14 октомври-нови правила за селекция
-
- Обратна връзка:
Re: 14 октомври-нови правила за селекция
Linko, може ли и аз да те изтормозя малко? Първо да спомена, че ние подадохме документите на 12.10., а днес ще ги получат по обяд някъде. Това има ли отношени относно коя процедура ще ни хване? По същественото е, че не мога да оправя как се точкуват професиите с образованието точно. В списъка има Бизнес-мениджмънт-колежанско ниво. Ако винаги се приравняват с една степен надолу, може би попадам там, понеже съм бакалавър по Стопанско управление (което на английски го водят именно бизнес-мениджмънт). Значи ли това, че може да се класирам според списъка и евентуално колко точки би ми дало? Освен това сме и с 2 деца под 12г. така че мисля, че бихме имали успех. Дано не се лъжа! Много ти благодаря предварително!
DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Ninushevi, гледа се пощенското клеймо на пускането на документите, няма значение кога са получени.
Няма такова правило за приравняване на дипломите "една степен по-надолу" и никога не се сравняват образования с различни степени. Университетско образование се приравнява с университетско, колежанско с колежанско и т.н. Не всяка диплома може да се приравни и в този случай просто се гледа само първата графа от таблицата.
А дали имате шансове мога да кажа само след като дадеш точно инфо по всичките 9 фактора за селекция, не правя прогнози въз основа само на няколко от тях.
Няма такова правило за приравняване на дипломите "една степен по-надолу" и никога не се сравняват образования с различни степени. Университетско образование се приравнява с университетско, колежанско с колежанско и т.н. Не всяка диплома може да се приравни и в този случай просто се гледа само първата графа от таблицата.
А дали имате шансове мога да кажа само след като дадеш точно инфо по всичките 9 фактора за селекция, не правя прогнози въз основа само на няколко от тях.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
На мен ми се иска да обърна внимание на следния пасаж от официалната страница:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... index.html
"Si vous avez déposé votre demande avant le 14 octobre 2009 (date d'entrée en vigueur de la nouvelle réglementation), votre dossier sera également examiné, s'il y a lieu, avec la grille de sélection et la Liste des domaines de formation qui prévalait avant cette date.".
Така както аз го разбирам това означава, че ако сте си подали искането преди 14 октомври 2009 случаят ви ще бъде също така разгледан, ако има място, с таблицата за селекция и Листата на областите на образование, които са в сила преди тази дата. Някой може да ми посочи документа, който изяснява кога и как може да има място, или казано по друг начин как ще се избира по кои критерии /преди или след 14 октомври 2009/ ще бъдат оценявани кандидатите?
Във връзка с този пост:
искам да попитам, това ou l'équivalent, или казано по друг начин еквивалентността на специалността, в кой документ е регламентирано?
"Si vous avez déposé votre demande avant le 14 octobre 2009 (date d'entrée en vigueur de la nouvelle réglementation), votre dossier sera également examiné, s'il y a lieu, avec la grille de sélection et la Liste des domaines de formation qui prévalait avant cette date.".
Така както аз го разбирам това означава, че ако сте си подали искането преди 14 октомври 2009 случаят ви ще бъде също така разгледан, ако има място, с таблицата за селекция и Листата на областите на образование, които са в сила преди тази дата. Някой може да ми посочи документа, който изяснява кога и как може да има място, или казано по друг начин как ще се избира по кои критерии /преди или след 14 октомври 2009/ ще бъдат оценявани кандидатите?
Във връзка с този пост:
Linko написа:Твоята диплома за магистър се приравнява по тукашната система на бакалавър и следователно попада във втората графа - Diplôme du Québec ou l'équivalent, което ти дава 12 т. допълнително и приоритено разглеждане на документите.MarinaNik написа:аз нещо с моя слаб френски не мога да се ориентирам. Излиза, че с моята диплома за магистър счетоводител (обучение 2.5 год.) не ми дават повече от 6 т.
Ако греша - поправете ме
Така че по този фактор - Образование ще получиш общо 22 т. (от 28 макс.), от които 10 т. за степента на образование и 12 т. за търсена професия.
искам да попитам, това ou l'équivalent, или казано по друг начин еквивалентността на специалността, в кой документ е регламентирано?
Linko, сигурно 1000 пъти е задаван този въпрос, ама аз да попитам пак, защото на много места четох най-различни интерпретации.
Когато има такива промени как се разглеждат кандидатури, постъпили преди настъпване на промените - по старата процедура или по процедурата, която дава по-добър шанс на кандидата?
Както се оказва за много кандидати новите правила дават повече точки.
Когато има такива промени как се разглеждат кандидатури, постъпили преди настъпване на промените - по старата процедура или по процедурата, която дава по-добър шанс на кандидата?
Както се оказва за много кандидати новите правила дават повече точки.
Първи урок по френски 18.06.2009
Подадени док. към Виена 29.09.2009
Акюзе 30.10.2009
Писмо TEFAQ 18.01.2010
Подадени док. към Виена 29.09.2009
Акюзе 30.10.2009
Писмо TEFAQ 18.01.2010
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Phill, винаги се разглеждат и двата варианта ако случаят го предполага, или както казват тук - "s'il y a lieu". Взема се по-добрият вариант т.е. по-изгодният за кандидата.
Един пример за такова "s'il y a lieu" е ако документите са подадени преди 14 октомври 2009 а интервюто е след тази дата. Докато за всички онези, които са подали документи след 14-ти октомври, няма такова "s'il y a lieu", за тях важат единствено новите правила.
Един пример за такова "s'il y a lieu" е ако документите са подадени преди 14 октомври 2009 а интервюто е след тази дата. Докато за всички онези, които са подали документи след 14-ти октомври, няма такова "s'il y a lieu", за тях важат единствено новите правила.
-
Новите промени и според мен са с цел облекчаване.
Виждам, че има промени и в точкуването за образование.
Според вас диплома за магистър компютърни науки мога ли да я тълкувам:
1) Университет 2ри цикъл 12 точки
2) Сфера на образование - 6 точки?
3.2.2010 - док. до Виена
19.2.2010 - акюзе изпратено
25.2.2010 - акюзе получено
27.4.2010 - покана за интервю
24.5.2010 - интервю - успешно
1.7.2010 - док. до Букурещ
17.7.2010 - баркодове
20.8.2010 - медицински
27.12.2010 - покана за визи
3.2.2011 - визи
17.7.2010 - баркодове
20.8.2010 - медицински
3.2.2011 - визи
-
- Обратна връзка:
Как се определя колко точки ще си поставиш на сфера на образование, при положение, че ги пише 0, 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16. Без да пише колко точки за кое се дават. Гледам, че няколко вече си определят по 6 т. Как ги определяте?
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Разсъжденията ти са правилни но не вземаш предвид, че образованието трябва да се приравни към тукашното преди да се влезе в таблицата с точките. В България нама такова чудо "университет 2-ри цикъл" и ако и да става дума за магистратура, то след приравняването на нашата магистратура по тукашните стандарти се получава Universitaire 1er cycle 3 ans ou plus. Ta затова точките по 1) са 10 а не 12 т.evlogi.antonov написа:Новите промени и според мен са с цел облекчаване.
Но за сметка на това магистратурата ти по вторият фактор би трябвало да ти носи 12 т. а не 6, тъй като с приравнената на бакалавър по тукашните стандарти диплома се влиза вече във втората графа - Diplômes du Québec ou équivalents. А въпросните 6 т. ще получи който има степен бакалавър от българската си диплома.
-
- Обратна връзка:
Аз съвсем се омотах. Значи ли това тълкование, че и магистър и бакалавър у нас се приравняват на едно и също в Канада. А разликата идва от точките за специалност, може би. Но да си кажа и аз данните по този параграф и тогава може да се изясни. Аз съм Бакалавър по Стопанско управление(или Бизнес мениджмънт). Това колко точки би ми дало по двата показазтеля. От това което чета би трябвало да е - 10т. за образователна степен и 6т. за специалност. Имаш думата, Линко, за да ме поправиш или потвърдиш това!
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Не означава това, Ninushevi, не може бакалавър да се приравни на бакалавър, само за магистър е вярно. Българската степен бакалавър няма тукашен еквивалент и затова търсим специалността от такава диплома единствено в първата графа от списъка с търсените области на образование.
Та в твоя случай намираме в тази първа графа Administration des affaires (BACC. - 3 ans). Което наистина означава 6 т. за специалност ако са изпълнени останалите условия - дипломата да е придобита през последните 5 г. или в противен случай да имаш минимум 1 г. стаж по тази специалност през този период и не на последно място да си учила приблизително същото каквото се изисква по праграмата за обучение за тази специалност в Квебек..
Та в твоя случай намираме в тази първа графа Administration des affaires (BACC. - 3 ans). Което наистина означава 6 т. за специалност ако са изпълнени останалите условия - дипломата да е придобита през последните 5 г. или в противен случай да имаш минимум 1 г. стаж по тази специалност през този период и не на последно място да си учила приблизително същото каквото се изисква по праграмата за обучение за тази специалност в Квебек..
Искам да попитам това само за получаване на допълнителни точки от специалността ли е или въобще като основно изискване при подаване на документите?Linko написа:Друго важно изискване, което не трябва да се забравя, е специалността да е придобита през последните 5 г. преди датата на подаване на документите или в противен случай да има поне 1 г. стаж по специалността визирана в дипломата през последните 5 г.
Благодаря!
- kikolilokiko
четете официалните сайтове и документи!!!
за точките от диплома тук:
http://www2.publicationsduquebec.gouv.q ... LGARIE.pdf
точките за специалност виж
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... nthese.pdf
не се предоверявайте на мненията на други! процесът на емиграция е личен! от това зависи как ще се развие живота ви!
за точките от диплома тук:
http://www2.publicationsduquebec.gouv.q ... LGARIE.pdf
точките за специалност виж
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... nthese.pdf
не се предоверявайте на мненията на други! процесът на емиграция е личен! от това зависи как ще се развие живота ви!
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
-
- Обратна връзка:
Коко, първият линк не е ли вече неактуален, при положение, че вече го има третия. Аз по него си приравнявам дипломата на 1 цикъл 3г. и повече( мисля че трябва да е така). За специалността разбрах. А дипломата ми е от последните 5 години( а и дори може да се каже, че съм и работил по специалността). Би трябвало всичко да е ОК. Надявам се!
-
Мисля, че объркването се увеличава .
1)
линка с точките, които дипломите носят постнат от kikolilokiko мисля, че не е актуален. Новия списък казва друго. Или греша?
2)
точно в този линк на kikolilokiko се вижда следния пасаж
"Diplôme de fin d'études
supérieures... maîtrise
[Diploma za Zavarsheno Visshe
Obrazovanie…МАГИСТЬР]"
отговаряща на "Études universitaires de deuxième cycle
(Programme d’une année)"
Това противоречи на написаното от
Linko:
Моля ви, някои да разясни.
1)
линка с точките, които дипломите носят постнат от kikolilokiko мисля, че не е актуален. Новия списък казва друго. Или греша?
2)
точно в този линк на kikolilokiko се вижда следния пасаж
"Diplôme de fin d'études
supérieures... maîtrise
[Diploma za Zavarsheno Visshe
Obrazovanie…МАГИСТЬР]"
отговаряща на "Études universitaires de deuxième cycle
(Programme d’une année)"
Това противоречи на написаното от
Linko:
Може би разликата се корени в "Programme d’une année" ? Какво означава това пояснение?"Разсъжденията ти са правилни но не вземаш предвид, че образованието трябва да се приравни към тукашното преди да се влезе в таблицата с точките. В България нама такова чудо "университет 2-ри цикъл" и ако и да става дума за магистратура, то след приравняването на нашата магистратура по тукашните стандарти се получава Universitaire 1er cycle 3 ans ou plus. Ta затова точките по 1) са 10 а не 12 т."
Моля ви, някои да разясни.
3.2.2010 - док. до Виена
17.7.2010 - баркодове
20.8.2010 - медицински
3.2.2011 - визи
17.7.2010 - баркодове
20.8.2010 - медицински
3.2.2011 - визи
- kikolilokiko
първият линк съм го пуснал, защото там по-добре се вижда принципа
актуални са и двата за подалите преди 14.10.2009 - взима се по-изгодния вариант противоречията ще се изчистят като отпаднат напълно старите
кое е вярно си решавайте вие
четете официалните сайтове! там пише всичко!
актуални са и двата за подалите преди 14.10.2009 - взима се по-изгодния вариант противоречията ще се изчистят като отпаднат напълно старите
кое е вярно си решавайте вие
четете официалните сайтове! там пише всичко!
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение