Кой Как се готви за интервюто?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
desiR
Обратна връзка:

Кой Как се готви за интервюто?

Мнение от desiR »

Първо, честито на късметлиите с първите покани! Дано успехът ви следва и на интервюто и след това!
Нашето семейство също се надява на покана за тази сесия 11-12'09. И по този повод реших да отворя тази темичка -хем за взаимопощ, хем за подкрепа и успокоение :) Защото, като погледна, че има само 2 месеца до МОМЕНТЪТ и ми се изправят косите. Уж сме чели, гледахме старите постове с въпроси на Роси и Боби, на Петя 4444, на Торо и пр., минахме и през постовете за това как са минавали интервютата през последните сесии, но от това не ми става по-леко и спокойно, напротив :shock:
Плюс това, за юнската сесия, като че ли коментарите започнаха по отдалеч, имаше повече инфо (или догадки) за изпитващия и пр. детайли, а сега ми е малко като в мъгла. Пък и с тези слухове за промени... Вярно, че промените засега засягат предимно процедурата с документите, но знае ли човек... може на тази сесия да има и нещо ново във формата на разговор... Та, накратко, би било добре да споделим страховете и чуденките си; Кой как се готви предстартово?; На какво набляга... ясно, че всички изтрещяваме с френския, но имам предвид НА КАКВО като въпроси и теми?; Изобщо, ще се радвам да обменим всякакъв ценен опит, че време не остана :roll:
27.05.2009 DSC Виена
17.06. Accusé
29.10. Покана за интервю по е-mail (по пощата-ЗАГУБЕНА!)
03.12. Интервю
16.12.DRP Букурещ
20.01.2010 Баркодове
19.02.Медицински 15.03 OK
13.05.Покана за визи
07.06. ВИЗИ
frankofon

Re: Кой Как се готви за интервюто?

Мнение от frankofon »

Не сте единствените на които им се изправят косите :D . Аз още си чакам писъмцето в пощенската кутия. Торо40 бяха пуснали една голяма тема с въпроси, за която аз лично съм им много благодарен, предполагам сте я прочели. То общо взето тези въпроси ако разбираш френския може би няма да са ти нужни, защото ще разбираш какво те питат и ще можеш да отговаряш. Помощта според мен е за начинаещите, да се ориентират на кои думи да разберат значението, ака имат пропуски в знанията. Общо взето яко захапвайте езика и това е - аз лично полагам доста усилия в тази насока и определено има напредък - надявам се и на интервюто да го оценят :) . За два месеца може доста да се направи, ако се нахъсите яко и намерите време да четете. Аз лично наблягам доста на думите, понеже така мога да се изразявам и да разбирам какво ми казват. И не се шашкайте много, казват че същинската борба била след интервюто!
Хайде късмет и от мен, леко учене и да се видим от другата страна на океана на по :beer: или каквото пиете!
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Аз съм си "настроил" учителката на 80% разговори по избрани от мен теми и 20% устни граматични упражнения. Гледам да ходя всеки ден или през ден за по час и половина. как избирам темите... еми от ръководството за TCF, ама често пъти си отплесваме в разговор все едно сме някъде на кафе и си разказваме разни истории и коментираме разни случки.

Освен това си свалям на мрз-ки и слушам едно предаване Tam-tam Canada, по което ми се струва че се говорят същите неща, които и на интервюто. Новопристигнали имигранти разказват за себе си. Репортажите са на сравнително лесен език и касаят неща от ежедневието и бита... и то общовалидни неща, а не някакви съвсем специфични за канада. Например полицейското насилие, осигуряване безопасност на труда, доброволчески организации, предпазване от заболявания, фестивали, честване на празници, готвене, проблеми с разликите в религиите, образование...

ПС: Мислех че това с изправените коси е някаква нова мода, а то - наплашени кандидат-емигранти били! Ще знам вече с кого си имам работа, когато срещна на улицата някой със щтръкнала прическа!
KASTA7372

Мнение от KASTA7372 »

Трудно се отговаря на този въпрос, кой как се готви за интервюто, понеже при всеки е индивидуално. Ние започнахме с френския от януари тази година, от нулата- 6 месеца на Алианс Франсез, от Април аз като водещ ходя и на частни уроци...смятам сега да засиля нещата и да са по-чести посещенията ми там.Въпросите ни за интервюто са отдавна развити и вече разиграваме разни примерни варианти на интервюта с учителката ни / тя е страхотен професионалист- имам база за сравнение, понеже ходих и при друга/, сега преговарям граматика, защото съм заявила 7/8 нива, мисля че нямям проблеми кой знае какви с разбирането, но бих искала да се изразявам по-добре, и да водя диалог както си говоря на български...Определено гледам в малкото свободно време да слушам TV5, това много помага, дори и да говорят бързо и да не правим точен превод на всяка дума, важно е да се тренира слуха и да се улавя смисъла на разговора.
Опитваме се да не се панираме за интервюто, знаем че там са добронамерени хора, всичко е справки по документацията, важно е да можеш да се мотивираш добре относно мотивацията и мисля,че не би трябвало да има проблем. Успех в подготовката на всички!
Chovek e tolkova golqm kolkoto sa golemi mechtite mu!
frankofon

Мнение от frankofon »

demococcus написа: Освен това си свалям на мрз-ки и слушам едно предаване Tam-tam Canada, по което ми се струва че се говорят същите неща, които и на интервюто. Новопристигнали имигранти разказват за себе си. Репортажите са на сравнително лесен език и касаят неща от ежедневието и бита... и то общовалидни неща, а не някакви съвсем специфични за канада. Например полицейското насилие, осигуряване безопасност на труда, доброволчески организации, предпазване от заболявания, фестивали, честване на празници, готвене, проблеми с разликите в религиите, образование...
Звучи интересно! Откъде го слушате това предаване?

P.S. Това ли е?
http://www.rcinet.ca/rci/fr/emissions/a ... .asp?id=19
anibani

Мнение от anibani »

Когато прочетох, че някой са получили покани за интервюта 11 - 12.2009 хем се зарадвах, хем и много се уплаших. Ми сега, дойде момента... Колкото за подготовката ходим с мъжа ми на частни уроци. Аз сама в къщи се занимавам самостоятелно по един друг учебник (Научи сам френески), който е с два диска и основно слушам диалози. Колкото до разбирането, аз разбирам, но ми е много трудно с изказа. Понеже владея английски и винаги всичко първо ми идва на английски. Пък и произношението ми е едно такова английско. Трябва да се справя, нямам друг избор.
Пожелавам успешна сесия на всички кандидати.
----------------------------------
документи Виена-03.07.2009
Визи - 23.12.2010
Полет - 23.01.2011
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

frankofon - да, точно това е предаването! От baladodiffusion си го свалям (тряя подкаст клиент).
frankofon

Мнение от frankofon »

demococcus написа:frankofon - да, точно това е предаването! От baladodiffusion си го свалям (тряя подкаст клиент).
Мерси, на мен ми стига да си го слушам.
Публикувай отговор