Декларация по Чл.117

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
kristie

Декларация по Чл.117

Мнение от kristie »

Имам следния въпрос и ако има някой, който е минал през това, моля за инфо. Съпругът ми има дете от предишно съжителство. От Букурещ са ни изпратили сега декларация по Чл.117 от Закона за емиграция, която предполагам той трябва да подпише. Но има място и за Заверена от ........ Означава ли това, че трябва да се подпише пред нотариус? Искат също документ за развод. Написали сме писмо от негово име, в което обясняваме, че няма развод, защото не е имало брак, а съвместно съжителство. В нашия случай аз съм водещ кандидат. Аз трябва ли да се подписвам някъде или само съпругът ми? Това дали ще бъде достатъчно и въобще има ли някой, който вече да е минал през подобна ситуация?
plucky

Мнение от plucky »

Не сме във вашето положение, но може би ако си изкара "Удостоверение за семейно положение" от общината по постоянен адрес, ще помогне.

Успех
Je ne pense jamais au futur. Il vient assez tôt.
(Einstein)
Аватар
dtodorova

Мнение от dtodorova »

Здравей!
Въпреки, че незнам за тази декларация по чл.117, ще ти кажа как е при нас, дано с нещо да съм ти полезна.
Съпругът ми има предишен брак и дете от него. Още с първите документи изпратихме декларация от бившата му съпруга, че е съгласна той да емигрира, но БЕЗ да взимаме детето с нас (това беше нейното условие, иначе нямаше да даде декларацията). Самата декларация е заверена от нотариус.
А иначе той си извади (преди да сключим брак) горе споменатото "Удостоверение за семейно положение", в което пишеше "разведен".
Получихме дата за интервю без да искат нещо допълнително, така че явно на този етап им е достатъчно.
Дано и някой с по-близък до твоя проблем също ти даде съвет!
Успех!:)
Заключено