Слапа баба
Слапа баба
Здравейте,
Прави ми впечатление че в много от темите се образуват лагери, най-вече на принцип "Симпатии". Атакуват се мнения единствено заради ника който ги е написал и поади това темите отиват по дяволите.
Аз лично открих, че някои от хардлайнерите тук, волю или неволю са доста либерални в отношенията си извън форума. Не ме интересува кое точно е истинското им "АЗ" и дали това е проява на лицемерие. Някой беше казал, че "В спора се ражда истината", но специално в този форум има пристрасност. И за да няма пристрасност, а да има принципност, аз искам да попитам следното нещо:
Възможно ли е да се създаде "стая", в която потребителят веднъж влязъл информацията става невидима - не се вижда ник нейм, не се вижда подпис, не се вижда брой мнения, не се вижда дата на регистрация. Всички ние имаме специфичен "почерк" (най-вече батката ) и много от нас са лесно разпознаваеми, което предполага ескалация на обидите, но пък ето тук ще бъде ролята модераторите - предполагам те ще знаят кой е потребителят - изтриване на мнението, предупреждение, или бан.
Във въпросната "стая" ще могат да се обсъждат всякакви теми, но аз подозирам кои ще са най-обсъжданите. То ще си е като естествен подбор, което не е интересно ще получава по-малко отговори.
Благодаря.
Прави ми впечатление че в много от темите се образуват лагери, най-вече на принцип "Симпатии". Атакуват се мнения единствено заради ника който ги е написал и поади това темите отиват по дяволите.
Аз лично открих, че някои от хардлайнерите тук, волю или неволю са доста либерални в отношенията си извън форума. Не ме интересува кое точно е истинското им "АЗ" и дали това е проява на лицемерие. Някой беше казал, че "В спора се ражда истината", но специално в този форум има пристрасност. И за да няма пристрасност, а да има принципност, аз искам да попитам следното нещо:
Възможно ли е да се създаде "стая", в която потребителят веднъж влязъл информацията става невидима - не се вижда ник нейм, не се вижда подпис, не се вижда брой мнения, не се вижда дата на регистрация. Всички ние имаме специфичен "почерк" (най-вече батката ) и много от нас са лесно разпознаваеми, което предполага ескалация на обидите, но пък ето тук ще бъде ролята модераторите - предполагам те ще знаят кой е потребителят - изтриване на мнението, предупреждение, или бан.
Във въпросната "стая" ще могат да се обсъждат всякакви теми, но аз подозирам кои ще са най-обсъжданите. То ще си е като естествен подбор, което не е интересно ще получава по-малко отговори.
Благодаря.
- ablood
- Обратна връзка:
Re: Слапа баба
Не става.
Според мен основна причина за форумните заяждания е изпускането на пара натрупана поради лични проблеми. Колкото по-депресиран в живота, толкова по-зъл във форума. За да стане това потребителят има нужда от някаква индентичност, макар и анонимна. Иначе е просто шляпнат някъде текст без възможност за адресиран отговор.
Според мен основна причина за форумните заяждания е изпускането на пара натрупана поради лични проблеми. Колкото по-депресиран в живота, толкова по-зъл във форума. За да стане това потребителят има нужда от някаква индентичност, макар и анонимна. Иначе е просто шляпнат някъде текст без възможност за адресиран отговор.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Напротив, става. Това което се изисква е да се чете внимателно и да се вниква в прочетеното. Тогава личността няма да има значение, а на преден план ще се откроява мнението (за нещо подобно спомена Найт Мартини, който каза че ме познава, а аз не знам кой е той, и за мен е важно че човека е възпитан, не бълва гняс и с него може да се води дискусия, с обосновки и т.н.). Не знам дали си следил темата на Иван, но там нееднократно се наложи Озо да превежда думите ми към хора, които искаха да ми опонират, въпреки че в миналото съм му слагал лично на него епитети които са го обиждали по някъв начин.ablood написа:Не става.
- ablood
- Обратна връзка:
А? Само това ли се изисквало?fighter написа:Напротив, става. Това което се изисква е да се чете внимателно и да се вниква в прочетеното.
За много дежурни тролове (не само по дискусионните форуми) инатливото отстояване на позиция е спорт, в който няма правилна/грешна позиция. Селектират се субективно доводи, умишлено подминавайки неудобните, даже и да са преобладаващи.
Пример: Йоро гордо оповести, че в началото на курортния сезон са се открили десетки хиляди работни места в България. Да не мислиш, че септември ще се включи пак с комюнике за закриването им? Какво има да му вникваш в писанията на тоя?
Подхващам мнението ти, а не личността ти - Ако Йоро пише нещо безинтересно, то никой няма да му отговори.ablood написа:А? Само това ли се изисквало?fighter написа:Напротив, става. Това което се изисква е да се чете внимателно и да се вниква в прочетеното.
За много дежурни тролове (не само по дискусионните форуми) инатливото отстояване на позиция е спорт, в който няма правилна/грешна позиция. Селектират се субективно доводи, умишлено подминавайки неудобните, даже и да са преобладаващи.
Пример: Йоро гордо оповести, че в началото на курортния сезон са се открили десетки хиляди работни места в България. Да не мислиш, че септември ще се включи пак с комюнике за закриването им? Какво има да му вникваш в писанията на тоя?
А ти защо подхваш него сега?
Пък и нека модераторите си кажат мнението.
- optics
- Модератор
Тук "йоро" го чета като "някой" и отговарям - в моята статистика това не е вярно. Редовно наблюдавам мнения дето съм сигурен че на никой няма да са му интересни, но все се намира някой да отговори и да се продължи темата (щото пък отговора леко променя темата и освен това е от друг човек)fighter написа:Ако Йоро пише нещо безинтересно, то никой няма да му отговори.
Мисля, че умението да си съхраниш нервите е в това да преглътнеш със спокойствие когато си неразбран или разбран, но недоказал твоето. И винаги съм повтарял - няма смисъл да се спори.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Опсoptics написа:Тук "йоро" го чета като "някой" и отговарям - в моята статистика това не е вярно. Редовно наблюдавам мнения дето съм сигурен че на никой няма да са му интересни, но все се намира някой да отговори и да се продължи темата (щото пък отговора леко променя темата и освен това е от друг човек)fighter написа:Ако Йоро пише нещо безинтересно, то никой няма да му отговори.
Мисля, че умението да си съхраниш нервите е в това да преглътнеш със спокойствие когато си неразбран или разбран, но недоказал твоето. И винаги съм повтарял - няма смисъл да се спори.
Отговаря се, точно защото се знае кой е написал мнението.
Само пример, нека не ми се сърдят споменатите - Едни от най-забавните и незлобливи коментари ги пише Румен по адрес на Йоро, но не щото му е много интересно на Йоро писанията, а точно щото му знае дереджето на акъла Мисля си че ако не е Йоро а някой друг, Румен няма да си губи времето
- ablood
- Обратна връзка:
Скастри ме, че съм подхванал Йоро, а ти подхващаш Румен?
Не, не го подхващам, и не го наричам трол. Напротив, много пъти се смея с глас на шегите му със Жоро.ablood написа:Скастри ме, че съм подхванал Йоро, а ти подхващаш Румен?
- optics
- Модератор
Мисля, че никой не си губи времето. Включително и троловете. Всеки пише щото му се иска.
Ако Румен не знае дали Жорката е отзад или стрина или друг, това няма да промени нищо.
Аз например не си правя труда да помня кой какъв изказ имал, да ходя да търся стари мнения и т.н.
Ако Румен не знае дали Жорката е отзад или стрина или друг, това няма да промени нищо.
Аз например не си правя труда да помня кой какъв изказ имал, да ходя да търся стари мнения и т.н.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
- MrGeek
- Путлер Капут
По принцип всичко е възможно, но подобна функция е свързана най-вече с изискването за сериозна промяна в кода на форума, което на този етап няма кой да направи. Ще видя дали евентуално няма някакъв плъгин, който да прави нещо подобно, но вероятността е малка.fighter написа:Възможно ли е да се създаде "стая", в която потребителят веднъж влязъл информацията става невидима - не се вижда ник нейм, не се вижда подпис, не се вижда брой мнения, не се вижда дата на регистрация.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Мерси Гийк,MrGeek написа:По принцип всичко е възможно, но подобна функция е свързана най-вече с изискването за сериозна промяна в кода на форума, което на този етап няма кой да направи. Ще видя дали евентуално няма някакъв плъгин, който да прави нещо подобно, но вероятността е малка.fighter написа:Възможно ли е да се създаде "стая", в която потребителят веднъж влязъл информацията става невидима - не се вижда ник нейм, не се вижда подпис, не се вижда брой мнения, не се вижда дата на регистрация.
А искаш ли да зключиш темата, поне докато не сметнеш че би било интересно, и да обсъждаме как точно бихме избегнали ескалация на обиди
- optics
- Модератор
Ама то няма начин. Ако ще всеки да има различен ник всеки път, пак може да те обидят.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
- Pyrelight
- Напуснал форума
Хъм, това изключва ли възможността като имаш съмнения за персонажа зад ника да започнеш да го обстрелваш с въпроси на лични от типа: Ти кой си?fighter написа:Здравейте,
Благодаря.
Аз заради това и не пиша от известно време междувпочем. Нямам какво да си кажа с никого от форума нито явно, нито инкогнито.
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''