Нали ти писах да не се обаждаш, за да не ти личи колко си прост.jovani написа:Гледах малко видеоматериали от "евакуацията" и мога да ти кажа, че са имали невероятен късмет.Ivan1007 написа:Дори и да ти се прииска - недей.jovani написа:
След това един горски пожар доведе до евакуация на цял един град, това даже не искам да го коментирам.
.
Явно въобще не расбираш за какво става въпрос и пак ще се излагаш.
Трай си - така не ти личи.
Верига от автомобили по шосето и пламъци буквално на метри от тях. Колите спират, задръстват се, невероятен късмет, че не е имало жертви.
Преди години в Австралия при такъв пожар загинаха много хора при подобни обстоятелства - верига от коли на метри една от друга по шосето.
И това, че минаха дни преди пожара да стигне до града няма да го коментирам. Както казах - живял съм тук 14 години и съм видял достатъчно.
Може би трябваше да приемат предложението на Путин да им даде няколко Ил-76 за борба с горски пожари?
Факт е, че 80 000 и кусур бяха евакуирани и то някои по няколко пъти, като има мисля двама загинали при автомобилна катастрофа.
Това, че го направиха толкова успешно не е случайно - огромното мнозинство от хората са роботещи в сферата на нефт и газ, където обучението за реагиране при промишлени аварии, първа помощ, работа с опасни вещества, включително сероводород, тренировки за евакуация са задължителни и редовни.
Това, че няколко страни включително САЩ, Израел, Мексико и други предложиха помощ, която беше отказана на всички, но се вдигна шум само за руското предложение по социалните медии също не е случайно - руската тролове не спят.
Руското предложение бе чиста пропаганда и нямаше начин да бъде прието. Не само защото не се приема помощ от криминални престъпници. При многото горски пожари обикновено, ако има жертви те са сред пилоти на самолети и хеликоптери, гасящи пожара.
Координацията на управлението на въздушното пространство в такива условия е много трудна. Последното нещо, което ти трябва е няколко руско говорящи пилоти, които нямат никакви познания за местността.
Помощ за гасене не беше поискана дори от канадската армия, въпреки че пожара е в непосредствена близост до базата на 4-то крило в Колд Лейк.
Единственото което може да спре и угаси горски пожари с подобни размери е дъжд - много дъжд.