Дали да дойда в Канада? - Отговора за мен е положителен !
Дали да дойда в Канада? - Отговора за мен е положителен !
Преди да дойдем си мислих много неща.
В един хубав ден поехме към Канада,все още си мислих много неща.
Началото започна добре,но после започнах да се разочаровам от някои неща.
Но сега след 5 месеца имах време и възможност да гледам,да мисля и да преценявам.
Да,наистина нещата,които не ми харесват си остават,някой от тях приех за правилно ,други просто приемаш искаш или не.
НО,но Канада или по-точно провинция Албърта- Калгари ,не ни оставиха ей така на произвола на съдбата,както многократно пъти го е правила собствената ни Родина (всъщност не родината ни е виновна.... но това е друга тема),досега нито един път не ни е изключен тока,за разлика от България,от където идваме и мъкар "там" работейки тока е бил изключван няколко пъти,поради невъзможност да се плати.
А ако се наложи да се живее в България без работа и да се разчита на помощи - това е невъзможно,мъкар има много ,които са така.
Тук,сега оцеляваме....да това трябва да е точната дума,но се чувстваме хора.Имаме покрив,плащаме сметките имаме храна....И това е благодарение на Канада ( не искам да намесвам провинцийте ),получаваме точно толкова ,колкото да останем хора,но това е достатъчно,защото това в собствената ни Родина го няма.
Това,което не ми харесва на мен си е мой проблем,нали....но ако трябваше да избирам пак дали да дойда в Канада,щях да го направя.
Истината е,че тук си има истинска борба и истински успехи, и си мисля че това става почти винаги със собствени умения.
На запътилите се към Канада,бих казал учете Английски ( Френски) ,не защото това ще Ви гарантира започването на работа, НЕ. Но това ще Ви гарантира започването на програми за квалифициране,курсове,сертификати,фъндинги и така нататък.
Това са неща,които без английски няма да стане,имат си изисквания - примерно Английски Бенчмарк 5 и нагоре,което си е Английски на средно ниво,но на ниво говорене,писане,четене и слушане....
За изучаването на английския Канада също се е погрижала,но няма как и ние трябва да дадем от себе си.
На запътилите се насам,бих казал да имат търпение и да мислят.
Успех!
В един хубав ден поехме към Канада,все още си мислих много неща.
Началото започна добре,но после започнах да се разочаровам от някои неща.
Но сега след 5 месеца имах време и възможност да гледам,да мисля и да преценявам.
Да,наистина нещата,които не ми харесват си остават,някой от тях приех за правилно ,други просто приемаш искаш или не.
НО,но Канада или по-точно провинция Албърта- Калгари ,не ни оставиха ей така на произвола на съдбата,както многократно пъти го е правила собствената ни Родина (всъщност не родината ни е виновна.... но това е друга тема),досега нито един път не ни е изключен тока,за разлика от България,от където идваме и мъкар "там" работейки тока е бил изключван няколко пъти,поради невъзможност да се плати.
А ако се наложи да се живее в България без работа и да се разчита на помощи - това е невъзможно,мъкар има много ,които са така.
Тук,сега оцеляваме....да това трябва да е точната дума,но се чувстваме хора.Имаме покрив,плащаме сметките имаме храна....И това е благодарение на Канада ( не искам да намесвам провинцийте ),получаваме точно толкова ,колкото да останем хора,но това е достатъчно,защото това в собствената ни Родина го няма.
Това,което не ми харесва на мен си е мой проблем,нали....но ако трябваше да избирам пак дали да дойда в Канада,щях да го направя.
Истината е,че тук си има истинска борба и истински успехи, и си мисля че това става почти винаги със собствени умения.
На запътилите се към Канада,бих казал учете Английски ( Френски) ,не защото това ще Ви гарантира започването на работа, НЕ. Но това ще Ви гарантира започването на програми за квалифициране,курсове,сертификати,фъндинги и така нататък.
Това са неща,които без английски няма да стане,имат си изисквания - примерно Английски Бенчмарк 5 и нагоре,което си е Английски на средно ниво,но на ниво говорене,писане,четене и слушане....
За изучаването на английския Канада също се е погрижала,но няма как и ние трябва да дадем от себе си.
На запътилите се насам,бих казал да имат търпение и да мислят.
Успех!
- ZanzibarHero
Re: Дали да дойда в Канада? - Отговора за мен е положителен !
Чест прави на Fireman, че намира време да опише чувствата си и на кой етап от установяването си в Канада се намира. Личното ми мнение, е че 90% от пристигналите по тази процедура, преминават през подобни преживявания. Рядко им е оставало време да го документират или споделят, обаче. Поне на мен не ми беше до писане ...
Какъв и кога е следващия етап? Няма правило. Всичко е много индивидуално, а дори да има статистика, тя обикновено "скрива" реалните преживявания ...
Какъв и кога е следващия етап? Няма правило. Всичко е много индивидуално, а дори да има статистика, тя обикновено "скрива" реалните преживявания ...
Файър, хората като ти разправяха едно време във форума да не висиш тук, а да учиш език в България, ти все на майтап го избиваше как език се учи на място. Хак сега да видиш, че нищо не става ей така без усилия само по дипломи и гол хъс на гол задник Да не мислиш, че си преоткрил форума - тук за това учене на езици се говори от 2001 г! Справка архивите на форума Не съществува такава страна, където може да ти се случи прекрасен сюрприз без да знаеш езика й на добро писмено и говоримо ниво. И за съжаление това е само старта, а времето си тееееееече, сметките също, нищо не обещава
Какво става с курсовете за спасители на плажа
Какво става с курсовете за спасители на плажа
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Fireman, Не губете кураж!
Аз лично мисля, че те разбирам как се чувствааш и затова ще си позволя да ти пожелая скоро да изгрее слънце и на вашата улица!
Аз лично мисля, че те разбирам как се чувствааш и затова ще си позволя да ти пожелая скоро да изгрее слънце и на вашата улица!
Що бе,къде се видя ,че съм в затруднение ,или трябва да пиша и какво си купуваме
I don't know....
Просто днес си изразих мислите на глас в някакъв форум в интернет пространство,то голяма работа тук ейййй, особено като някой започнат да си избиват болните амбиций
Успял,аз си правя каквото трябва - "Кучете си лаят,кервана си върви",такива ми ти работи
I don't know....
Просто днес си изразих мислите на глас в някакъв форум в интернет пространство,то голяма работа тук ейййй, особено като някой започнат да си избиват болните амбиций
Успял,аз си правя каквото трябва - "Кучете си лаят,кервана си върви",такива ми ти работи
- ZanzibarHero
Че то не е лъжа, език се учи най-добре в средата (т.е. на място) ... фактkrimon написа:... Файър, хората като ти разправяха едно време във форума да не висиш тук, а да учиш език в България, ти все на майтап го избиваше как език се учи на място. ...
-
- Обратна връзка:
Някой хора очевидно доста са се откъснали от родната българска действителност.Като ще издребняваме толкова, нека да е така! Плащането на тока в БГ е доста разпространен проблем за МНОГО хора и то поради простата причина, че е СКЪП!!!За пенсионерите е ясно, че си го плащат, защото и почти не го ползват!Стоят на студено зимата, навлечени с един куп дрехи.Кой пенсионер може да си позволи да плаща 200-300 лв. ток не ми е ясно. При огромните пенсии тук! В БГ един ден да закъснееш с плащането и ти спират тока!така че въпросът е не само дали си плащаш, а дали е навреме. Зависи кога разполагаш с необходимите средства!
Друго, което искам да отбележе е, че е нормално за един новопристигнал емигрант да не стане президент още в началото! Все пак се изисква малко "стаж", научаване на някои неща, доказване на възможности. Ако има такива, които със стъпването на Канадска замя са попаднали на Златната рибка-браво на тях-късметлии. Но за повечето е труд, мъки и несгоди, докато дойдат хубавите дни. Така че, нещата трябва да се гледат добре от всички страни и тогава да се дават някакви по-сериозни характеристики и категоризации! А в мненията на някой хора не се чете нищо градивно и конструктивно за съжаление!Без да искам да обидя ни най малко, всичко е с добри чувства!
Друго, което искам да отбележе е, че е нормално за един новопристигнал емигрант да не стане президент още в началото! Все пак се изисква малко "стаж", научаване на някои неща, доказване на възможности. Ако има такива, които със стъпването на Канадска замя са попаднали на Златната рибка-браво на тях-късметлии. Но за повечето е труд, мъки и несгоди, докато дойдат хубавите дни. Така че, нещата трябва да се гледат добре от всички страни и тогава да се дават някакви по-сериозни характеристики и категоризации! А в мненията на някой хора не се чете нищо градивно и конструктивно за съжаление!Без да искам да обидя ни най малко, всичко е с добри чувства!
DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
- hadministratora
- Хабсурден
Файър, не е нужно да пишеш какво си купувате. Но за мен, например, като човек, който скоро ще се озове в небрано канадско лозе би било доста интересно, "къде" сте в момента вие - доволни ли сте от работата и заплащането и как сте ги постигнали (усилия, късмет, връзки...); дали парите ви стигат колкото за сметките и храната или получавате достатъчно, че такъв въпрос ви звучи смешно; как се чувствате в новата си среда; как се чувства средата ви с вас и други такива неща....Fireman написа:Що бе,къде се видя ,че съм в затруднение ,или трябва да пиша и какво си купуваме...
Всъщност ще се чувствам поласкан ако предпочетеш да напишеш нещо свързано с въпросте ми пред това да се обясняваш на разни uspeli kompleksari
Факт е, ама въпроса е как да си уплътниш времето преди да дойдеш в "средата". Дали да се почесваш и да драскаш по форуми или да седнеш на дупето и да учиш въпросния език. Как мислиш, кой ще дръпне по-добре и по-бързо с езика в средата: някой който в БГ е разчитал че "на място се учи най-добре" или някой който е залягал 2 години над учебниците, макар и само за по 5-10 часа на седмица?ZanzibarHero написа:Че то не е лъжа, език се учи най-добре в средата (т.е. на място) ... фактkrimon написа:... Файър, хората като ти разправяха едно време във форума да не висиш тук, а да учиш език в България, ти все на майтап го избиваше как език се учи на място. ...
hadministratora написа:Файър, не е нужно да пишеш какво си купувате. Но за мен, например, като човек, който скоро ще се озове в небрано канадско лозе би било доста интересно, "къде" сте в момента вие - доволни ли сте от работата и заплащането и как сте ги постигнали (усилия, късмет, връзки...); дали парите ви стигат колкото за сметките и храната или получавате достатъчно, че такъв въпрос ви звучи смешно; как се чувствате в новата си среда; как се чувства средата ви с вас и други такива неща....Fireman написа:Що бе,къде се видя ,че съм в затруднение ,или трябва да пиша и какво си купуваме...
Всъщност ще се чувствам поласкан ако предпочетеш да напишеш нещо свързано с въпросте ми пред това да се обясняваш на разни uspeli kompleksari
-
Дочеееев , Дочев....
Брей каква тема имало тука,и аз да не я скибам
Пожарна 5 месеца е нищо майна,направи годинка,две,тогава ще разбереш къде си,това за тока ,мноо зле работата била в Бгто за тебе бе майно,значи бях казал тука,идват и хора от джунглата и за първи път виждат асвалт,такива ми ти работи ...
Пожарна 5 месеца е нищо майна,направи годинка,две,тогава ще разбереш къде си,това за тока ,мноо зле работата била в Бгто за тебе бе майно,значи бях казал тука,идват и хора от джунглата и за първи път виждат асвалт,такива ми ти работи ...
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев