Документи Букурещ - лято'2010

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
zory_bory

Re: Документи Букурещ - лято'2010

Мнение от zory_bory »

azalia,
аз де те успокоя след 3 дни на нас ни почва шести месец! С риск да им досадя, но днес пак им писах...разбира се не ми отговориха. Просто всичко това започва да писва.
Di_82

Мнение от Di_82 »

Мдаам... Голяма свинщина наистина... И ние другия месец започваме 5-ия месец от ок на медицинските и 7-ия откакто сме пратили документи до Букурещ... Само веднъж съм им писала преди две седмици, но разбира се не ме удостоиха с отговор. Такова забавяне никога май не е било като гледам датите по другите сесии. Ако имат променени срокове за обработка на документите поне да ни кажат! :(
azalia

Мнение от azalia »

преди месец им пратихме мейл със запитване, на което те ни отговориха,че срока за получаване на визите е до 9 месеца, считано от изпращането на документите до Букурещ..... :@
AZALIA
Аватар
zory_bory

Мнение от zory_bory »

Всичко вече е казано по въпроса...това мистично забавяне е просто ужасно измъчване за кандидатите. Аз не смея да подам ни едно СВ да си потърся работа, а вече няколко месеца съм без такава, защото нали уж всеки момент може да ни пратят покана. Не мога да почна сериозна работа и на втората седмица да кажа - ами аз напускам!
Като са се хванали за този срок 9 месеца и като го изтъкват само! Ами то един човек се оформя за толкова време, те 15 странички ли не могат да разгледат?
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Аз съм от групата ,която тепърва ще се явява на интервю, но като Ви чета какво споделяте за сроковете може би за нас срока за обработка в Букурещ ще е около година.
Тенденцията наистина върви към по-бавно обработване на документите в Букурещ. Някой скоро беше споделил че акюзето ще се получава след около 3 месеца поради големия брой кандидати, като прибавим и още 3 месеца докато ни изпратят и медицинските формуляри.
Явно ще се получи следния график.
1 година чакане за интервю плюс още една за обработка в Румъния... така поне ги виждам аз нещата :geek:
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Според мен, цялото това забавяне ще е временно. Миналата година, заради фалшиви документи цялата процедура се провлачи във времето. Поради забавянето са се натрупали доста нови кандидатури, които на свой ред трябва да се обработят. Всичко по реда си.
mufc написа:1 година чакане за интервю плюс още една за обработка в Румъния... така поне ги виждам аз нещата
Не шашкайте излишно хората, дори да е само предположение! Стреса от чакането е достатъчен, не мислиш ли? :fubar:
zory_bory написа:Аз не смея да подам ни едно СВ да си потърся работа, а вече няколко месеца съм без такава, защото нали уж всеки момент може да ни пратят покана
Самото напускане на работа според мен е необмислена постъпка. Виждате какво става, не по ваша вина разбира се. Но, вие си знаете.
Аватар
zory_bory

Мнение от zory_bory »

Аз никъде съм казала, че съм напуснала работа! Не допускате ли, че може да съм загубила работа поради фалит на фирма например?
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

zory_bory написа:Аз никъде съм казала, че съм напуснала работа! Не допускате ли, че може да съм загубила работа поради фалит на фирма например?
Това с напускането на работа не беше отправено точно към Вас. Казах го общо, а не с цел да Ви засегна. :| Щом е фалит работата е друга, но не пречи да се намери нещо макар и временно, било то и за 3-4-5-6...месеца.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

martatabs написа:Не шашкайте излишно хората, дори да е само предположение! Стреса от чакането е достатъчен, не мислиш ли? :fubar:
martatabs, стреса е за такива като мен, защото миналата година като пусках документите си превех планове това лято да съм вече там, ако някой ме беше предупредил че трябва да чакам повече, тогава щях да ги приема нещата по спокойно... та в този смисъл виждайки какво става с колегите в тази тема започвам да се приготвям за по дълго разлеждане на документите и за групата, които сме на интервю сега.
Аватар
zory_bory

Мнение от zory_bory »

martatabs написа:
zory_bory написа:Аз никъде съм казала, че съм напуснала работа! Не допускате ли, че може да съм загубила работа поради фалит на фирма например?
Това с напускането на работа не беше отправено точно към Вас. Казах го общо, а не с цел да Ви засегна. :| Щом е фалит работата е друга, но не пречи да се намери нещо макар и временно, било то и за 3-4-5-6...месеца.
Абе, Мартине,
аз най-мразя да чета глупави дразги из форума, но това твоето не мога да го подмина. Ти ми цитираш думите с упрек колко съм постъпила неразумно, че съм напуснала работа, а после казваш, че не било лично към мен! Хайде моля те, намери си някоя тема, където имаш какво да споделиш или коментираш, щото тук си противоречиш!
Другото, мисля, че mufc добре отбелязва за бъдещите кандидати сроковете на удължените процедури, за да си имат някаква ориентация. Такава ориентация ще им е много от полза, за да си използват максимално добре времето преди заминаване. Това изобщо не е "шашкане", нито "предположение". Това е факт. Моля те наистина изказвай се по-подготвен. Съжалявам, че ти падам на нивото, но не пиши глупости, ако нямаш какво да кажеш.
zorbat

Мнение от zorbat »

zory_bory, дано скоро да получите покана за виза!!!!
Стискам мноо палци!!!!!!
DCS Vienne - 09.11.2009
Visas - 19.01.2011
Arrivee au Quebec - 22.03.2011
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

zory_bory написа:мисля, че mufc добре отбелязва за бъдещите кандидати сроковете на удължените процедури, за да си имат някаква ориентация. Такава ориентация ще им е много от полза, за да си използват максимално добре времето преди заминаване. Това изобщо не е "шашкане", нито "предположение". Това е факт.
:y: Точно така, това ми беше идеята.

zory_bory дано скоро има раздвижване с вашето досие.
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

zory_bory написа:Абе, Мартине,
аз най-мразя да чета глупави дразги из форума, но това твоето не мога да го подмина....>>...Моля те наистина изказвай се по-подготвен. Съжалявам, че ти падам на нивото, но не пиши глупости, ако нямаш какво да кажеш.
Във висшето общество да сте чували нещо за опцията Лично Съобщение, а?
Приятна вечер и скорошни визи, аз приключих с Вас zory_bory.
Di_82

Мнение от Di_82 »

Току-що получихме заветната покана за визииии!!!! :party: :party: :party: Много сме щастливи!... Вчера отново писах до Букурещ и днес ми пратиха по е-мейл поканата. Дано всички, които чакат да получат скоро.. Това чакане наистина ни изнерви! Успех на всички! Стискаме палци за вас! :)
Аватар
zory_bory

Мнение от zory_bory »

Честито Di_82,
Много се радваме!!!!!! Страхотна новина!!!!!! Успех!
Публикувай отговор