Проблем при смяна на детска градина.Моля за съвет!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
didilota
Мнения: 61
Регистриран на: Чет Яну 17, 2008 3:59 pm
Местоположение: Montreal

Проблем при смяна на детска градина.Моля за съвет!

Мнение от didilota »

Здравейте!
Имам следния проблем.Местя детето си от една детска градина в друга.В старата детска градина съм попълнила документ за ползване на субсидия от държавата - Demande d'admissibilite a la contribution reduite (жълт формуляр).Собственичката на градината естествено не остана очарована от факта,че я напускаме и си мисля че се опитва да ни обърка с информацията,която ни дава.Тя твърди,че няма как да преместим детето сега,защото ни е необходим документ от нея за прехвърляне на тази субсидия в новата детска градина,а тя ще ни го издаде след 1 месец.Все едно че сега я предизвестяваме.Също така ни каза,че нямаме право да попълваме този документ втори път на новото място.През това време няма как да си запазим мястото в новата градина,защото не можем да я запишем без този документ.И аз сама за себе си не мога да си изясня нещата.Предполагам,че при този глад за детски градини,тук в Монреал,всеки постъпва по този начин - първо намира градина и след това мести детето.
Съжалявам ако звучи малко объркващо,но не знам към кого да се обърна.Отскоро сме тук и тези неща са ни много неясни.Ще съм благодарна на всякаква информация във тази връзка.
TarikMom
Мнения: 52
Регистриран на: Нед Фев 17, 2008 9:14 pm
Местоположение: Монреал

Мнение от TarikMom »

И мен ме интересува отговора на този въпрос.
didilota
Мнения: 61
Регистриран на: Чет Яну 17, 2008 3:59 pm
Местоположение: Montreal

Мнение от didilota »

Няма ли никой,който има инфо по въпроса?Моля ви пишете ако знаете нещо,защото до понеделник трябва да имам яснота по въпроса.Мерси предварително!
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Мнение от pumpy »

Аз лично в понеделник сутринта се обаждам в съответната служба, която плаща събсидията (намирате я или в интернет, или питате в новата градина) и там ще ви кажат как да постъпите и дали имат право да ви рекетират с цял месец предизвестие. То по-зле от напускане на работа.
С отговора отивате в старата градина и ги заплашвате с оплакване в горната служба и си получавате документа.
Iskizi
Мнения: 101
Регистриран на: Съб Ное 19, 2005 5:11 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Iskizi »

Вижте си договора със старата градина, би трябвало до е упоменат срока за предизвестие при напускане, обикновено е 2 седмици. Не би трябвало да ви бавят повече от упоменатия срок за предизвестие. Ако имате подозрения, че се опитват да ви шантажират, се обадете в министерството , което отговаря за градините.
Де го чукаш, де се пука!!!
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

poumpy написа:Аз лично в понеделник сутринта се обаждам в съответната служба, която плаща събсидията (намирате я или в интернет, или питате в новата градина) и там ще ви кажат как да постъпите и дали имат право да ви рекетират с цял месец предизвестие. То по-зле от напускане на работа.
С отговора отивате в старата градина и ги заплашвате с оплакване в горната служба и си получавате документа.

и аз така бих направила :thumbsup:

Не вярвам правото на субсидия да е само за една градина, тя е за детето и ако родителите или детето имат нужда да го преместят, не виждам защо трябва да се разтакават нещата от административна гледна точка!
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
mikemastercorp
Мнения: 145
Регистриран на: Чет Сеп 08, 2005 12:14 pm
Местоположение: Монреал
Обратна връзка:

Мнение от mikemastercorp »

Няма такова нещо. Старата градина не праща нищо като документи на новата. Дъщеря ми смени 2 градини миналата година. От началото на 2008 е в трета. Всичките са субсидирани. Във всяка една сме попълвали този жълт формуляр. Срокът за предизвестие при напускане е 2 седмици.
Az znam che ti znaesh che az znam :)
Публикувай отговор