И ние успяхме 17.10.2006

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Lilyana

И ние успяхме 17.10.2006

Мнение от Lilyana »

Здравейте всички, започвам да пиша както ви обещах вчера. Все още съм развалнувана. Малко инфо: аз гл. апликант- фр. 11/11, англ. 11/11 висше бакалавът МИО-завършила в Румъния, средно-фр. гимназия, работя в момента като счетоводител, стаж-6.5г., 1 дете, г.31, мъж-0/0 френски (във формулярите му бях писала 4/4, но той милият нищо не можа да каже) анг. 4/4-не го е питала въобще за англ., средно тех. образ., страж-4г по трудова книжка-32г.
И сега: мадам ни прие 30мин, след оговореният час, а той беше 14часа, аз съвсем бях претръпнала и вече почервеняла от притеснение. Жената беше много добра и благосклонна към нас, каза ми на два пъти че говоря много добре френският, малко обърнахме на англ, много набързо свери оригиналите, каза 4е дипломата ми е призната-това не можах да го проумея-но моята е румънска, пита ме какво знам за Квебек-казах много общи неща-карнавали, попита какви-дали и зимата има-казах иче не знам-тя каза че в Гр. Квебек има някакъв зимен, за образованието им, дори не пожела да ме изслуша за задълженията ми в работата. Каза че събираме точките и ни дава сертификатите. Това беше общо 40-50мин. Ако имате въпроси, питайте, с радост ще ви отговоря и успех на тези, на които предстои интервю. Сертфикатите важат 1 година вече. А при нас сърши тонера, точно на първият сертификат и каза че за първи път и се случва подобно нещо. Орнер говори много добър френски, напълно разбиремо, може би не съм разбрала 1%, преводачката се усмихва, мила жена, не съм я ползвала.
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Честито и успех нататък :beer2:
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

Честито, и напред!
Иначе за теб Орнер може и да е говорила много добре френски, ама я питай мъжлето :wink:
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Lilyana

Мнение от Lilyana »

Той нямаше и как да я разбира, защото знаеше 20 думи на френски и това е, така и не можах да го накарам да научи дори до елементарно ниво :), но пък ще ползва Английският като се установим. Благодаря ви за пожеланията.
Лили
Заключено