strs написа:
Aз не съгласен с представянето на България.
Мисля, че е представена по най- идиотския начин по- който може да се представи. В България има много подчертавам много хубави места, които не са отразени в този филм. Казва, че сградите били много олющени да може и да има такива, но няма ли сгради, които по- дизайн не могат и да се сравняват със сградите, които са тук, всички еднотипни и едноцветни, представя някакъв си депанор, а колко квартални магазини има, не са представени, които със тукашните не може и да се сравняват. Липсвала и реката ходила ли е на р.Дунав, че говори така. Ходила ли е на море, тук си нямат и посещават други страни за да се насладят на красотата.
В Квебек наблюдаваме една красота, красота, че направо ти се отваря сърцето ха-ха-ха. Защо стои там след като не и харесва, а и строи къща, кой би си позволил да строи къща?
Кат не си съгласен, направи си филм и го пусни по тукашната телевизия! Да не би притежаваш единствената истина за това каква е България и как би трябвало да изглежда по тукашните медии

Обърни внимание, че въпросното предаване не е концентрирано върху природата и красотите на България и няма за цел нейното научно-популярно представяне ! Идеята му е съвсем различна - адаптацията към чуждата култура на двама от представителите на две различни цивилизации. Какво море, какъв Дунав и т.н. ...
В същия смисъл къде си ходил в Квебек, че да даваш оценка на природните му красоти ? Най-вероятно не си мръднал от Монреал и по-далеч от носа си не виждаш. Върни се за малко в София, за да видиш не малко пообелените му сгради от неокласически тип /ако ги има малко в центъра на София/ и те съветвам да се поинтересуваш от тукашната архитектура не от кварталчето, където си се заселил. Ще останеш много учуден колко много работи са ти убягнали поради предразсъдъци и априори отрицателното ти мнение за страната. .... и т.н., и т.н. От край време съм на мнение, че за такива като теб - обратно в България и концерт на Десислава
Вчерашната снимка във вестник Метро на бг кукери добре представи България

Повечето хора, които ми я показаха мислеха, че живеем като африканците танцувайки около огъня маскирани
ZanzibarHero написа:
Jim написа:
... А Десислав решава проблемите на севера от офиса в Гатино.
Заслужава си да се види.
Какви проблеми решава? Някой може ли да ме "открехне"?
Човекът е етнолог и се занимава със съвременните проблеми на автохтонното население на Канада. Функционер е едва от 2 месеца /според предаването/. Не за първи път е медиатизиран и определено е един от най-известните българи в Канада. Има докторат в университета Лавал в Квебек и е правил много експедиции в тукашния Север. Напиши на гугъл името му на латиница и ще видиш много работи свързани с него и последните му експедиции.