52х600=31200 долара годишна заплата.
Годината в Калгари има 12 месеца
31200:12=2600 средно на месец.
Толкоз за без пари- ако още не ти е ясно си намери някой второкласник да те обучава
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Твоите сметки и опит са си твои, но доста хора казват, че 8000 евро в Брюксел се равняват на 8000 лева в София, и за цените на бирата и яденето в ресторанти други работи казват.SFBG82 написа:
По мои сметки и личен опит с години, 5000 лева в България се равняват като покупателна стойност на 8000 евро в Белгия. Ядене и пиене на корем в български ресторант ти е 40 лева = 20 евро (да речем вратна пържола на скара, салата, гарнитура, вода и бутилка хубаво вино). В Белгия една чаша евтино вино е 8 евро. Бира нисък клас е 6,50 евро. Отида ли на ресторант в Белгия под 160 евро не падам за 2-ма души. Едни постни спагети са ти 26 евро.
Но ако сравняваш баничарница в подлеза на Централна Гара София с луксозен ресторант в Брюксел, в София и още по-тънко можеш да минеш
https://www.numbeo.com/cost-of-living/c ... rrency=EUR"
- roumensp
Дефинирай "хубаво вино". Щото моя опит е, че такова в магазин почва от 30 лева (та какво остава за ресторант). А ако си вземеш френско примерно ще ти струва точно толкова колкото и във Франция.SFBG82 написа:Ядене и пиене на корем в български ресторант ти е 40 лева = 20 евро (да речем вратна пържола на скара, салата, гарнитура, вода и бутилка хубаво вино).
40 кинта ти стигат за 4 Бик Мака в Макдоналдс, това е истината.
Последно промяна от roumensp на Вто Ное 13, 2018 5:05 pm, променено общо 1 път.
Туй не съм го писал аз.roumensp написа:Дефинирай "хубаво вино". Щото моя опит е, че такова в магазин почва от 30 лева (та какво остава за ресторант). А ако си вземеш френско примерно ще ти струва точно толкова колкото и във Франция.Ivan1007 написа:Ядене и пиене на корем в български ресторант ти е 40 лева = 20 евро (да речем вратна пържола на скара, салата, гарнитура, вода и бутилка хубаво вино).
- roumensp
Сори, неволна грешка, мисля че на хората е ясно кой е.Ivan1007 написа:Туй не съм го писал аз.
Имат панелки, дето са за взривяване, но понеже има повече далавера в санирането ще ги държат докато почнат да падат.joro написа:Айфон не се купува всеки ден. А хляб, месо, плодове, бира, вино, ракияя цигари се купуват ежедневно- това са много по-важни продукти от потребителската кошница. Повечето хора в България си имаме собствени домове и не плащаме по 1000 долара наем всеки месец, което смъква заплатите на българите в чужбина с 30%-40%.miteto написа:Верно? Значи един чисто нов Айфон ако струва $1500 в Канада, в България си ги купувате за по 500? Или един литър бензин ако сипвам за $1.20 в Канада, ти си го сипваш за 40 цента в България?joro написа:Нали знаеш, че един долар в България се равнява на около 3 долара в Канада.
Пропуснал си да споменеш колите четвърта употреба от миналия век, които карате.
Тук коли на 20 и кусур години обикновено са много скъпи уникати.
Ако си набереш джанки и си свариш пукница, ракия няма да купуваш.
Бирата верно е по-евтина от кока колата в България, цигарите са евтиния, лекарствата за сметка на това са половин пенсия.
В месеца има средно 21 работни дни- това го знаят и децата. Освен почивните дни в събота и неделя има и празници, на които също се почива. Ако беше нещо повече от един глупав сондьор щеше да го знаеш. А аз почвам да се съмнявам в твоите умствени способности, такива елементарни неща да не знаеш. Тежко и горко на Канада с такива умници като теб, Стрина и Аблъда.Ivan1007 написа:Йорко,joro написа:15 долара на час х 168 часа = 2520 долара. Завишил си леко сумата.Ivan1007 написа: Минималната заплата в Албърта е 15 долара на час. Това са 2640 на месец бруто при 8 часов работен ден без никакъв овъртайм. :
Годината в Калгари има 52 седмици и още един ден за обикновена и 2 дни за високосна година, които ще пренебрегнем да не те затормозявам.
Толкоз за без пари- ако още не ти е ясно си намери някой второкласник да те обучава
"Което не става с кубатура, става с обороти"- девиз на японската фирма Кавазаки
Йорко,joro написа:В месеца има средно 21 работни дни- това го знаят и децата. А аз почвам да се съмнявам в твоите умствени способности, такива елементарни неща да не знаеш. Тежко и горко на Канада с такива умници като теб, Стрина и Аблъда.Ivan1007 написа:Йорко,joro написа:15 долара на час х 168 часа = 2520 долара. Завишил си леко сумата.Ivan1007 написа: Минималната заплата в Албърта е 15 долара на час. Това са 2640 на месец бруто при 8 часов работен ден без никакъв овъртайм. :
Аз не съм казвал нищо за работни дни, а за платени дни в Албърта и те са средно 22 на месец, както нагледно ти го показах.
Това обаче е твърде сложно за разбиране от “матриала “
Гледам, че си измъдрува нещо за празници
В Банско, на официални празници удържат ли ви от заплатата като не работите?
- ablood
- Обратна връзка:
Ние с Иван ти направихме сметката на малко по-сериозно ниво, ама ти ни коригираш на базата твоите фолклорни познания.joro написа:В месеца има средно 21 работни дни- това го знаят и децата.
Човекът ти направи сметка на заплата, а по време на официалните празници заплатата си върви, така че това е тъпо включване.joro написа:Освен почивните дни в събота и неделя има и празници, на които също се почива. Ако беше нещо повече от един глупав сондьор щеше да го знаеш.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Там празниците нямат значение, щото се киха на месец, не на час, а и всичко се отработва.Ivan1007 написа:Йорко,joro написа:В месеца има средно 21 работни дни- това го знаят и децата. А аз почвам да се съмнявам в твоите умствени способности, такива елементарни неща да не знаеш. Тежко и горко на Канада с такива умници като теб, Стрина и Аблъда.Ivan1007 написа:Йорко,joro написа:15 долара на час х 168 часа = 2520 долара. Завишил си леко сумата.Ivan1007 написа: Минималната заплата в Албърта е 15 долара на час. Това са 2640 на месец бруто при 8 часов работен ден без никакъв овъртайм. :
Аз не съм казвал нищо за работни дни, а за платени дни в Албърта и те са средно 22 на месец, както нагледно ти го показах.
Това обаче е твърде сложно за разбиране от “матриала “
Гледам, че си измъдрува нещо за празници
В Банско, на официални празници удържат ли ви от заплатата като не работите?
Последният път, когато бях в София, преди 5-6 години масово се караха нови коли, дори по-нови от Канада. Малката ми сестричка си беше взела чисто нов Форд Фокус, изплащан от фирмата в която работеше, САП - същият като на Иван1007 в момента, отделно имаха още една семейна кола. Обзалагам се, че печели и повече пари от него, след данъци, нетно (без да индексираме за разликата в покупателната стойност). Дори и аз, на който не ми пука от тези неща, си донесох филе "Елена" и други деликатеси, които ми се видяха много по-евтини и много по-качествени от еквивалентите, които съм намирал в Канада. Вероятно за 5-6 години нещата са дръпнали, а съфорумците си остават със спомените, от когато са имигрирали (не съм питал сестра ми каква кола имат в момента).
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
- optics
- Модератор
Разбирачите на хубаво вино (а то същата логика важи и за бира и за концентрати) са онеправдани.roumensp написа:Сори, неволна грешка, мисля че на хората е ясно кой е.Ivan1007 написа:Туй не съм го писал аз.
Аз почти винаги съм доволен от виното щото не съм разбирач (и не искам да бъда).
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel